[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Jumala on ollut uskollinen Nooan liitolle, eikä elämää ole enää hukutettu ihmisten pahuudesta huolimatta veteen.

Profeetta Elialle on paikka varattuna seder-aterialla vuodesta toiseen. Elia ei nähnyt kuolemaa, vaan hänet temmattiin ylös. Elia palaa ennen Messiaan tuloa.

Jumala on ollut uskollinen Abrahamin liitolle, kun Israelista Juuda on jo palannut Maahan Jumalan lupauksen mukaan. Myös pohjoisen Israelinkin heimot palaavat annetun lupauksen mukaan perintömailleen.

Kuuntele Joseph Shulamin opetuksia >>>Kuuntele Joseph Shulamin opetuksia >>>

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuuntele opetuksia

Huomaamme, ettei Paavali opeta mitään uutta oppia, vaan sitä samaa, jota Vanha testamentti julistaa. Kristillinen tulkinta vääristelee usein Paavalin opetuksia. Kuuntele!

Joseph Shulam

TIKUN OLAM תקון עולם.

"Tämä on Jumalan tekoa, se on ihmeellinen meidän silmissämme." (Psalmi 118:23)

MILLOIN ON MAAILMAN KORJAAMISEN AIKA?

Tänä päivänä perinnäissäännöt ja traditiot voivat olla tärkeämpiä kuin Jumalan sanan totuus. Sellaiset perinteet, jotka eivät ole Jumalan sanan mukaisia tulisi repiä juurineen pois. Herran tuomio alkaa Jumalan omasta kansasta koska se on arkipäivän elämässään hylännyt Jumalan lain. Elämää ei arkipäivässä ojenneta ja uudisteta Jumalan sanan mukaisesti. Uhrikultista on tullut uskonnollista ajanvietettä, johon liittyy loistelias ulkonainen muoto korkeatasoisine esityksineen. On unohdettu, että Siionin vuori Jerusalemissa ei ole ainoastaan Israelin kansan ainoa oikea uhripaikka, vaan se on Jumalan puheen kanava koko ihmiskunnalle. Jerusalemin kautta tullut Jumalan sana tulee kerran tuomitsemaan koko maailman, kaikki maailman kansat.

"Voi teitä, jotka toivotte Herran päivän tulemista! Miksi hyväksi on teille Herran päivä? Se on oleva pimeys, eikä valkeus.” (Aam 5:18).

MITÄ TAPAHTUU ENNEN MESSIAAN SAAPUMISTA?

Ennen Messiaan saapumista, usko Jumalaan vähenee ja elämä maailmassa muistuttaa Nooan päiviä. Jumalan sanan lamppu sammuu, Sodoman synnit ja luopumus turmelevat ihmiskuntaa kuten Nooan päivinä. Sodomasta ei löytynyt edes kymmentä vanhurskasta, mikä olisi estänyt Herraa tuhoamasta kaupunkia. Ennen Messiaan saapumista Jumalan sanan totuudessa pitäytyviä ihmisiä halveksitaan ja vastustetaan.

"Ja minä tahdon kääntää heidän kohtalonsa: Sodoman ja hänen tyttäriensä kohtalon sekä Samarian ja hänen tyttäriensä kohtalon; ja minä tahdon kääntää sinun kohtalosi, sinun, joka olet heidän keskellänsä, että kantaisit häpeäsi ja olisit häpeissäsi kaikesta, mitä teit, kun lohdutit heidät.  Sinun sisaresi - Sodoma tyttärineen saa palata entisellensä, ja Samaria tyttärineen saa palata entisellensä. Ja sinä tyttärinesi saat palata entisellesi. [...]Ja minä teen liittoni sinun kanssasi, ja sinä tulet tietämään, että minä olen Herra. Niin sinä muistat ja häpeät etkä voi häpeäsi tähden suutasi avata, kun minä annan sinulle anteeksi kaikki, mitä sinä tehnyt olet; sanoo Herra, Herra." (Hes. 16:53-55, 62-63)

VALMISTELUJA JERUSALEMIN TEMPPELIN JÄLLEENRAKENTAMISEKSI

Israelin perinteinen uskonto pyörii temppelimenojen ympärillä, eikä sitä voida asianmukaisesti ilmaista ilman täysin toimivaa Jerusalemin temppeliä. Israelin paluuta omaan maahansa ei voida pitää täydellisenä, ennenkuin temppeli Israelin poliittisen ja uskonnollisen  elämän ilmauksena, kuten myös kulttuurillisena keskuksena, on saatu toimimaan. Temppelin katsotaan olevan raamatullisen Jerusalemin ja koko valtion sydän. Valmistelut temppelin jälleenrakentamiseksi ovat pitkällä, mikä aiheuttaa voimakkaan Messiaan pikaisen tulemuksen odotuksen.

