Valikko Sulje

Tiistai 24.1.2023

Viesti : Tiistai 24.1.2023
URL : israelupdate.achlak.net/tiistai-24-1-2023/
Päiväys: : 24.1.2023 14:15
Kirjoittaja : gabesk
Kategoriat : Uutiset

TIISTAI 24.1.2023

1. Benyamin Nenyahun hallitus on istunut viikon verran opetellen tuntemaan vallan suomat etuisuudet kuten myös sen asettamat rajoitukset .

Hallitus on Israelin ensimmäinen puhtaasti oikeistolainen hallitus, jonka ministeriöön on koottu oikeistopuolueiden edustajia jättäen ulkopuolelle vasemmiston edustajat, joiden äänekkäimpänä edustajana toimii opposition johtaja Yair Lapid, jolla on myöskin opettelemista uudessa elementissä luopuessaan pääministerin tehtävistä.

Netanyahulla on pitkän poliittisen uransa aikana ollut toistuvia yhteenottoja Korkeimman Oikeuden jäsenten kanssa, joten poliittiset zombit seurasivat kummastellen hänen uuden hallitustyönsä alkajaisiksi erottamalla myöskin pitkän poliittisen uransa hoitanut mutta uuden kolhun kokeneen Aryeh Derin ministerin ja varapääministerin tehtävistä Korkeimman Oikeuden päätettyä, ettei Deri voi toimia hallituksen vastuullisen ministerin tehtävissä.

Netanyahu sanoi Derin nimityksensä jälkeen, ettei Israelilla ole varaa hukata hyvää ja kokenutta lainlaatijaa Deriä. Onko Netanyahu oppinut jotain, jää nähtäväksi, mutta Israelin maan kannalta olisi hyvä, jos poliittinen sotakirves haudattaisiin lopullisesti.

Kansallisen Turvallisuuden Ministeri Itamar Ben-Gvir vastasi ilkeään kritiikkiin, jota eronnut entinen pääministeri Yair Lapid esitti syyttäen Ben Gviriä, ettei uusi ministeri ollut toiminut lupauksensa mukaisesti taistella väkivaltaa ja rikollisuutta vastaan.

Ministeri Ben Gvir vastasi syytöksiin asiallisesti todeten tosiasiat:

”Edeltäjäni Omer Barlev jätti huomiotta kansallisen turvallisuuden toimensa aikana, jättäen toimettomiksi poliisiupseerit, jotka erosivat huonojen olosuhteiden vuoksi, jättäen suojaamatta pohjoisessa asuvia raketeilta; rikoksilta ja väkivallalta etelässä, ilman poliisin suojaa jätetyt lapset, jotka pelkäävät mennä Länsimuurille, koska heitä kivitetään kivin ja molotovin koktaalein siellä vain siksi, että he ovat juutalaisia lapsia.”

”En tullut asettaakseni laastarilapun ongelmien päälle vain shown vuoksi, joita edellinen hallitus oli tehnyt. Tulin tekemään muutoksen, syvän muutoksen, ongelmien juurista lähtien. En halua sanoa, että se kestää päivän tai pari. Se vaatii aikaa, mutta Jumalan avulla olemme alkaneet johtaa ja aloittaneet prosessin saadaksemme aikaan Hänen avullaan muutoksen.”

Ben Gvirillä oli suora vastaus Lapidille, ”joka tulee virastoonsa kello 11 ja lähtee kotiinsa neljältä. Vain viime yönä lopetin keskustelut komissaarin kanssa kahdelta aamuyötä ja aamulla olin kansliassani seitsemältä. Tämä on työni ohjelmarunko kuutena päivänä viikossa kansliassani. Koska et jättänyt meille useita vaihtoehtoja korjatessamme aiheuttamaasi tuhoa, jonka jätit meille”.

