Valikko Sulje

sunnuntai 22.1.2023

Viesti : sunnuntai 22.1.2023
URL : israelupdate.achlak.net/sunnuntai-22-1-2023/
Päiväys: : 22.1.2023 16:59
Kirjoittaja : gabesk
Kategoriat : Uutiset

SUNNUNTAI 22.1.2023

1. Kenraali Ariel Sharonin saatua käsiinsä Israelin vallankahvan, hänellä oli suuria suunnitelmia: Hän uskoi voivansa selvittää ongelman arabien kanssa omalla suunnitelmallaan, joka oli laadittu ilmeisen kiireellä ja ilman tarvittavia tutkimuksia ja selvityksiä.
Sharonin suunnitelman mukaan Israel vetää joukkonsa Gazan kaistalta ja kotiuttaa sinne sallitut juualaisasukkaat tiukan aikataulun puitteissa, sekä purkaa Länsi-rannalle rakennetut 3 juutalaiskylää, vetäytymiskäsky tuli koskettamaan lähes 10 000 juutalais-asukasta, joilta kukaan ei kysellyt, olisivatko he halukkaita aloittamaan kaiken alusta.

Sharon kuvaili hempein värein, millaisia etuisuuksia Israel saisi suostuessaan purkamaan 21 juutalaiskylää Gazan kaistalla ja kolme Juudeassa: Vihamieliset länsimaat tulisivat jonottomaan solmiakseen ystävyys- ja rauhansopimuksia Israelin kanssa, ja jatkuva riesa Palestiinan arabien kanssa saataisiin lopultakin hallintaan – puhumattakaan taloudellisista hyödyistä: Israel voisi keskittyä rakentamaan omaa rauhan valtakuntaansa tarvitsematta ylläpitää aseissa miljardeja USD maksavia sotilaallisia laitteita yksiköitä.

Todellisuus kuitenkin osoittautui yhtä utopistiseksi kuin kakki Israelin rauhantavoitteet, joilla ei olut mitään todellisuuspohjaa. PA/PLO:n johtaja Jasser Arafat paistatteli julkisuuden ja maineen valokeilassa, josta hän harhaisimmissa kuvitelmissaankaan oli osannut odottaa.

PA:n arabimuslimien päämääränä oli luoda hävitettyjen juutalaisyhteisöjen raunioille yhtenäinen muslimikalifaatti, jonka pääkaupunkina olisi Jerusalem, joka on kaikkina aikoina ollut heidän pääasiallinen tavoitteensa. Jerusalemin valloitus ja sen muuttaminen islamilaiseksi teokratiaksi, jossa ei olisi yhtään juutalaista kansalaista, kuten myös aikamme muslimijohtaja Mahmoud Abbas totesi.

Länsimaiset kristityt ovat niiden jälkeläisiä, jotka vuosisatojen aikoina ovat vainonneet Moosekseen uskovia juutalaisia, pitäen heitä epäluotettavina ja poikkeavina, joilla on omat lakinsa ja uskontonsa, kuten jo Mesopotamian hallitsijat aikoinaan totesivat.

Juutalais-ja Israelvastaisuus on nousussa useissa länsimaissa, mikä kytee syvällä myös PA:n arabien rinnoissa, joiden lasten kasvatusohjelmat alkavat päiväkerhoissa ja joita toistetaan kaikissa PA:n hallitsemissa tiedotusvälineissä, usein länsimaiden kustantamina.

Tästä ovat todisteina arabien keskuudessa elävät ja toimivat useat terrorijärjestöt, joiden jäsenet nauttivat PA:n tukea, ja joiden surmansa saaneille jäsenten perheille
maksetaan ”stipendeinä” korvauksia, joiden määrät ylittävät työntekijäin ansiotason.

Israel on pyrkinyt poistamaan tämän moraalittoman käytännön, mutta Abbas uhkaa käyttää viimeisenkin lanttinsa korvausten maksamiseksi.
Israelissa – myös Jerusalemissa – PA:n arabit hyökkäilevät rauhallisia juutalaiskansalaisia vastaan puukoin ja jopa kirvein. Palestiinalaiset kutsuvat sitä kolmanneksi intifadaksi, väkivalta-aalloksi.

Israel on pyrkinyt hillitsemään tuota aaltoa, mutta merenaaltojen kaltaisesti ne syntyvät sinne, missä tuulet puhaltavat. Vaikea niitä on sopimuksin ja lausunnoin hillitä.

