[[Site/Publish_:_unsupportedBrowser]]

Juudean ja Samarian kaupungit eivät ole setlementtejä

Samarian ja Judean kylät ja kaupungit eivät ole setlementtejä. Niitä ei rakennettu tilapäisiksi. Ne rakennettiin maan nopeasti kasvavan ja kehittyvän asukasmäärän asuttamiseksi juutalaisten ikivanhoille ja perinteisille alueille 4000 vuotta sitten annettujen ja useaan kertaan vahvistettujen lupausten mukaan.

Setlementti-sana tarkoittaa tilapäistä olinpaikkaa, kevyesti rakennettuja parakkeja ja telttakyliä tilapäisen henkilökunnan sijoittamiseksi. Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt eivät missään nimessä ole sitä. Ne on rakennettu länsimaisen kaupunkisuunnittelun mukaan täysin valmiiksi kaikkine palveluineen, vesi- viemäri- ja sähköjohtoineen, päällystettyine ja katuvaloin varustettuine katuineen, hyvin rakennettuine puistoineen, opetus-, terveys- ja vapaanajan laitosten rakennuksineen sekä omille ja aidoilla varustetuille puutarhatonteille rakennettuine nykyaikaisine asuintaloineen. Miksi tällaisia kaupunkeja ja kyliä haukutaan "setlementeiksi"? Ne on myöskin rakennettu joko arabeilta ostetulle tai valtion antamalle ns. valtionmaalle tarkasti varoen ulottamasta yhteisöjen rajoja maalle, josta arabit voivat osoittaa omistusoikeutensa. PA:n syytös maan varastamisesta on karkeaa, valheellista parjausta.

israelnationalnews.com

YK on sotaakäyvä instituutio, jolla ei ole mitään moraalia käsitellä juutalaisia

Hawardin lainopin professori Alan Dershowitz puhui tilaisuudessa todeten: ”YK on sotaakäyvä instituutio, joka antaa jäsenyyden apartheidin kannattajille. Sillä ei ole mitään moraalia käsitellessään juutalaisia ja Israelia. Miten YK:n jäsenmaat voivat tuomita Israelin, Lähi Idän ainoan vakaan demokratian? Miten Turkki voi luennoida Israelille rauhasta, ja miten Norja voi luennoida Israelille tasapuolisuudesta?” PA:n hakemuksesta hän sanoi näin: ”Tämä äänestys ei ole Israelin ja PA:n välisen konfliktin ratkaisemisesta, koska sellaiset maat kuten Saudi Arabia ja Kuuba antavat äänensä, vaikka ne eivät tunnusta Israelin olemassaoloa. Mitä ne haluavat on Israelin tuhoaminen eikä Palestiinan valtion perustaminen.” Hän ennusti, että sellainen Palestiinan valtio olisi juutalais-, kristittyjen-, gay- ja vähemmistövastainen. ”Miksi PA suostuisi kompromisseihin Israelin kanssa, kun YK antaa heille kaiken haluamansa?”

 

Lähde: Israel update Gavriel Eskel.

YK on sotaakäyvä instituutio, jolla ei ole mitään moraalia käsitellä juutalaisia

Hawardin lainopin professori Alan Dershowitz puhui tilaisuudessa todeten: YK on sotaakäyvä instituutio, joka antaa jäsenyyden apartheidin kannattajille. Sillä ei ole mitään moraalia käsitellessään juutalaisia ja Israelia. Miten YK:n jäsenmaat voivat tuomita Israelin, Lähi Idän ainoan vakaan demokratian? Miten Turkki voi luennoida Israelille rauhasta, ja miten Norja voi luennoida Israelille tasapuolisuudesta?" PA:n hakemuksesta hän sanoi näin: "Tämä äänestys ei ole Israelin ja PA:n välisen konfliktin ratkaisemisesta, koska sellaiset maat kuten Saudi Arabia ja Kuuba antavat äänensä, vaikka ne eivät tunnusta Israelin olemassaoloa. Mitä ne haluavat on Israelin tuhoaminen eikä Palestiinan valtion perustaminen.” Hän ennusti, että sellainen Palestiinan valtio olisi juutalais-, kristittyjen-, gay- ja vähemmistövastainen. "Miksi PA suostuisi kompromisseihin Israelin kanssa, kun YK antaa heille kaiken haluamansa?" israelnationalnews.com

