Valikko Sulje

IDF tuhosi Hamasin rakennuttaman ja rahoittaman 15. hyökkäystunnelin

IDF tuhosi torstaina Hamasin rakennuttaman ja rahoittaman 15. hyökkäystunnelin, joka alkoi Khan Younesista ja jatkui 200 metriä Israelin alueella. Kuten edellinen lokakuussa 2017 tuhottu hyökkäystunneli tämäkin liittyi laajaan tunneliverkostoon. Tunnelissa oli useita kiemuroita useilla yhteyksillä, ja varustettuna sähköllä ja puhelinlinjoilla. Tämän huomioiden voidaan kysyä, miten mielekästä Israelilla on avustaa Gazan sähkönsaantia? 

IDF löysi tunnelin jo viikkoja sitten, mutta ”operatiivisista syistä tunnelin tuhoamista siirretiin useilla kuukausilla”.
Toinen kysymys herää, miten Israelin rakentama ja avoimesti reklamoima tunnelin kaivamisen estämiseksi kallis maanalainen este toimii, eikö sen pitäisi estää tunnelien kaivaminen Israelin puolelle?

Kolmanneksi DF arvioi, että ”tunnelin löytämisen julkistamista siirrettiin, ettei se häiritsisi Kairossa meneillään olevia epäsuoria tulitaukokeskusteluja Hamasin kanssa”. Saatuaan Hamasin vahvistuksen IDF julkaisi löytönsä ja tuhosi sen.
Torstaina toistettu punainen hälytys ilmoitti rakettihyökkäyksestä Gazasta Israeliin, mutta IDF kielsi rakettien ampumisen ”kiireesti”, kuten DF sanoo. IDF ilmoitti vain, että hälytys rakettien ampumisesta oli virheellinen ja johtui hälytys-järjestelmän virheellisestä toiminnasta, eikä se millään tavoin liittynyt päivittäisiin väkivaltaisiin mielenosoituksiin turva-aidan varrella.
Mitä IDF oikein luulee hämäävänsä?
https://www.debka.com/the-idf-destroys-its-15th-hamas-terror-tunnel-in-gaza-no-bearing-on-balloon-terror/