Valikko Sulje

TIISTAI 2.4.2024

Viesti : TIISTAI 2.4.2024
URL : israelupdate.achlak.net/tiistai-2-4-2024/
Päiväys: : 2.4.2024 10:03
Kirjoittaja : gabesk
Kategoriat : Uutiset

TIISTAI 2.4.2024

1. Israel aikoo estää Al-Jazeeran lähetykset; syyttäen Al-Jazeeraa turvallisuusriskistä, syyttäen sen Gazassa toimivia työntekijöitä osallisuudesta terrorismiin.

Israelin pääministeri Benymin Netanyahu imoitti eilen maanantaina aikovansa estää qatarilaisen uutiskanavan uutislähetykset maassa.

Kielto on osa Israelin parlamentin hyväksymää uutta kansallista turvallisuusden lakia, joka antaa johtaville ministereile valtuudet kieltää selliasten ulkomaisten kanavian lähetykset, joita pietään turvallisuusuhkina.

Terroristikanava Al-Jazeera ei näy enää Israelissa, Netanyahu kirjoitti viestintäpalvelu X.ssä. Netanyahu sanoi myös Al-Jazeeraa osallisuudesta lokakuun 7.päivän terrori-iskuun Israelissa, sekä yllyttämisestä väkivaltaan IDF:n sotilaita vastaan.

Al-Jazeera on arvostellut lakia sanoen sen edustavan Israelin monista yrityksistä hiljentää tämä uutiskava, vannoen jatkavansa konfliktin uutisointia.

Kaksi Al-Jzeeran paleluksessa ollutta toimittajaa on saanut surmansa konflktin aikana ja sen Tel Avivissa toimivaan toimistoon osunut ohjuksia.
Israel tunnustaa surmat, mutta sanoo heídän olleen terroristeja ja siten oikeutettuja kohteita.
Lisäksi Israel väittää yhden Gazassa toimineen Al-Jazeeren työntekijän, joka loukkaantui iskussa, olleen yhden Hamasin komppanian varakomentajan.

New Yorkissa toimiva ”komitea journalistien suolelemiseksi” valittaa Israelin päätöstä sanoen sen edustavan ja edistävän itsesensuuria ja vihamielisyyttä mediaa vastaan.

Vuonna 1996 perustettu Al-Jazeera on mailmanlaajuinen uutiskanava, joka työllistää 3000 ihmistä, sen lähetyksiä seuraa 430 miljonaa ihmistä 70 maassa.
Hamasin ylin johto asuu Qatarissa, sen korkein toimihenkiö Ismael Haniye asuu myös siellä.
Israel aikoo estää uutiskanava Al-Jazeeran lähetykset | Ulkomaaat | Yle

1. Öljymaiden keskeinen kiista jatkuu; Saudi Arabia luktsii AL-Jazzeeran toimiston ja Qatarin kduilla hamsrattiin ruokaa. Öljymaiden kiista jatkuu – Saudi-Arabia sulkee uutiskanava Al Jazeeran toimiston ja Qatarissa hamstrattiin ruokaa | Yle

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN ISRAELISSA.

Jerusalem 21- 26: Tiberias 22- 31; Dimona 22- 32; Eilat 29 -36 ´C-astetta. Lämmintä.

Kommentoi artikkelia: israelupdate.achlak.net/tiistai-2-4-2024/#respond