Valikko Sulje

SUNNUNTAI 28.1.2024

Viesti : SUNNUNTAI 28.1.2024
URL : israelupdate.achlak.net/sunnuntai-28-1-2024/
Päiväys: : 28.1.2024 08:58
Kirjoittaja : gabesk
Kategoriat : Uutiset

SUNNUNTAI 28.1.2024

Tänään tammikuun sunnuntaiaamuna sateet piiskaavat kuivuuden rasittamia maita Jerusalemin ympäristössa. Niin tervetulleita kuin sateet ovatkin, niiden aiheuttamat kosteudet ja ilman kylmyys eivät tunnu mukavilta. KiitosTaivaan Isälle sateista.

1. Englanissa elänyt holokaustista hengissä selviytynyt Mirjam Beit Talmi Szpiros, joka selviytyi myös Hamasin yllätyshyökkäyksestä Zikim Kibbutsia vastaan Israelissa todeten, että Hamasin terroriryhmän ambush oli pahempi kuin natzihallituksen suorittama, jonka Hamas toteutti Auschwitzin terrorileirin vapauttamisen muistopäivänä lokakuun 7.päivänä 2023 sabattiaamuna.

Hän oli 3-vuotias 1935, kun natsit hyökkäsivät hänen kotiinsa Saksassa Kristalanacht yön aikana, natsijohtajien avatessa sarjan murhia juutalaista kansaa vastaan. Hänen vanhempansa riistettiin keskitysleiriin – hänen isänsä Auscjwitziin ja äitinsä Lodz ghettoon, jossa he molemmat kuolivat.

Mirjam muutti Israeliin 9 vuotta sodan jälkeen asuttuaan Englanissa, maassa joka tarjosi hänelle turvapaikan vuosien pelon ja surun jälkeen. Vuosikymmen kuluessa hän muutti Israeliin, suhteellisen rauhalliseen paikkaan, hänelle turvalliseen paikkaan, hän kirjoitti CNN:lle. Tästä syystä johtuen Hamasin hyökkäys Zikimin kibbutsia vastaan oli pahempi kuin natsein suorittama terrori, jonka hän koki lapsena ja nyt uudelleen Israelissa.

Hänen kibbutsinsa muuttui kiivaaksi taistelukentäksi kivääritulen rytinässä, särkien lasit ja turvallisuuden, jonka hän sieltä löysi. ”Terrorinkeskellä en tuntenut pelkoa, ei tiennyt, mitä pelko on, olen tottunut siihen”.
Israelin viranomaiset sanovat, että 240 ihmistä riistettiin Hamasin panttivangeiksi, ja jotain 1200 ihmistä teloitettiin, useimmat heistä siviilejä.

Mirjam piiloutui talonsa turvallisuushuoneeseen, kuunnellen kiväärin tulta ulkopuolella, Hän pysyi seillä 12 tuntia, kunnes pelastajat tulivat paikalle. IDF:n sotilaalisen yksikön urhooisuuden ansiosta hän ja loput Zikkimin asukkaista selviytyivät hengissä.
British Holocaust survivor who also lived through Hamas’ attack on Israel reveals why Palestinian terror group’s ambush was WORSE than the Nazi regime’s – on Memorial Day of the Auschwitz concentration camp’s liberation | Daily Mail Online ,

2. Hamasin terrorijärjstön kaivamista tunneleista Gazan maanpiinnan alapuolella on suuri osa edellleen roiminnassa, sanovat Israelln ja USA:n viraomaiset. Israelin mahdollisuudet vielä hengissä olevien panttivankien pelastamisseki menevät ajan kuluessa, he sanovat.

IDF on iskenyt sairaaloihin ja toisiin infrastruktuurin laitteisiin tunnelien löytämiseksi, käy yhä selvemmäksi, että vain sopimus Hamasin kanssa voi pelastaa heidät. Sotilaallisen voiton saavuttaminen lienee toiveajattalua, vaikka IDF tekee kaikkensa sen hyväksi.

PA:n viranomaisten mukaan Gazan sodassa on saanut surmansa tähän mennessä yli
25 000 ihmistä; suurin osa heistä siviilejä, naisia ja lapsia, on surmattu.

Tunneleista 20 -40 % on tuhottu tai saatettu käyttökelvottomiksi ja niitä pyritään tuhoamaan kaiken aikaa. Useat tunnelit on miinoitettu, mikä tekee niden tuhoamisen hengen vaarallisiksi. Viime vuoden lopulla IDF pumppasi vettä osaan tiuneleista, mutta sen pelätään turmelevan luonnolliset vesivarastot Gazassa.
Israel Struggles to Destroy Hamas’s Gaza Tunnel Network (msn.com)

3. Gazan sodan edelleen riehuessa suuressa osassa Gazan kaistaa, USA:n presidennti Joe Biden sanoo taistelevansa antisemitismiä vastaan sen eri muodoissaan.

IDF ponnistelee edelleen Hamasin taistelijoita vastaan Khan Younisissa, syntyneiden sateitten lisätessä heidän surkeaan veden ja kosteuden tuoman lisän heidän kohtaloonsa. IDF:n joukkojen sanotaan piirittäneen Khan Younisin kaupungin, jahdatessaan Hamasin kannattajia siellä ja tunneliverkostoissa maan sisällä.

USA:n armeija sanoo tuhonneensa houthien yhden uusimmista aluksista, joista on johdettu kansainvälistä laivaliikennettä vastaan tehtyjä terrori-iskuja.
Lauantaina USA:n armeija sanoo tuhonneensa Houthien ampuman anti-ship ohjuksen, joka oli ohjelmoitu Punaisn Meren laivaliikennettä vastaan.
Israel-Hamas war live updates: US President Joe Biden pledges to stand up to antisemitism – The Times of India (indiatimes.com)

4. Israelin pääministeri Benyamin Netanahu saoi taistelevansa kansainvälisen Oikeuden asettamia rajoituksia vastaan saavuttaakseen täydellisen voiton taistelussa Hamasin joukkoja vastaan niiden tuhoamiseksi.
Tässä taistelussa Israel on joutunut nousemaan koko maailman yleistä mielipidettä vastaan. Pystyvätkö Netanyahun vastaiskut taltuttamaan tämän?
Live updates: Israel-Hamas war, Gaza crisis, UNRWA allegations (cnn.com)

5. YK.n pääsihteeri Antony Guterrees sanoo YK:n alaisen pakolaisjärjestön UNRWA:an järjestön erottaneen yhdeksän toimihenkilöään, joiden sanotaan ottaneen osaa lokakuun 7.päivän massa-murhiin Gazan rajan pinnassa oleviin juutalaisyhteisöihin.
Hän kehottaa maailman kansoja edelleen tukevan varoillaan UNRWA:n toimintaa, huolimatta sen henklöstöä vastaan nostettuihin kammottavin rikoksiin, kuten hän sanoi.
Live updates: Israel-Hamas war, Gaza crisis, UNRWA allegations (cnn.com)

LÄMPÖTILAT ISRAELISSA TÄNÄÄN,

Jerusalem 6 -10.; Tiberias 9 -12; Dimona 9 -15; Eilat 13 -19 +C-astetta, monin pakoin ajottaista sadetta.

Kommentoi artikkelia: israelupdate.achlak.net/sunnuntai-28-1-2024/#respond

1 Comment

  1. Michele Jackson

    I need to to thank you for this good read!! I certainly enjoyed every bit of it.
    I’ve got you book-marked to look at new stuff you

Kommentointi ei ole käytössä.