Jerusalemin Temppeli-instituutti on käyttänyt jo noin 27 miljoonaa dollaria valmisteluihin Temppelin jälleenrakentamiseksi. Temppeli-instituutin museo Jerusalemin vanhassa kaupungissa säilyttää umpikultaisia palveluastioita, hopeasta tehtyjä pasuunoita, tulevien pappien käytettäviksi tarkoitettuja kultalangasta kudottuja asuja, kupariuurnia ja monia, monia muita esineitä kuten myös kultaisen kruunun ylimmäiselle papille. Ylimmäisen papin puku on valmis, kuten myös vaatteet 120 papille. Tarvikkeet on tunnontarkasti valmistettu Raamatun speksien mukaisesti käytettäväksi tulevassa Temppelissä. 

Temppeli-instituutti kaavailee tulevaisuuden Temppeliä, joka on “kaikille monoteististen uskontojen uskoville avoin rukoushuone”. Antikristus on niin vahvasti itsensä jumaloimisen taipumuksen motivoima, että hän Jerusalemin jälleenrakennetussa temppelissä seitsenvuotisen ahdistuksen puolivälissä julistaa olevansa Jumala. Lisäksi hän korottaa itsenä kaikkien uskontojen yläpuolelle ylentämällä asemansa messiaasta Jumalaksi. 

Israelin nykyinen lähestymistapa temppelin rakentamiseen kaikkien kansojen palvontapaikaksi on osa moniuskonnollista petosta, jolle kaikki ihmiset ja uskonnot on nykyisin alistettu. Se tulee johtamaan liittoon Antikristuksen kanssa ja hän antaa Israelille oikeuden rakentaa temppeli, johon kaikkien uskontojen jäsenet ovat tervetulleita. Kansainvälinen yhteisö toivottaa tervetulleeksi ja kannattaa liiton tekemistä uuden maailmanjohtajan kanssa, koska hänen ekumeeninen ajattelunsa ja väärän rauhan tarjouksensa pettää heidät kaikki.

EUROOPPA ON MENETTÄNYT NÄYN ENNALLEENASETTAMISESTA

EU on menettänyt näyn Jumalan suunnitelmasta Israelin ennallistamiseksi isiensä maassa. EU on auttamassa ja vahvistamassa Israelin vihollisia esim. Gazassa, joka on osa Israelia ja on näin tuomassa ongelmia itselleen:

Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä. (1. Moos. 12:3)

Minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani, Israelin, tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansain sekaan, ovat jakaneet minun maani. (Joel 3:2)

Ja tämä on oleva vitsaus, jolla Herra rankaisee niitä kansoja, jotka sotivat Jerusalemia vastaan: hän mädättää siltä kansalta lihan, kun se vielä seisoo jaloillaan, sen silmät mätänevät kuopissansa, ja sen kieli mätänee sen suussa. Sinä päivänä on tuleva Herralta suuri hämminki heidän sekaansa, niin että he käyvät kiinni toinen toisensa käteen ja toisen käsi kohoaa toisen kättä vastaan. (Sakarja 14:12-13)

Yksilöitä ja kansoja arvioidaan heidän suhteensa perusteella Israeliin. Ne, jotka hylkäävät Jumalan, hylkäävät myös valitun kansan. Tulevana aikana Jumala tulee dramaattisesi väliin pelastaakseen Israelin, kun heillä on tuho edessään. Israel tulee todella tiedostamaan, että Jumala on yliluonnollisesti tuhonnut heidän vihollisensa tulella.

Minä kuljetan sinua, talutan sinua, nostatan sinut pohjan periltä ja annan sinun hyökätä Israelin vuorille. Mutta minä lyön pois jousesi sinun vasemmasta kädestäsi ja pudotan nuolesi sinun oikeasta kädestäsi. Israelin vuorille sinä olet kaatuva, samoin kaikki sinun sotalaumasi ja kansat, jotka sinun kanssasi ovat: minä annan sinut petolinnuille, kaikille siivekkäille ja metsän eläimille ruuaksi. Kentälle sinä kaadut. Sillä minä olen puhunut, sanoo Herra, Herra. Ja minä lähetän tulen Maagogiin ja rantamaalla turvassa asuvien keskeen. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra. Ja pyhän nimeni minä teen tunnetuksi kansani Israelin keskuudessa enkä enää salli häväistävän pyhää nimeäni. Ja pakanakansat tulevat tietämään, että minä olen Herra, Israelin Pyhä. (Hesekiel 39:2-7)

Nämä asiat ovat lähestymässä. Ainoa mikä niitä pidättää on Jumalan käsi. Kun Hän ottaa kätensä pois, niin silloin me luiskahdamme, liu’umme ja vajoamme tuhoon ja hävitykseen hetkessä.  Ihmiskunta on jo tuomionjulistuksen alaisena, kunnes tuo tuomio poistetaan sen kautta, että vastaanotamme Israelin Messiaan. Muutoin odotamme vain hetkeä, kun Jumala ottaa pidättävän kätensä pois.

