Valikko Sulje

Tiistai 20.9.2022

Kategoriat : Uutiset

TIISTAI 20.9.2022
1. Korkein indonesislainen virkailija on salaisella virailiulla Israelissa. Tarkennetussa otsikossa todetaan, että korkeat delegaatiot kahdesta muslimimaasta, Indoneasiasta ja Pakistanista, ovat saapuneet Israeliin, mikä artikkelin mukaan osoittaa vakavien valmistelujen olevan käynnissä potentiaalisiin diplomaattisuhteisiin.
Uutinen ei kerro, mikä oli delegaation varsinaisena aiheena Israelissa
WATCH: Top Indonesian official on secret visit to Israel | World Israel News

Molemman muslimiaat tunnetaan suljettuina yhteisöinä, joissa kansalta pimitetään arkaluonteisia kysymyksiä, joista juutalaisten ja muslimin välisiä suhteita on pidetty tarkoin veran alla. Tavallisesti ne on vedetty esiin vain Israelia solvaavissa kommenteissa. Uutisen todenperäisyyttä sopinee silti kysellä, mutta maailmassa on tapahtunut ja tapahtuu hämmästyttävia asioita, joten uutsia suhteiden kehityksestä Israelin ja muslimimaiden välillä on syytä tervehtiä tyydytyksellä ja ilolla.

2. Israelilla on kehittymässä toinen jos mahdollista akuuttisempi vaaratilanne, jota Israelissa kutsutaan existentiaaliseksi, olemassa olo kysymykseksi. Iranin johtajat ovat toistamiseen uhanneet Israelia täydellisessä tuholla, missä Iranin nouseminen ydinasevaltojen joukkoon näyttää toteutuvan, antaen niille kohtalonomaisen tunnun.

Israelin johtajat ovat pitäneet jatkuvaa yhteyttä Yhdysvaltain hallitukseen ja sen sotilaalliseen johtoon saaden rauhoittavia viestejä USA:n tuesta, jos tilanne kärsijistyy avoimiksi taisteluiksi ja potentiaalliseksi sodaksi.
Miten todellisia USA:n vakuutukset voivat olla, jäänee tulevaisuuden kysymykseksi, mutta jo USA:n lupaus tuesta ja avusta antaa vastustajille aiheen miettiä asiaa uudelleen.

Israelin puolustusministeri Benyy Gantz on keskustellut USA:n armeija johtavien kenraalien kanssa, jotka toistavat hallituksensa lupauksia.

4. Libanonissa terrorijärjestö Hizbullah uhkaa iskeä ohjuksillaan Israelin rakentamiin
kaasunporauslauttoihin Välimerrellä, ellei Israel suostu Libanonin vaatimuksiin porausalueiden rajoihin, sanoen kiinnittäneensä ohjustensa kohteiksi porauslautat. Israel puolestaan uhkaa iskevänsä täydellä voimallaan, jos näin tapahtuu.
Tämä on vaarallista leikkiä elävilä ohjuksilla, jotka voivat aiheuttaa laajaa tuhoa ympäristöönsä. Toivottavasti järki voittaa tässäkin.
USA:n presidentti jatkaa ei-toivottujen lausuntojnsa esittämistä, joita Valkoinen Talo joutuu oikomaan ja selittelemään.Puhuessan Massachsetissa keskiviikkon, hän sanoi sairastavansa syöpää, minkä VT kiireesti kiisti, mutta nyky-yheteiskunnassa kaikki taltioidaan tietoliikenne välineisiin, joista sen poistaminen on mahdotonta.

5. Bidenin viimeisin matka Israeliin oli entisen USA:n Israelin lähettilään David Friedmanin mielestä Israeliin nöyryyttävä ja loukkaava. Hän käyttäytyi ikäänkuin Israelia ei olisi olemassakaan, ei tunnustanut yhtenäistä Jerusalemia, eikä suostunut käymään Länsimuurilla, joskin kävi PA:n johtajien kanssa Jerusalemin itäosassa hadashan sairaalassa luvaten avustaa hoitoja.
PA:n turvalliuusjoukot pyrkivät pidättämään Hamasin seuraajia Nablusissa, jonka aikana yki palestiinalainen sai surmansa. Operaation jälkeen arabit osoittivat mieltään pidätysten johdosta, jotka arabien mukaan alkoivat IAF:n toimesta.

6. Palestinalainen Ahmed Agbu Bagrhout sanoo perheensä asuneen Jerusalemin itäosassa usean sukupolven ajan. 74-vuotia Barghouti sanoo saaneensa dokumentit Ottomannin hallitukselta antaen hänen perheelleen 52 dunamin alueen Jerusalemin itäosassta. Jerusalemin poliisi on tuhonnut alueelle pystytetyjä rakennuksia kutsuen niitä laittomiksi.

Korkein Oikeus antoi Walajen kylän perheille aikaa saada uusi sunnitelma lokakuuhun mennessä. Yksi heistä Abu Nadal sanoo tuntevansa itsensa ei- toivotuksi alueella. Alue sijaitsee Malchan marketin naapurissa Jerusalem Zoon lähellä.

Osa heistä muutti silloin Jordanian puolella, jossa heitä edelleen asuu. Sodan aikana asukkaat joutuivat sotivien osapuolten jalkoihin, mutta eivät ole voineet palata alueille, joissa he ennen asuivat.
Will Israel finally stop Walaje home demolitions? | Elana Sztokman | The Blogs (timesofisrael.com)

7. Gerisimin ja Eivalin vuorilla pidettyjen seremonioiden jälkeen juutalainen kansa hyväksyi ja uudisti liittonsa Moshe Rabbeinun kanssa hyksyen Toran määräykset.Koko juutalainen kansa osallstui näihin vakuutuksiin luvaten noudattaa niitä ja seurata niiden määräyksiä.

Rabbi Yakov Meden, yksi juutalaisten suurimmisa vanhimmista 18. vuosisadalla sanoi suureksi ihmeeksi sitä, etteivät juutalaiset hajonneet asuessaan vaikeissa olosuhteissa Punainenmeren ihmeen jälkeen. Tänään me seuraamme Israelin uudestiyntymää nähdessämme Israelin syntymisen uudelleen raunioista ja tuhkasat, mitä oli jälellä muinaisista sukupolvista.

Meidän tuklee helliä ja valvoa sitä, mitä olemme heiltä saaneet. Rakkautta Jumalaan ja Hänen Toraansa, lastemme ja lasten lastemme hyväksi.
The Covenant | Kenneth Cohen | The Blogs (timesofisrael.com) .

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 19 – 27, Tiberias 26 -32, Dimona 22 -29: Eilat 29 – 32 +C-astetta, paikoin sadetta.

Täsmäsää Eilat – Foreca.fi .

close

Pidetään yhteyttä!

Haluamme pitää sinut ajantasalla viimeisistä uutisistamme ja artikkeleista kotisivullamme shalom.fi! 😎

Emme lähetä roskapostia tai spämmää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.