Valikko Sulje

Due Diligencen välttämättömyys liiketoiminnassa

Tämä aihe on erityisen merkittävä Suomen ja Israelin välisten taloudellisten suhteiden kehittämisessä. Perusteellinen Due Diligence ei ainoastaan suojaa osapuolia mahdollisilta oikeudellisilta komplikaatioilta, vaan edistämää pitkäjänteistä yhteistyötä Suomen ja Israelin välillä.

Due Diligence on liiketoiminnassa käytettävä prosessi, jossa varmistetaan, että kaikki tarvittavat tarkastukset ja taustatiedot on kerätty ennen liiketoimen, kuten kiinteistökaupan tai kansainvälisen maksun, suorittamista. Tämä prosessi on erityisen tärkeä Israelin kiinteistömarkkinoilla, kuten The Times of Israel -lehden blogikirjoituksessa korostetaan. Artikkelissa todetaan, että ilman perusteellista taustatarkistusta ostaja voi kohdata merkittäviä riskejä, kuten oikeudellisia riitoja ja taloudellisia tappioita.

Due Diligence kiinteistökaupoissa

Artikkelissa tuodaan esille viisi suurinta riskiä, jotka voivat ilmetä ilman asianmukaista Due Diligenceä kiinteistökaupoissa Israelissa. Näitä ovat muun muassa:

  • Kiinnitykset ja muut rasitteet: Näiden paljastaminen on yksi Due Diligencen keskeisistä tehtävistä, jotta ostaja ei joudu vastuuseen piilevistä veloista.
  • Omistusoikeuden kiistat: Puutteelliset rekisteröinnit tai virheelliset asiakirjat voivat johtaa omistusoikeuden menettämiseen.
  • Lain rikkomukset ja kaavoitusongelmat: Näiden selvittämättä jättäminen voi johtaa sakkoihin tai rakennuksen purkamiseen.

Kansainväliset maksut ja Due Diligence

Israelilaisen näkökulman mukaan, kun ulkomainen taho, kuten suomalainen seurakunta, maksaa Israelissa toimivalle yrittäjälle tai freelancerille, Due Diligence on olennainen osa prosessia. Maksajan, esimerkiksi suomalaisen seurakunnan, on varmistettava, että maksunsaajan toiminta on laillista Israelissa ja että sopimus on asianmukainen. Tämä on erityisen tärkeää ottaen huomioon Israelin monimutkainen lainsäädäntö ja verotus.

Vaikka maksajan ei tarvitse varmistaa verojen maksamista Israelissa, tietoisuus verotuksen laiminlyönnistä voi johtaa juridisiin ongelmiin myös Suomessa. Tämä korostaa Due Diligencen merkitystä: sen avulla voidaan vähentää riskejä ja varmistaa, että kansainväliset maksut ja sopimukset noudattavat molempien maiden lainsäädäntöä.

Due Diligence -prosessi tässä tilanteessa tarkoittaa, että suomalaisen maksajan on oltava tietoinen verovelvollisuuksista ja varmistettava, että kaikki toimenpiteet ovat lain mukaisia. Näin voidaan välttää mahdolliset ongelmat sekä Suomessa että Israelissa.

Suomen ja Israelin verosopimus

Suomella ja Israelilla on voimassa oleva verosopimus, nimeltään ”Sopimus Suomen tasavallan hallituksen ja Israelin valtion hallituksen välillä tuloveroja koskevan kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi ja veron kiertämisen estämiseksi”. Sopimus, joka allekirjoitettiin vuonna 1995, estää kaksinkertaisen verotuksen (Sopimus ei tee tulosta verotonta), eli se varmistaa, että samaa tuloa ei veroteta sekä Suomessa että Israelissa. Suomesta maksettavan rahan osalta EU ulkopuolelle verovapauden periaatteet ovat sinänsä selkeät: jos maksu tehdään yrittäjälle tai freelancerille, ja työ suoritetaan EU ulkopuolella, maksaja voi lähettää maksun ilman, että se olisi verotettavaa Suomessa. Vastaanottajan, tulee hoitaa verotus kohdemaan lainsäädännön mukaisesti. Maksajalla voi olla jonkinlainen velvollisuus varmistua siitä, että maksun saajan toiminta on laillista.

Taloudellisten riskien minimoiminen

Israelissa Due Diligence on erityisen tärkeä paitsi kiinteistö- myös liiketoimintakaupoissa, joissa perusteellinen taustatarkistus on välttämätön laillisten ja taloudellisten riskien minimoimiseksi. Samat periaatteet pätevät kansainvälisissä maksuissa, kuten suomalaisen seurakunnan maksut Israelissa toimivalle yrittäjälle tai freelancerille.

Suomalaisten maksajien tulisi kiinnittää erityistä huomiota Due Diligence -prosessiin varmistaakseen lainmukaisuuden ja minimoidakseen riskit molemmissa maissa. Tämä auttaa varmistamaan liiketoiminnan sujuvuuden ja välttämään mahdolliset oikeudelliset komplikaatiot.

Lisätietoja aiheesta voi lukea The Times of Israelin blogikirjoituksesta täällä​ (The Blogs at The Times of Israel).

Disclaimer: Tämä uutinen on tarkoitettu ainoastaan tiedon jakamiseen, eikä sitä tule pitää juridisena tai taloudellisena ohjeena. Lukijoiden tulisi aina kääntyä ammattilaisen puoleen saadakseen tarkkaa ja henkilökohtaista neuvontaa omiin olosuhteisiinsa liittyen. Uutisessa esitetyt tiedot ja näkemykset eivät muodosta kattavaa ohjeistusta tai suositusta Due Dilig