Näin sanoo Herra Sebaot: Niinä päivinä tarttuu kymmenen miestä kaikista pakanakansain kielistä, tarttuu Juudan miestä liepeeseen sanoen: Me tahdomme käydä teidän kanssanne, sillä me olemme kuulleet, että Jumala on teidän kanssanne. (Sak. 8:23)

VALITUN KANSAN PALUU LUVATTUUN MAAHAN ENNAKOI SEURAAVAA VAIHETTA

Israel oli hajotettuna kansojen sekaan lähes kaksi vuosituhatta ja tuona aikana he kokivat joitakin pahimpia hirmutekoja, mitä kuvitella voi. Tästä huolimatta:

Mutta sittenkään, vaikka he ovat vihollistensa maassa, en minä heitä hylkää enkä viero heitä niin, että lopettaisin heidät ja rikkoisin liittoni heidän kanssansa; sillä minä olen Herra, heidän Jumalansa. Ja minä muistan heidän hyväksensä liiton heidän isiensä kanssa, jotka minä vein pois Egyptin maasta kansojen silmien edessä, ollakseni heidän Jumalansa. Minä olen Herra. (3. Moos. 26:44-45)

Kuulkaa Herran sana, te kansat, ilmoittakaa kaukaisissa merensaarissa ja sanokaa: Hän, joka Israelin hajotti, on sen kokoava ja varjeleva sitä niin kuin paimen laumaansa. (Jeremia 31:10)

Israelin valtio perustettiin uudelleen vuonna 1948. Valtio on olemukseltaan vahvasti juutalainen valtio, mikä on virallisena ideologiana kirjattu lakiin.  Kesäkuun 10. päivän 1967 jälkeen Jerusalem astui nopean kasvun vaiheeseen juutalaisten valvonnassa, mikä johti väestön lisääntymiseen. Vuoden 1967 sodan jälkeen Temppelivuori kuitenkin luovutettiin muslimikomitean valvontaan. Elokuussa 1980 entinen pääministeri Menachem Begin julisti kaupungin Israelin ikuiseksi ja jakamattomaksi pääkaupungiksi ja siirsi toimistonsa Tel Avivista Jerusalemiin. Jumala, joka lupaa ennalleen asettamisen myös toteuttaa sen. Juutalaiset ovat malli siitä, mitä ihminen on. Juutalaiset kaikessa inhimillisyydessään ovat julistus, jonka pitäisi ennakkoon varoittaa ihmisiä kaikkialla. Jumala on päättänyt käyttää juutalaisia todistajakansana todistamaan itsestään, jos ei hyvemmän kautta, niin pahemman.

Ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa. Sano nämä sanat israelilaisille. (2. Moos. 19:6)

Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne, joka asun Siionissa, pyhällä vuorellani. Ja Jerusalem on oleva pyhä, ja vieraat eivät enää kulje sen läpi. (Joel 3:17)

Israelin nykyinen asettuminen isiensä maahan on vasta valmistava vaihe kohti Israelin hengellistä ennallistamista. Israelin hengellinen ennallistaminen on täydellinen ja peruuttamaton:

Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra.' Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä. (Jeremia 31:34)

Vihollinen haluaisi välttää tämän luontoisen tilanteen hinnalla millä hyvänsä. Siksi se tulee tekemään viimeisen yrityksen tuhota kaikki Jumalaa palvovat maan päällä, tai pettää heidät hyväksymään väärä messias.

MITÄ KOHDALLEEN ASETTAMINEN TARKOITTAA?

Kohdalleen asettaminen tarkoittaa koko maailman asioiden palauttamista, ennalleen asettamista alkuperäiseen Jumalan tahdon mukaiseen hyvään tilaan. Messias saapuu kun kaikki asiat maailmassa on asetettu kohdalleen messiaan saapumista varten. Messias ei voi saapua, ennen kuin ennalleen asettamisen prosessi toteutuu maailmassa. Ennalleen asettaminen koskee monia asioita. Seurakuntien on esim. luovuttava Babylonin mysteeri uskonnon piirteistä sekä pakanauskonnoista tuoduista perinteistä. Ennalleen asettaminen ei tarkoita gnostilaista oppia, jonka mukaan sielun vihollinenkin lopulta pääsee taivaaseen. Ennalleen asettaminen ei tarkoita Jumalan lainorjuuden alle palaamista, eikä kyseessä ole uuden kirkkokunnan perustaminen. Kyse on ihmisen sydämessä tapahtuvasta asennemuutoksesta, jonka seurauksena ihmisellä on halu ojentautua pyhien kirjoitusten mukaan ja ihmiselle tulee halu noudattaa Jumalan sanaa.  Jumala ei ole kiinnostunut mistään ulkonaisten kulttien eli menojen ylläpitämisestä, jos siihen osallistuvat eivät sydämessään halua liittyä totuuteen.

