Valikko Sulje

11544-2

Kategoriat : Uutiset

TORSTAI 8.9.2022

1. Tästä torstaipivästä näyttää tulevan yhtä repaleinen, kuin edellisetkin päivät tällä viikolla. Nuo toistuvat lääkäreissäkaynnit vievät sekä kaiken huomion että ajankin.

Kaipa ne tavallaan kuuluvat tämän aikajatkon toimenkuvaan, mutta sittenkin. Pitäisi jättää aikaa muillekin virkineille, mutta mistä otat, jos se soljuu pois käsistäsi??
Ajattele nyt,: eihän sitä näillä vuosilukemilla paljon enää olekaan, mutta siitä huolimatta.Jokainen hetki siitä on kultaakimn kalliimpi, ehkä viimeinen lajissaan.

Tänään on aika hamaslääkärille Modiinissa kahdeltatoista, jonne on lähdettävä 11 maissa, että voi huomioida mahdollisen liikenteen vaikutukset, parkkipaikan etsiminen perilllä ja sitten vain odottaminen, että kyseinen henkilö vapautuu potilaastaan.

En kerro kaikesta tästä vain moittiakseni, sitä samaa pohtivat varmaan useat muutkin.
Hammastohri ei påaljon vaivautunut, koetteli vain tekemäänsä hammassiltaa, ja siinä kaikki. Hyvä niin. I

2. mutta asiaan.

IAEA:n tutkijat Ukrainassa kertovat, että tilanne Zaporzhian ydin laitoksessa on kestämätön. YK:n asettaman vahtikoiran tutkjat julkistivat paikallakäynnin jälkeen raporttinsa tilanteesta, eikä se osoita toiveita paremmasta. Siitä ei ole kopiota.
Gravitas: IAEA says conditions in Zaporizhzhia nuclear power plant are unsustainable | Watch (msn.com)

3. IAEA Iranin ydinohjelman uraanin varastot ovat saavuttaneet 60 %:n tason.

Ne kertovat, että Iranilla on tarpeeksi rikastettua uraania ydinpommin luomiseksi 3 -4 kuukauden sisällä. Tämän puhdistustason ylittäminen tarkoittaa mekkipaalua, joka tulee JCPOA 2015 kansainvälisen sopimukksen mukaan aikataulun mukaisesti.
www.msn.com/en-in/video/watch/gravitas-iaea-says-conditions-in-zaporizhzhia-nuclear-power-plant-are-unsustainable/vi-AA.

4. Venäjän ja Egyptin väliset diplomaattisuhteet ovat joutuneet vaikeuksiin, mutta se ei vielä koske strategisia muutoksia vielä.
Egyptin ptresidentti kenttämarsalkka Abdel Fattah al-Sisi vieraili ulkoministerinsä Nabil Fahmanin kassa Kremlissä 40 vuotta sitten, jota pidetään historiallisena tapahtumana maitten välisissä suhteissa.
Ebypti muistutti jo silloin, ettei tämä avaus tule sitomaan sen suhteita miuihin maihin. Venäjän suhteissa kummittlevat Egyptin suhteet yhdysvaltoihin, josta se ostaa aseita ja moderneja hävittäjiä.
Egyptian Historic Breakthrough with Russia, Not a Strategic Shift Yet – Palestine Chronicle .

5. USA:n diplomaatit vihjailevat Israelin ulkoministeriön virkailijoille, että Iranin ydinteollisuutta koskevat neuvottelut ovat toiseksi poispöydältä. Nuclear deal with Iran off the table for time being, US has indicated to Israel | The Times of Israel

6. USA:n diplomaatit ovat torjuneet Israelin tarjoamat keskustelut USA: n presdentti Bidenin ja hänen ulkoministerinsä kanssa, jotka odottavat virkailijoiden palaamista kesälomiltaan.

Tämä näyttää tarkoittavan jonkinasteista erimielisyyttä diplomaatisissa kysymyksissä, mutta USA torjuu tämän.
USA:n virranomaiset painottavat, että uudet Iranin yditeollisuutta koskevat nuvottelut odottavat aikaansa, eikä JCPOA2015 korvaavaa sopimusta allekirjoiteta lähitulevaisuudessa. Yair Lapid teki tämän selväksi puhelinkeskustelujensa seuraukasena Bidenin ja hänen ulkominiseinsa Sullivanin kanssa.
Nuclear deal with Iran off the table for time being, US has indicated to Israel | The Times of Israel

7. Kansallinen yhtenäisyyspuolue ei tarvitse toista puoluetta, jonka toiminta ja päätöksenteko pyörivät saman henkilon ympärillä, joka idealisoidaan. Tämän kansallinen yhtenäiyyspuoue idealisoi Netanyahua tavalla.joka on vieras kansalle.
Samaan hengenvetoon ylistetään amerikkalaisuutta ja sen komediaa, mutta iloitaan, että Euroopan keskuksissa on herännyt tarve ja kyky juutalaisesta komediasta erooppalaisin varustein äänenpainoin.
This Israeli comedian is a stand-up comedy hit in English (msn.com) .

8. Israelissa suoritetun tutkimuksen-COVID19 rokotteet voivat merkittävästi lieventää long.covid riskiä.
Enpysty sanomaan, minkä sortin COVID19 ”muunnoksen” pikkuveljeni perhe, hän ja hänen vaimonsa saivat, mutta surkeana seurasin vierestä hän tuskitellessaan saamaansa vaivaa. ”Se on kamala sairaus”, hän totesi kiemurrellessaan sen kourissa muutaman päivän ajan, eikä loppua ollut vielä näkyvissä.

Viimeissen tiedon mukaan hän on saamassa yliotteen tuon Egyptin vaivan tapaisen sairauden yli.
COVID-19 vaccines can significantly reduce long-COVID risk – Israeli study (msn.com) .

5. Jerusalem Post julisti artikkelin, jossa hämmästellään ja ihmetellään historiallisen Sevillan keskustaa, Andalusian pääkaupunkia, jonka kadut ovat tulvillaan muinaisia muistoja: grandios kirkoista Moorish ajan palatseihin.
Eikä se mikään ihme olekaan, sillä’ 16.vuosisadan Sevilla oli kaiken Atlantin meriliikenten keskus yli 200 vuoden ajan.

Talviaikaan se on myös Euroopan lämpöisin maa, vuodenmittaisina leutoine lämpötiloineen niiden pysytellessä 80 päivän sateettomina siten, että on mahdollisuus tarkkailla sininstä taivasta tutkiessasi UNESCO:n perinne kohteita.

Artikkelin mukaan Seville voi tarjota paljon enemmän kuin historiaa, kulttuuria, kaunista säätä ja herkullista tapaasia, sevilla yllättää silti kaikki. Se on tulvillaan kaikkea sitä. Ihme, et tä se on säästynyt täydelliseltä tuholta, kuten monet muut kaupungit ovat kokeneet.

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 23 -30; Tiberias 27 -35; Dimona 24 -33; Eilat 32 -37 +C-astetta.

Täsmäsää Eilat – Foreca.fi ,

close

Pidetään yhteyttä!

Haluamme pitää sinut ajantasalla viimeisistä uutisistamme ja artikkeleista kotisivullamme shalom.fi! 😎

Emme lähetä roskapostia tai spämmää.