Unesco irroittaa Israelin kansan perinteestään

Juutalaiset ovat kautta vuosisatojen kunnioittaneet patriarkka Abrahamin hautakammiota Hebronissa ja Raakelin hautamuisto-merkkiä lähellä Betlehemiä ja tehneet pyhiinvaellusmatkoja niihin heidän muistokseen aina kun se on ollut mahdollista. Israel asetti nämä kaksi kohdetta kansalliseen perinnelistaansa, mikä tuomittiin maailmalla ja varsinkin YK:ssa.

Unesco: "Nämä kaksi kohdetta ovat oleellinen osa miehitettyä palestiinalaisten aluetta ja mikä tahansa Israelin yksipuolinen toimi niiden suhteen on rikos kansainvälistä lakia sekä YK:n ja turvallisuusneuvoston lausuntoja vastaan."

Benyamin Netanyahu: "Jos kohteet, joissa juutalaisen kansan esi-isät ja “äidit“ Abraham, Isaac, Jakob, Sarah, Rebekka, Leah ja Rachel “ ovat haudattuina 4000 vuotta sitten, eivät kuulu juutalaisen kansan perinteeseen, mikä sitten on perinnekohde?", "järjestö, joka perustettiin vaalimaan historiallisten kohteitten perinnettä kaikkialla maailmassa, yrittää poliittisista syistä irrottaa Israelin kansan perinteistään. Tämä yritys ei tule onnistumaan. Israelin kansa tulee alueen muista kansoista poiketen säilyttämään kaikkien uskontojen harjoittamisen vapauden."

Abraham osti Makbelan hautaluolan vaimonsa hautaamista varten.

israelnationalnews.com , israelnationalnews.com

Jeesus Nasaretilainen oli ensimmäinen palestiinalainen

PALESTIINALAISTEN väitteet, että Jeesus Nasaretilainen oli ensimmäinen palestiinalainen, on vanha ja virttynyt valhe, mutta nyt tämä kiehtova tarina on herätetty henkiin aivan uudelta näkökulmalta, josta ulkoministeri Erkki Tuomiojakaan ei tainnut olla tietoinen – tai sitten oli saaden siitä lisävirikettä puheelleen Gazan yliopistossa, jossa hänen ansionsa PA:n propaganda-välineenä huomioitiin tohtorinarvon mittaisiksi. Aikaansa seuraavat lukijat ovat tietenkin tietoisia myös siitä, ettei juutalaisia Temppeleitä koskaan ollutkaan, ja jos oli, ei ainakaan Temppelivuorella, vaan Samariassa Sikemin lähellä, ja että Jerusalem on ollut muslimi-kaupunki ammoisista ajoista lähtien – sillä Adam rakensi Mekkan Kaaban ja Abraham suoritti korjaustöitä siellä, kuten Palestiinan Auktoriteetin historioitsijat vakuuttavat. Eipä seuraava tarina siten olekaan ihme, jos ymmärtää taustoja ja tuntee väärentämätöntä historiaa, sillä muslimien mukaan juutalaiset ja kristityt väärensivät pyhiä kirjoituksia. Täten Rakelin hauta Betlehemin lähellä on islamin pyhättö, vaikka Rakel kuoli pari tuhatta vuotta ennen islamin syntyä Medinassa Arabian niemimaalla.

