Valikko Sulje

Sunnuntai 20.03.2022

Kategoriat : Uutiset

SUNNUNTAI 20.03.2022
01. Kymmenen ihmistä haavoittui autonäyttelyssä Dumassa Arkansas, lauantai-iltana.

Alustavan tiedon mukaan Arkansas poliisi meni näyttelypaikalle 19.25 liikkeeseen, jossa näyttely tapahtui. Tapahtuman järjestäjä, voittoa tuottamaton yhtiö Hoodnic Säätiö kehotti paikalla olleita raportoimaan asiasta viranomaisille.

Ryhmän johtaja Wallace McGehee kertoi NBC:lle ollensa paikalla ja pyrkineen saamaan lapset suojaan luodeilta. Useita ihmisiä ammuttiin tuntemattoman epäillyn toimesta. Haavoittuneiden tila ja määrä selviää tutkimusten jälkeen.

Autonäyttely tilaisuus oli 16. vuosittain järjestetty, eikä aiemmissa tilaisuuksissa tapahtunut mitään poikkeavaa.
news.yahoo.com/many-10-injured-shooting-arkansas-012641317.html?fr=sychp_catchall,

02. Venäjän presidentti Vladimir Putinin henkisestä kunnosta on spekuloitu, että hänessä olisi jotain poikkeavaa, Ukrainan viime viikkojen tapahtumien johdosta arvioiden.

ValkoVenäjän presidntti Alexander Lukashenko, jolla on luottamukselliset suhteet Putinin kanssa, puolusti läheistä liittolaistaan sanoen: ”Hän on täysin järjissään, fyysisesti kunnossa, atleetti”,

Moskovassa pidetyssä sotaa puoltavassa tilaisuudessa perjantai-iltana Putin viittasi Jeesuksen sanoihin (Joh15:13) :”Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä”.
Sana on osa Jeesuksen pitkää opetusta opetuslapsilleen matkalla Getsemanin puutarhaan, jossa hänet pidätettiin juutalaisten johtajien ja vanhinten toimesta ristiinnaulitsemista varten, kiellettyään aiemmin Pietaria puolustamasta häntä.

Putin tunnustaa kreikkalaisortodoksista kristinuskoa, mutta ei puhu siitä julkisesti.
”Nämä Jeesus Krsituksen Sanat tulivat mieleeni” Putin sanoi osallistuessaan suureen isänmaalliseen mielenosoitukseen, joka oli järjestetty Ukrainan Krimin niemimaan Venäjään liittämisen 8 vuosipäivän kunniaksi.
news.yahoo.com/putin-quotes-jesus-justify-invasion-155344994,

03. Venäjän FederaationTurvallisuuspalvelun (FSB) tiedusteluosaston johtaja kenraaliluutnantti Sergei Beseda asetettiin kotiarestiin virkailijoiden kesken syntyneiden erimielisyyksien Vladimir Putinin kireän arvostelun johdosta koskien epäonnistunutta Ukrainan miehitystä, raportoi Wall Street Journal lauantaina.

Sergei Beseda johti FSB:n Ukrainan operaatiota, kertovat USA:n viranomaiset Wall Street Journalin mukaan.

Nimeltä mainitsematon USA:n virkailija kertoi lehdelle, että sanaharkkaa oli syntynyt FSB:n ja Venäjän Puolustusministeriön virkailijoiden kesken, joissa suunnitelmat Ukrainan miehittämisestä on laadittu.

New York Times kertoi myös venäläisiin tietoihin perustuen, että toinenkin FSB:n korkea virkailija oli asetettu kotiarestiin Venäjän Uutisten mukaan.

Venäjän ”sotilaallinen erityisoperaatio”, jota nimeä Venäjä käyttää miehityksestä, ei ole onnistunut suunnitelmien mukaisesti.
Ukrainan pääkaupunki Kiova oli tarkoitus miehittää kahdessa päivässä. Kaupunki kuitenkin jatkaa puolustautumistaan kuukausi operaation alkamisesta lähtien, mikä on todella huono uutinen suunnitelman laatijoille lähellä Putinia.

Koskien tätä henkilöä, että venäläisen kulttuurin mukaan joku henkilö, joka on vastuussa, joutuu maksamaan epäonnesta, sanoi entinen CIA:n ja Kansallisen Turvallisuusneuvsoton viranpomaisen Jeffery Edmonds lehdelle.

