Valikko Sulje

IDF löysi neljännen hyökkäystunnelin

IDF jatkaa operaatiotaan ”Northen Schield” (Pohjoinen kilpi), jolla pyritään poistamaan Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin uhkaukset ”yllätyksistä, jotka tulevat kohtaamaan Israelia, jos se uskaltaa uhata Hizbullahia ja Libanonia”. IDF:n operaatio aloitettiin 4.joulukuuta. 
IDF:n tiedotteessa sanotaan, että 4. löydetty tunneli on IDF:n valvonnassa, eikä aiheuta välitöntä vaaraa, sillä räjähteet on siirretty syrjään. 

Paikallisia asiaan kuuluvia auktoriteetteja on informoitu tunneleista. 
Tiedotteessa todetaan, että ”Libanonin hallitus on vastuussa hyökkäystunneleista, jotka on louhittu Libanonin alueelta. Tämä on yksi uusi häikäilemätön rikos YK:n turvallisuusneuvoston päätöstä 1701 ja Israelin itsenäisyyttä vastaan, joka tehtiin 2006 toisen Libanonin sodan päätyttyä.” 
USA:n hallitus kielsi kansalaisiaan lähestymästä Libanonin raja-aluetta.  

Pääministeri varoitti Hizbullahia vieraillessaan tunnelien paljastusalueella todeten: ”Jos he tekevät virheen ja yrittävät vahingoittaa meitä, me tulemme antamaan heille ennen kokemattoman iskun.” Hän sanoi, että IDF ja hallitus olivat kaiken aikaa tietoisia tunneleista, mutta pitivät suunsa tiukasti kiinni. 
Ehkä IDF odotti vain sopivan menetelmän keksimistä, jolla tunnelit löydetään seismisen kaikuluotaimen avulla. Niiden tuhoaminen ei ole hankalaa, mutta Israel pysyttelee omalla alueellaan ja odottaa, että Libanon tuhoaa loput niistä omalla alueellaan. 

Hizbullahin tarkoituksena oli soluttaa tunnelien kautta taistelijoitaan Israelin alueelle, jossa he olisivat miehittäneet Metullan alueen, tai ehkä ottaakseen panttivankeja kiristääkseen heillä myönnytyksiä Israelilta. 
Libanonin presidentti Aoun puhui hyvin peitellysti ja pelokkaan tuntuisesti vakuuttaen, ettei Libanonilla ole pahoja aikeita IDF:n suhteen, eivätkä IDF:n toimet vaaranna valtioitten välisiä suhteita. Hän sanoi odottavansa lopullista raporttia ennen kuin tekee päätöksiä jatkotoimista. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5426851,00.html,