2. Israelin Kansallisen Turvallisuuden Ministeri Itamar Ben Gvir antoi käskyn laittomasti länsimaitten tuella PA:n arabien (Beduunien) pystyttämän Khan al-Ahmar–kylän poistamiseksi, jonka useat toisiaan seuranneet Israelin hallitukset ovat luvanneet toteuttaa ilman tulosta.

Antaessaan käskyn Kansallisen Turvallisuuden ministeri Ben Gvir sanoi: ”Israelin hallituksella ei ole yksi laillinen standardi, joka sitoo juutalaisia, ja toinen arabeja varten”. Hän tarkoitti tällä puolustusministeri Yoav Galantin torstaina antamaa käskyä juutalaisten laittomasti pystyttämästä Or Haim etuvartioasemasta strategisesti tärkeälle kukkulalle Länsirannalla.

Uskonnollista siionismia tukeva sisäministeri Betzalel Shmotrich oli kuitenkin eri mieltä. Kukkulalle laittomasti rakennettu asema rakennettiin Uskonnollisen siionistijohtajan rabbi Haim Druckmanin äskeisen kuoleman muistoksi, mikä asettaa sille oman arvoasteikkonsa, eikä sitä uvoida verrata Khan al-Ahmar tapaukseen, jolla on vuosia kestänyt historia.
Far-right Ministers To Boycott Israeli Cabinet Meeting Over Outpost Evacuation – I24NEWS .

Khan al-Ahmar kylä pystytettiin Kuolleellemerelle johtavan valtatien varteen E1 alueelle, mitä puolustusviranomaiset pitävät vaarallisena. Korkein Oikeus antoi hallitukselle helmikuun ensimmäiseen päivään aikaa esittää suunnitelma oikeuden päätöksen toteuttamiseksi. On mielenkiintoista seurata, miten Netanyahun hallitus aikoo avata tämän umpisolmun, jonka tuhoamisesta on useiden hallitusten päätöksiä .

Englanti kustansi Khan Al-Ahmar kylän julkisten rakennusten, kuten koulun, rakentamisen kylään, ja aikoo vaatia Israelia korvaamaan sen purkamiskustannukset.
Tämäkin tapaus osoittaa Länsimaisten valtioitten kaksinaamaisuuden.
Mitä oikeuksia entisellä koloniavaltiolla Englannilla on määrätä Israelin toimia omassa itsenäisessä maassaan?
Israel’s National Security Minister Itamar Ben-Gvir Demands Evacuation Of Illegal Bedouin Outpost In West Bank – I24NEWS ,

3. Tel Avivissa mielenosoittajien lukumäärä vain kasvaa. Eilen illalla peräti 110 000 ihmistä osoitti mieltään hallituksen suunnitelmia vastaan oikeuslaitoksen uudistamiseksi.
Lapid sanoi ihmisten haluavan vain osoittaa mieltään puolustaakseen demokratiaa hallituksen muutossuunnitelmia vastaan .
110,000 Turn Out To Tel Aviv Rallies Against Judicial Reform – I24NEWS ,

4. Puukotusyritys Länsirannan Sde Efraim farmilla lähellä Nerian juutalaiskylää. Palestiinalainen mies surmattiin, ennen kuin hän ehti toteuttaa aikeensa.
Attempted Stabbing In West Bank Farm, Terrorist Killed – I24NEWS

5. Pääministeri Netanyahu erotti Derin oikeusistuimen pidettyä hänen tuomionsa, jonka mukaan Derillä ei ole oikeutta toimia vastaavan ministerin tehtävissä. Jää nähtäväksi, mitä vaikutusta – jos mitään – sillä on hallituksen toimintaan.
דרעי ינסה לחוקק חוק שיעקוף את פסילתו בבג”ץ? התובע במשפטו מעריך (msn.com) ,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN ISRAELISSA

Jerusalem 13-17; Tiberias 17 -23; Dimona 12 -20: Eilat; 15 -21 +C-astetta, puolipilvistä.

Täsmäsää Eilat – Foreca.fi .

close

Pidetään yhteyttä!

Haluamme pitää sinut ajantasalla viimeisistä uutisistamme ja artikkeleista kotisivullamme shalom.fi! 😎

Emme lähetä roskapostia tai spämmää.