PALESTIINAN AUKTORITEETIN  (PA) tukema lehti Al-Hayat Al-Jedida julkaisi pari viikkoa sitten  artikkelin, jonka otsikko kuuluu: ”Jeesuksen ylösnouseminen; valtion ylösnouseminen”. Artikkelissa, jonka Palestiinan Media Watch (PMW, Palestiinan mediatarkkailu) ystävällisesti käänsi ymmärrettävään muotoon ja julkisti koko maailman valistamiseksi, todistetaan, miten Jeesus Nasaretilaisen elämä kokonaisuudessaan kuvastaa kertomusta Palestiinasta.
Artikkelissa todistellaan, miten ”Jeesus Nasaretilainen ja PA ovat yksi, ikuisesti toisiinsa liittyneet”, eli kuten Zwi Ben Gedalyahu kertoo artikkelissaan, joka julkaistiin Jewish Press uutiskirjeessä 20.05.2013 – ”hämmästyttävä tapa vakuuttaa kristityille, että he itse asiassa ovat muslimeja, joiden historia periytyy aina Ismailiin saakka, ja että moderni sionismi on varastanut palestiinalaisten muinaisen historian”. Tätähän Jasser Arafat vakuutti kristityille.

ARTIKKELISSA todetaan edelleen, ettei kristittyjen pääsiäinen ole vain maalattuja munia ja muita rituaaleja, eikä edes palestiinalaiskristittyjen oma, vaan PA:n julistama kansallinen vapaapäivä, koska Jeesus Nasaretilainen oli ensimmäinen kanaanilais-palestiinalainen. ”Hänen ylösnousemuksensa kolme päivää sen jälkeen kun juutalaiset olivat ristiinnaulinnet Hänet – kuten Uusi Testamentti kertoo – kuvastaa palestiinalaista kertomusta, joka taistelee modernia sionistista juutalaisuutta vastaan, uudessa kolonialistisessa muodossaan, joka on tehnyt salaliiton lännen kapitalistien kanssa, jotka väittävät olevansa kristittyjä”, kuten PA:n virallinen päivälehti kertoo PMW:n kääntämä. ”Jeesus nousi kuolleista levittääkseen opetustaan, joka on elossa  tänään ja tulee olemaan niin kauan kuin ihmiskunta elää”.
Artikkelissa vakuutetaan, että Jeesuksen elämä on palestiinalaisen kansan tarina, jonka sionistiset ovat varastaneet ja vääristäneet omaan käyttöönsä, päätyen lopputukokseen: ”Palestiinalaiset, Jeesuksen perilliset, nousivat tuhkasta kuten phoenix-lintu, nakban raunioista”, kuten PA:n virallinen lehti vakuuttaa. 22.5.2013  www.jewishpress.com

Israelin oikeus Juudeaan ja Samariaan

KNESSETIN puhemies Reuven Rivlin osallistui 1.12.2010 menoran sytyttämisseremoniaan Hebronissa, jossa hän sanoi Israelin kuningaskunnan ja hanukka-tradition syntyneen.

 

"Kun me rakennamme Hebronissa, myös Jerusalem tulee rakennetuksi. Hebron oli Israelin kuningaskunnan synnyinpaikka ja hanukkana itsenäisyys palautui Israelille. Hebron oli perusta oikeudellemme Israelin maahan, moraalinen oikeus, jota ei mikään voi ylittää, ja omistusoikeus, jota ei voida kyseenalaistaa; se oli oikeutemme silloin ja se on oikeutemme tänään," Rivlin vakuutti.

 

Hanukka-tarinan saadessa alkunsa Israelin johtaja Shimon Mattiaan poika vastusti urhoollisesti, päättäväisesti ja uskossa vierasta viranhaltijaa ja ulkopuolista hallintoa ja vastasi epäröimättä: Emme ottaneet vierasta maata emmekä vieraitten omaisuutta haltuumme, vaan esi-isiemme maan, jonka vihollinen oli aiemmin miehittänyt.