"Heidän kasvojensa hahmo todistaa heitä vastaan; syntinsä he tuovat julki niin kuin sodomalaiset, he eivät niitä salaa. Voi heitä! Itsellensä he pahaa tekevät." (Jes. 3:9)

MIKSI MAAILMA TARVITSEE KORJAAMISTA?

Tikun olam (mip'nei tikkun ha-olam) on heprealainen käsite ja tarkoittaa maailman korjaamista. Maailma on synnintähden langennut ja turmeltunut ja tarvitsee korjaamista, ennalleen asettamista Jumalalliseen hyvään tilaan. Messiaan saapuessa myös luomakunta vapautetaan turmeluksen orjuudesta. Kohdalleen asettaminen –Tikun olam – maailman korjaaminen, liittyy myös messiaan tulemukseen. Taivas pidättää messiaan ”Päiviin asti jolloin kaikki asiat palautetaan korjaukseensa”.

"Ja sinä, ihmislapsi! Minä olen asettanut sinut Israelin heimolle vartijaksi. Kun kuulet sanan minun suustani, on sinun varoitettava heitä minun puolestani.  Jos minä sanon jumalattomalle: jumalaton, sinun on kuolemalla kuoltava, mutta sinä et puhu varoittaaksesi jumalatonta hänen tiestänsä, niin se jumalaton kuolee synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi. Mutta jos sinä varoitat jumalatonta hänen tiestänsä, että hän kääntyisi siltä pois, eikä hän tieltänsä käänny, niin hän kuolee synnissänsä, mutta sinä olet sielusi pelastanut."  (Hes. 33:7-9)

Korjaamista tarvitaan sellaisesta uskonnosta, joka antaa ihmiselle jonkin sellaisen muodon, jossa ihminen voi kiinnittää itsensä omaan tyydytykseensä ja joka samalla suojaa ihmistä velvoituksilta, joita todellinen tieto Jumalasta tuo. Jumalan tunteminen totuudessa merkitsee Jumalan vaatimuksen tuntemista totuudessa – se ei ole ihmisestä mukavaa. Tämä on yksi syy, miksi Jumala ohitetaan ja miksi ihminen pitää parempana itse valitsemaansa jumalaa, joka ei esitä vaatimuksia.

MITEN LUVATTU MAA JA VALITTU KANSA SAIVAT ALKUNSA

Jumala kutsui Abrahamin ulos pakanallisesta Baabelin mysteeriuskonnon ympäristöstä seuraamaan Israelin Jumalaa. Jumala valitsi Israelin omaksi kansakseen levittämään Jumalan tuntemusta maailmaan. Israelin kansa on pyritty tuhoamaan monta kertaa koska:

Ja Haaman sanoi kuningas Ahasverokselle: On yksi kansa hajallaan ja erillään muiden kansojen seassa sinun valtakuntasi kaikissa maakunnissa. Heidän lakinsa ovat toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen, he eivät noudata kuninkaan lakeja, eikä kuninkaan sovi jättää heitä rauhaan.
(Ester 3:8) 

Israelin epäusko ei ole tehnyt tyhjäksi Jumalan kutsumusta, koska Jumala on uskollinen. Ihmisen uskottomuus ei tee tyhjäksi Jumalan uskollisuutta. Israelin kansan tottelemattomuudesta huolimatta Jumala ei ole hylännyt kansaansa. 

Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka liikuttaa meren, niin että sen aallot pauhaavat - Herra Sebaot on hänen nimensä: Jos väistyvät nämä lait minun kasvojeni edestä, silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan. Näin sanoo Herra: Jos voidaan mitata taivaat ylhäällä ja tutkia maan perustukset alhaalla, silloin vasta minä hylkään Israelin jälkeläiset kaikki, kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra. (Jeremia 31:35-37)

Valheellinen korvausteologia (suuntaus, jonka mukaan kirkko olisi tullut Israelin tilalle. Se on epäraamatullinen tapa katsella ja käsitellä Israelia ja juutalaista) on aiheuttanut paljon antisemitismiä ja Israel-vihaa. 

Israel kootaan hajaannuksesta, kansojen seasta omaan maahansa. Israelin valtio syntyi lupauksen mukaan vuonna 1948 ja lopulta kaikki israelilaiset palaavat omaan maahansa Jumalan antaman lupauksen mukaan. Israel saa myös haltuunsa kaikki ne maa-alueet jotka Jumala on luvannut Israelin isille. Kadoksissa olleet sukukunnat palaavat hajaannuksesta, kukin oman sukukuntansa alueelle.

shalom.fi