Venäjän Historian erityistutkija Stephen Kotkin sanoi äskettäin New York Timesin haastattelussa: ”Putin saa lukeakseen vain informaatiota, jota hän haluaa lukea. Tällainen johtaja uskoo olevansa ylivoimaisen etevä. Tämä on despoottinen luonne. Siksi despotismi, vaikka vain autoritäärinen, on kaikkivoipa ja ohjaava samalla kertaa”.
news.yahoo.com/trouble-kremlin-gulag-spy-boss-041049268.html,
www.huffpost.com/entry/putin-gnats-stalin_n_6235541ae4b019fd812e104a,

04. Lännen vakoilijat pelkäävät, että Vladimir Putin on laatimansa suljetun maailman vanki, mikä saa heidät huolestumaan.
Vuosien ajan he ovat pyrkineet ymmärtämään Putinin ajatuksenjuoksua, joka näyttää poikkeavan siitä, mihin ovat tottuneet Lännessä. Tämä olisi erittäin tärkeää tilanteessa, jossa Venäjän armeijan joukot ovat hidastaneet etenemistään.

Tilanteen eskaloitumisen vuoksi olisi erittäin tärkeää ymmärtää, miten Putin tilanteen kokee, ja mitä mahdollisuuksia hänellä on käytettävissään. Nurkkaan ahdistettuna hän on vaarallinen koko maailmalle. Hiirikin puolustautuu ja hyökkää nähtyään tilanteensa toivottamaksi.

Joittenkin spekulaatioiden mukaan Putin on henkisesti sairas, mutta tarkkailijat kallistuvat siihen otaksumaan, hän on yksinkertaisesti eristäytynyt ja immuuni vaihtoehtoisille ideoille.

Tämä tuli selväksi hänen ja Ranskan presidentti Emmanuel Makronin tavatessa kuten myös keskustellessaan läheisten virkailijoittensa kanssa. Hän istuu yksin ylipitkäksi venytetyn pöydän toisessa päässä kuin peläten salaliittoa tai -murhaajaa.
Venäjän suunnitelmat vaikuttavat KGP:n laatimiksi, eivätkä johtavat upseerit olleet tietoisia niiden sisällöstä. Venäjä yhteiskunnan suljettu luonne korostaa vaikeuksia ja ongelmia, sillä Putin tekee päätöksensä yksin, eikä paljasta niitä ennen aikojaan vuotojen pelon vuoksi.

Putinin puheissaan antamansa yksittäiset vihjaukset ei-tavanomaisten aseiden käyttöön ilmaisevat pelon, että Putin harkitsee ydinaseiden käyttämistä, ja niiden lähettämiseksi kohteeseensa Venäjä on kehittänyt erityisvälineitä, joita on esitelty lännen tiedotusvälineissä.

Venäjä kehitti vedenalaisen kauko-ohjattavan räjähteillä lastatun sukellusveneen, joka esim USA:n rannikon edustalle ohjattuna voi laukaista ydinkärjellä varustetun supernopean ohjuksensa USA:n yläpuolella.
Toinen on maapallon ympärillä ilmakehän yläpuolella liikkuva ohjus, joka laukaistaan halutun asutustaajaman yläpuolella. Nämä ohjukset väistävät tutkahavaintoja.
www.bbc.com/news/world-europe-60807134,

05. Venäjän armeija väittää käyttäneensä hypersonic Kinzhal ohjusta iskiessään Ukrainan ammus- ja asevarikkoon Ivano-Farnkivsk alueen länsiosassa.

Kinzhal, joka käännetään englanniksi nimellä ”tikari”, ohjusta ei ole koskaan ennen käytettry taisteluolosuhteissa. Ohjus voidaan varustaa ydinkärjellä. Se lentää 10-kertaisella äänennopeudella 1250 mailia.

Venäjän armeijan tiedottaja Igor Konashenkov sanoi ohjusta käytetyn perjantaina maanalaista ammus- ja asevarikkoa vastaan, se ammuttiin Mig-31 koneesta. Tusinoittain ihmisiä (sotilaita) sai surmansa.

Ukrainan presidentti Zelrnsky on vaatinut länttä asettamaan lentokieltoalueen Ukrainaan, mutta USA epäröi, koska se voi joutua avoimeen sotaan Venäjän kanssa.

Venäjän koneet iskivät Mariupolissa teatteria vastaan, jonka pohjakerrokseen jäi arvioiden mukaan jopa 1300 ihmistä loukkuun. 130 ihmistä pelastui.
www.foxnews.com/world/russia-hypersonic-missile-strike-ukraine-munitions-warehouse,

06. Liettualaisen haredim haaran johtaja rabbi Chaim Kanievsky ztz” menehtyi viime viikon lopulla.
Hänen hautajaisiinsa tänään sunnuntaina iltapäivällä Bnei Barkiin uskotaan poliisin arvion mukaan kokoontuvan 700 000 – yksi miljoona ihmistä.