 

Puheessaan Rivlin asetti kuulijoille kysymyksen: "Onko meillä valmiutta vastustaa ulkopuolisia tänään samalla tavoin?" Hän jatkoi todeten, että jos Israel luopuu vaatimuksistaan oikeuteen koko Israelin maahan, se johtaa vähitellen koko Israelin olemassaolon oikeuden mitätöimiseen. Tänään näemme selvemmin kuin koskaan, että jos me hylkäämme 3 800 vuotta vanhan oikeutemme, tulemme havaitsemaan vaikeaksi puolustaa 62 vuoden ikäistä itsenäisyyttämme.

 

Rivlin jatkoi varoittaen: "Jos, Jumalan tähden, meidät saadaan vieteltyä ajattelemaan, että olemme ottamassa vierasta maata ja vieraan omaisuutta Arielissa, Maaleh Adumimissa ja Gush Etzionissa ja pääkaupungissamme Jerusalemissa, on kyseenalaista, että pystymme jatkamaan itsenäisenä valtiona."

jpost.com

Ennen Englannin sotilashallintoa Palestiinan alue kuului arabivaltioon - Palestiinan valtiota ei ole koskaan ollut olemassa

FATAHIA edustavat rauhanneuvottelijat, puhuessaan läntisille journalisteille, tekevät tarkan eron palestiinalaisesta ja arabimaasta. He kutsuvat Juudean ja Samarian maita arabimaiksi eikä palestiinalaisten maiksi, sillä he tietävät, etteivät he omistaneet niitä. Koko Palestiinan alue kuului kuitenkin Ottomaanihallituksen johtamaan arabivaltioon, ja arabiperinteen mukaan kerran valloitettu maa kuuluu ikuisesti arabeille, kuten Espanja ja osa Eurooppaa. Tältä pohjalta nousee heidän syytöksensä, että juutalaiset varastivat arabimaan ja siksi heidät tulee ajaa pois toisten omistamalta maalta, myös Israelin valtion alueelta. Suurin osa Palestiinaa oli ns. valtionmaata, jonka Israel peri Englannin sotilashallinnolta ja Jordanialta. jpost.com

TULEEKO PELASTUS NYKYÄÄN PALESTIINALAISILTA?

Paavi Franciscus veti ulkoilmamessun Betlehemissa 25.toukokuuta 2014. Kuva: Fadi Arouri / EPA 

Valmistautuessaan paavin Beetlehemin-vierailuunpalestiinalaishallinto (PA) tilasi taidenäyttelyn, jossa useatteokset esittävät Jeesuksen palestiinalaisarabina.Historiallisiin taideteoksiin, kuten Rafaelin maalaukseen,jossa Jeesuksen ruumis otetaan alas ristiltä, ja RembrandtinIisakin uhraukseen, on lisätty kuvastoa tämänhetkisestäkonfliktista, joten teokset esittävät Israelin roistona japalestiinalaisarabit viattomina kärsijöinä.

Palestinian Media Watchin mukaan kuvia käytettiin paavinvierailun aikana Seimen aukiolla ja Deheishehinpakolaisleirillä. Palestiinalaishallinnonpäivittäislehden otsikot raportoivat tapahtunutta sanoen:“Palestiinan museo toivottaa paavin tervetulleeksi kuvallisinesityksin, jotka valottavat kansamme elämää miehityksenvarjossa.”

Beetlehemissä Seimen aukiolla pidetyssäulkoilmajumalanpalveluksessa näkyvin taideteos oli paavinlavan valtava taustakangas. Siinä nähtiin Jeesuksen perhetallissa ympärillään kolme paavia ja munkkeja ja nunnia, jotkaolivat sapuneet palvomaan vapahtajaa. Joosefilla oli ylläänshemagh-huivi ja myös vauva-Jeesus oli kapaloitu samanlaiseenmustavalkoruutuiseen tekstiiliin.

