Valikko Sulje

SUNNUNTAI 12.11.2023

Viesti : SUNNUNTAI 12.11.2023
URL : israelupdate.achlak.net/sunnuntai-12-11-2023/
Päiväys: : 12.11.2023 08:54
Kirjoittaja : gabesk
Kategoriat : Uutiset

SUNNUNTAI 12.11.2023

1. Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoo Ranskan Presidentti Emmanuel Macronin lausunnon sisältävän ”vaarallisen tosiasiallisen ja moraalisen virheen”.

Kysyttäessä ”Mitä sitten Gazassa päivän jälkeen” Netanyahu sanoi Israelin varmistavan, ettei ”uusi Hamas koskaan nouse siellä”.

Hän selvästi ja yksioikoisesti jätti pois mahdollisuuden, että nykyisellä Palestiinan Auktoriteetin hallituksella Gazassa olisi minkäänlaista roolia Israelin ja Hamasin välisen sodan loputtua. Israelin johtaja piti yhteisen lehdistötilaisuuden Puolustusministeri Yoav Gallantin, ja entisen IDF:n Henkilöstöpäällikön Benny Gantzin kanssa, joka liittyi Israelin hätätila- hallitukseen elokuun 7.päivän hyökkäyksen jälkeen.

”Siellä täytyy olla jotain muuta” hän vastasi kysymykseen, voisiko Palestiinan Aktoriteetilla (PA), jolla on osaksi hallinnollinen valvonta Länsirannalla, hallita Gazaa sodan jälkeen.

”Siellä ei tule olemaan siviilihallintoa, joka opettaa lastensa vihaamaan Israelia, surmaamaan israelilaisia sekä poistamaan Israelin valtion”.

Kysyttäessä ”mitä päivä sen jälkeen” Netanyahu sanoi ”Israelin varmistavan, ettei uutta Hamasia koskaan tule nousemaan sinne”. Hän ei suosittele tulitaukoa.

Netanyahu karkeasti kritisoi Ranskan Presidentti Emmanuel Macronin antamaa lausuntoa, joka perjantaina kertoi BBC:n De Facto – ihmisiä pommitetaan ja surmataan – De Facto, joten siihen ei ole mitään syytä eikä laillisuutta. ”Siksi kehotamme heitä lopettamaan.”

”Macronin lausunto esittää sekä tosiasiallisen että moraalisen virheen” Netanyahu sanoi. Hän sai tuekseen Puolustusministeri Yoav Gallantin, joka totesi ”Eurooppalaisten johtajien häpeämättä saarnaavan meille sodan jatkuessa”.

Ganzt omisti sanansa maailman johtajille todeten ”Israelin taistelevan oikeudesta asua omassa maassaan. Maailman korkeimman moraalin maassa, joita on olemassa”.

Netanyahu selvitti sanomaansa toteamalla: ”Tulemme poistamaan Hamasin juuriaan myöten.”
Olikohan Hamasin johto ollenkaan tietoinen millaiseen kurimukseen he saattoivat johtamansa terrorijärjestön, vaikka toisaalta terrorijärjestön olettaisi toimivan juuri siten , kantamatta huolta enempää omista uhreistaan kuin toimiensa jälkiseurauksista, kunhan vain maailman asiat saadaan sekaisin.
Netanyahu Says Macron’s Statement Represents ’a Grave Factual And Moral Mistake’ – I24NEWS ,

2. Hamasin sota Gazassa sota on korkealla agendassa Kiinan Presidentti Xi:n ja USA:n Presidentti Joe Bidenin tavatessa ensimmäistä kertaa vuoden aikana.

Maailman johtavat maittensa johtajat keskustelevat myös muita kriittisiä kosketuspiteitä kuten Venäjän helmikuussa aloittamasta invaasiosta Ukrainassa, joka jatkuu edelleen raakana ja epäinhimillisenä, mutta myös Kauko Idän kytevän kuumassa tulivuoressa koskien Taiwanin saarivaltiota, jossa Kiina härnää saaren puolustajia jatkuvilla kuvitelluilla ilmaiskuilla koskaan tietämättä, mikä kuvitelento on todellinen.

USA:n Presidentti ja Kiina Presidentti Xi Jinpeng pitävät ensimmäisen tapaamisensa aikaisin ensi vuonna APEC:in huipputapaamisen yhteydessä San Franciscossa, maailmanvaltiaitten viranomaiset sanoivat perjantaina.

Hamasin inspiroima Gazan sota lokakuun 7.päivän Hamasin terroristien tunkeuduttua aikaisin sapattiaamuna Gaza turva-aidan suojaamattoman esteen läpi Israelin suojaamattomiin siviilikyliin ja kaupunkeihin, aloittaen vertaansa hakevan massa-teurastusten, kidutusten raiskausten ja pään ja ruumiinjäsenten leikkauksilla pahimmassa näännytyshyökkäyksissä holocaustien hirmutekojen paljastumisen jälkeen – tämä sota on korkealla heidän agendassaan.

USA jatkaa horjumatonta tukeaan Israelille. Kiina puolestaan jatkaa Palestiinan arabien tukeaan, joka alkoi Kiinan kommunistisen Mao Zedongin hallinnon aikana edelleen jatkuen.

Neuvottelut johtajien kesken alkavat keskiviikkona, agendassa olevat aiheet vaihtelevat kahdenkeskisistä, alueellisista ja globaaleista aiheista, kuten myös vastuullisesta hoitovastuusta, kuten Valkoisen Talon lehdistösihteeri Kariene Jean-Pierre sanoi lausunnossaan.

Kinan ulkoministeri sanoi Xin matkustavan San Franciscoon marraskuun 14 -17 päivinä Kiinan ja USA:n johtajien tapaamiseen vahvistaen samalla että hän osallistuu ensimmäistä kertaa Asia Pasific taloudellisen yhteistyön (APEC) johtajien tapaamiseen.

Xi ja Biden keskustelevat myös Venäjän aloittamasta hyökkäyksestä Ukrainaan, mutta myös Taiwanin kysymyksestä, virkailijat sanoivat.
Gaza War High On The Agenda As Xi, Biden To Meet For 1st Talks In A Year – I24NEWS

3. Räjähdyksiä kuultiin IRGC:n pääkeskuksissa Teheranissa.
Droneilla ja ohjuksilla tehdyillä hyökkäyksillä pyrittiin osumaan USA:n Iranissa toimiviin joukkoihin, Pentagonin ilmoittaessa iskuvalmiutensa lisäämisestä.

Räjähdykset tapahtuivat IRGC:n pää tukikohdissa Teheranin keskustassa sanoivat Iran Afshanga ja Intelli Times. Myös Irakissa tehtiin hyökkäyksiä USA:n joukkoja vastaan, minkä johdosta Pentagon ilmoitti sotilaallisen valmiutensa vahvistamisesta.
www.i24news.tv/en/news/middle-east/iran-eastern-states/1697964222-explosio.

4. USA:n Puolustusministeri Lloyd Austin antoi komennon ilmapuolustusjärjestelmien aktivoimisesta todeten, että niitä voidaan tarvita pian, selvittämättä tarkemmin.
Explosion Occurs At IRGC Headquarters In Central Tehran – Report – I24NEWS

LÄMPÖTILAT ISRAELISSA TÄNÄÄN.

Jerusalem 22 -25; Tiberias 19 -25, Dimona 21 -29; Eilat 27 -33 +C-astetta. Puoliilvistä. paikallisia sateita