Bnei Brakin kunta on sellaisen ihmismäärän hallitsemiseksi asettanut tusinoittain suuria esteitä kovaäänis-järjestelmineen ihmisten ohjaamiseksi.
Pelkona on että tästä voisi kehittyä uusi Meron-vuoren kaltainan tapahtuma, jossa ihmismassat ryntäilevät holtittomasti polkien toisiaan kuoliaaksi. www.israelnationalnews.com/news/324272,

Entinen liikenneministeri KE. Bezalel Smotrich varoittaa poliisia: ”Tämän kaltaista tilannetta ei Israelin Poliisi pysty hoitamaan yksinään.
On perustettava operaatiotoimisto, jota johtaa Julkisen Liikenteen ja Kuljetusten Ministeri sekä haredikansan edustaja, jonka tulee tehdä päätöksiä, asettaa sääntöjä ja ottaa vastuu – sekä vastata ihmisten liikkuminen turvallisesti tilaisuuden aikana ja sen jälkeen matkalla koteihinsa.
www.israelnationalnews.com/news/324262,

07. Turvallisuusjoukkojen yhteistyön ansiosta pystyttiin pysäyttämään vihamielinen terroristiaktiivisuus sekä salakuljetusyritykset Libanonin vastaisen rajan yli.

IDF:n perustama erityistiimi yhdessä Israelin poliisin ja toisten turvallisuusryhmien kanssa pystyi paljastamaan ja estämään satojen aseiden ja kymmenien kilojen huume-erien salakuljetus Libanonista Israeliin.

Osa tiimin aktiivisuudesta tapahtui Hizbullahin ja Iranin hallituksen johtamien salakuljetus ryhmien yrityksistä koordinoida keskeisten terroristi toimien estämiseen. Tutkimuksissa pajastui, että kaksi epäiltyä, Hussein Sheet ja Akram Sheet – molemmat kuumekuljettaia Libanonista, olivat tavanneet marraskuussa Turkissa.

Heitä pyydettiin salakuljettamaan aseita Israeliin, piilotellen niitä toisten terroriryhmien käyttöön. Heidän kehotettiin myös suorittamaan terrori-iskuja oma-aloitteisesti.
www.israelnationalnews.com/news/324267,

08. Puolustusministeri Benny Gantz aikoo helpottaa turvallisuusvangeille asetettuja sääntöjä ja rajoituksia ennen muslimien paastokuukauden Ramadanin alkamista. ’

Gantz haluaa myös antaa Gazan arabeille lupia vierailla omaistensa luona tavatakseen Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsiviä vankeja.
www.israelnationalnews.com/news/324267,

09. Kansanedustaja Yulia Malinovsly (Isreal Beitenu) syytti lauantaina Isrealin sisäministeriä Ayelet Shakedia Ukrainasta Israeliin pakenevien pakolaisten pääsyn yhtedessä.

Puhuessaan TV-kanava 12 News yhtydessä Malinovsky sanoi: ”Hän on yhtä rasistinen kuin Arye Deri. Heidän tulee ottaa pakolaisten ongelmat pois häneltä”.

”Ensin kuvittelin, että häntä oli petkutettu, mutta sitten havaitsin, että itse hän petkuttaa. Kysymys pakolaisista on liian suuri Shakedille”.
KE Mossi Raz (Meretz) sanoo olevansa samaa mieltä. ”On aika Malinovskyn tajuta, että sisäministeri tulee toimia Israelin valtion eikä halvan populismin hyväksi”.
www.israelnationalnews.com/news/324258,

10. Ohiajavasta autosta otettu Dashcamvideo osoittaa puukotustapahtuman sunnuntai-aamuna, jossa 35-vuotias mies puukotettiin sairaalakuntoon Remes&Derech Hebron kadun kulmassa.

Hänet kiidätettiin Shaare Zedek lääkintäkeskukseen, jossa hänen tilansa todettiin kohtalaiseksi. Puukottajan tilasta ei ole tietoa.
www.israelnationalnews.com/news/324237,

11. Ukraina väittää Venäjän iskeneen ohjuksellaan kouluun, jonne oli kokoonytunut 400 oppilasta Mariupolissa-
Viranomaset sanovat,että rakennus tuhottiin kokonaan, mutta raunioiden alle on voinut jäädä ihmisiä voimatta päästä vapaiksi.

Ukraina kutsuu iskua sotarikokseksi Mariupolissa, jonka kaduilla käydään kiivaita taisteluja.

Englannin puolustusministeriö sanoo Venäjän menettäneen otteensa Ukrainan ilmatilasta, ja että sen armeija ampuu rakettinsa miehittämiltään alueilta.

Mariupolin asukkaat sanovat venäläisten ottavan asukkaita kiinni kaduilla ja kuljettavan heitä Venäjälle. Venäjän armeijan eteneminen näyttää laantuneen, mutta armeija tulittaa siviilikohteita välittämättä ihmisuhreista.
www.bbc.com/news/live/world-europe-60802572,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 03 -09; Tiberias 09 -16; Suolameri 12 -18; Eilat 11 -21 +C-astetta, yleisesti puolipilvistä.
forecast.israelinfo.co.il/,