Tässäkin kehitellään teemaa, jota palestiinalaishallinto onajanut läpi jo yli kymmenen vuotta: “Jeesus olipalestiinalainen”. Tämän seurauksena hänet on esitettyshaheedina(marttyyrina), jolloin palestiinalaisarabit ovatvertautuneet nykypäivän marttyyreihin juutalaisten käsissä.Yksi propagandakampanjan kuuluisimmista piirroksista esittääJoosefin ja Marian saapumassa Beetlehemiin, jolloin Israelinsotilaat tarkastavat heidät turva-aidalla. (29.5.2014 LivetsOrd)

Palestiinalaiset – myös jotkut kristityt – kehottivat kokomaailmaa muistamaan, että ”Jeesus oli palestiinalainen(arabi)”. Palestiinalaiset ovat käyttäneet samaaprovosoivaa teesiä vuosikymmenien ajan. Julkisen perinteenaiheesta aloitti Jasser Arafat, joka piti säännöllisestiBetlehemissä joulupuheen. Islaminuskoinen Arafat väittiJeesusta ensimmäiseksi palestiinalaiseksi vapaustaistelijaksi,joka toi siunauksen Pyhään maahan. Hän koetti rohkaista tällätavoin Betlehemin eri kirkkokuntien kristittyjä seisomaanmuslimien kanssa samassa ruodussa kohti itsenäistäPalestiinaa, jonka pääkaupunkina on Jerusalem.

Samih Ghanadrehia, joka on kirjoittanut kirjan kristillisyydensuhteesta islamiin, totesi muistavansa hellyydellä Arafatinpuheita Jeesuksesta ensimmäisenä palestiinalaisena marttyyrina(arabiaksi shahid). Marttyyreiksi arabit nimittävät myöspommi-iskijöitä, jotka räjäyttävät itsensä juutalaistenkeskellä.

Palestiinalaisten tiedostus- ja opetushallinto kertoonettisivullaan, että Jeesuksen äiti, Neitsyt Maria, olisyntyjään palestiinalainen. Abbasin nimeämä Jerusalemin mufti,Mohammed Hussein saarnasi palestiinalaisten televisiokanavallaJeesuksesta. Mufti totesi, että Jeesus levitti islamin oppiaPalestiinan maassa, ja että Jeesus oli äitinsä tavoinpalestiinalainen.

Arabimaailmassa on iskostettu laajasti näkemystä, ettäjuutalaisesta suvusta syntynyt Jeesus olikin palestiinalainenja muslimi jo ennen islamilaisuuden syntyä. Islamilaisuudessapyritään kieltämään Jeesuksen historialliset juuretjuutalaisuuteen sekä Israelin maahan.

Palestiinalaiset ovat jälleen pyrkineet kumoamaan myösJerusalemin arvon juutalaisuudelle. Uskonnollis-poliittisenpelin osana palestiinalaiset johtajat ovat todenneet, etteiJerusalemissa ole mitään niin sanottuja juutalaisten pyhiäpaikkoja, vaan ne kuuluvat islamilaiseen traditioon.

Tämä peli jatkuu, vaikka arkeologiset löydöt kiistattatodistavat juutalaisuuden historialliset yhteydet Jerusalemiinja moniin palestiinalaisten asuttamiin Länsirannankaupunkeihin.

 

PA jakaa karttoja, joissa on Palestiinan valtio Jordanjoesta Välimereen

PA jakaa YK:ssa karttoja, joissa Israel on poistettu kokonaan ja sen tilalla on Palestiinan valtio Jordanjoesta Välimereen, kertoo Israel Resource Rewiev johtaja David Bedein. Hän sanoo, että tämäkin osoittaa PA:n todellisen päämäärän: Israelin tuhoamisen. Bedein valittaa sitä, ettei edes Yesha-neuvosto korosta tätä PA:n päämäärää, eikä sitä, että Israelin hallitus edelleen puolustaa Euroopan maiden tukemia koulukirjoja, joissa lapsia opetetaan vihaamaan ja syrjimään Israelia ja juutalaisia kaikkialla. israelnationalnews.com

 

shalom.fi