Valikko Sulje

IDF: Viides hyökkäystunneli paljastettu

IDF:n aloittama operaatio ”Northen Schield” aloitti 4. viikkonsa, jonka aikana IDF on paikantanut viisi Hizbullahin Libanonista Israelin alueelle louhimaa tunnelia. 
IDF:n tiedottaja kertoi IDF:n sotilaitten löytäneen uuden rajan ali louhitun tunnelin Ayta Al-Shab arabikylästä Israelin alueelle. Vain hetki sitten tunneli neutraloitiin ja tuhotiin räjäyttämällä. Osaan tunneleista sotilaat ovat kaataneet betonia Hizbullahin seuratessa sivusta ja videoiden IDF:n toimia kertoen, miten suuria määriä betonia tunneleihin on kaadettu. ”IDF on jo käyttänyt 190 rekka-autollista sementtiä operaatiossa”. 

Tunneleihin ei kaiveta ihmisen mentävää aukkoa, vain kameran ja robotin kokoinen reikä. IDF toimii ainoastaan Israelin maaperällä, mutta ilmoittaa UNIFIL-joukoille löydöistään ja niiden räjäyttämisestä toivoen niiden tuhoavan ne Libanonin alueella. UNIFIL on kuitenkin välittänyt saamiaan tietoja Hizbullahille.
IDF painottaa, että Hizbullahin louhimat hyökkäystunnelit ovat vastoin UNSC päätöslauselmaa 1701, joka kieltää raskaat aseet ja hyökkäystoimet Israelin ja Libanonin välisellä puskurivyöhykkeellä.

Hizbullah on tietoisesti rikkonut tätä lauselmaa vastaan linnoittaen rajan tuntumassa olevia arabikyliä ja varastoimalla niihin ohjuksiaan ja aseitaan. 
IDF ilmoitti muutamia päiviä sitten operaation siirtyneen toiseen vaiheeseen ja sanoi huomion nyt kiinnittyvän tunneleitten tuhoamiseen eri menetelmiä käyttäen insinöörien suositusten ja taktisten harkintojen mukaisesti. 
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5434028,00.html,