Lapid oli aiemmin syyttänyt Ben Gviriä, ettei hänellä ollut suosituksia Kansallisen Turvallisuuden ministeriksi: ”Minulla on kysymys istunnolle. Missä on Ben Gvir? Kuusi ihmistä haavoittuivat Lodissa. Missä hän on? Ennen vaaleja saimme tietää: Viidessä minuutissa olen siellä. Istagram, Tiktok haastatteluissa – kaikista kanavista – hän vakuutti, sitä ei tapahtuisi hänen kaudellaan. Hän hoitaisi asian päivässä”, kuten Lapid selitti.

Lapid jatkoi kertomustaan: ”Pisgat Zevissä harhaluoti haavoitti tyttöä. Lasta, seitsemän ja puolivuotta vanhaa. Hän istui kotonaan, luoti ammuttiin hänen kotiinsa. Jätän mielikuvitustenne varaan kuvitella valokuvien tulvaa tytöstä ennen vaaleja.”
”Nyt ministeriä ei löydetä mistään.
Eilen Eskolin alueellisessa neuvostossa lähellä Sdei Abrahamia, 17-vuotias tyttö esiintyi nauhalla jonkun epäilyttävältä vaikuttavan henkilön seuratessa häntä. Turvallisuushenkilö tajusi tilanteen pelastaen tytön viime hetkellä.
Tiedämme. Mitä Ben Gvir olisi tehnyt ennen vaaleja tällaisesta tarinasta?
Hänen Instagramminsa olisi räjähtänyt.
Lääkintätiimit lakkoilevat heitä vastaan osoitetun väkivallan vuoksi. Aika ajoin heitä vastaan hyökätään ja heitä piestään yhä uudelleen. Lääkäreillä ja sairaanhoitajilla on tuntu, ettei kukaan suojele heitä”.

”Tämä on tulosta yhden viikonvaihteen aikana. Mitä tapahtuu säännöllisten haastattelujen aikana? Kaikki kanavat -12, 13, 14, Ynet, Walla – asettaan heilutellen vakuuttaen jokaiselle: Me tulemme hoitamaan asiat. Tiedämme tarkalleen, mitkä ovat vakavia asioita.
Hoitaakseen asioita Instagramissa ja Tiktokissa, Ben Gvir rakensi nimensä ihmisten pelon varaan. Pelot ovat oikeutettuja, mutta mikä on ratkaisu? Se on rikos valtiota vastaan. Vakavat asiantuntijat hoitavat niitä, eivät Instagramin ja TikTokin asiantuntijat”.

”Mutta mikä kaikessa maailmassa on ratkaisu? Israelin yhteisössä, jossa tuomittu rikollinen viettää koko uransa ajan ottaen selfie-kuvia itsestään. Ja joka on ollut pidätettynä useita kertoja”.

”Ehkä olisi parempi, jos hallitukseen nimitettäisiin aitoja ministereitä, jotta Ben Gvir voisi palata siihen, missä hän on hyvä: valokuvissa ja haastatteluissa, jolloin ei tarvitsisi kysellä: Missä on Ben Gvir?” Lapid lopetti vuodatuksensa.
Ben-Gvir answers Lapid: I’m fixing the damage you left behind | Israel National News – Arutz Sheva .

2. Yair Lapid on aiemmin useissa kirjoituksissaan selittänyt, että hänen hartain toiveensa on päästä pääministeriksi, mikä toteutui Bennettin kanssa vuorotellen, mutta maan kannalta Lapidin aika pysäytti Israelin sisäisen kasvun, vaikka ulkoiset suhteet ilmeisesti säilyivätkin paitsi USA:n nykyisen hallituksen kanssa.

Netanyahu Meets With Delegation From American Jewish Committee – I24NEWS – I24NEWS

3. USA:n ulkoministeri Antony Blinken lentää Israeliin viralliselle vieraululle ensi viikon aikana, Hänen muknaan tulee myös Kansallisn turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan. Blinkenin ohjelmassa on vierailu myös Länsirannalla sekä Temppelivuorella.

Blinkenin ohjelmassa on keskustelu presidentti Iaac Herzogin kanssa. Jossa ulkoministeri Eli Cohen on mukana, sekä pääministeri Benyamin Netanyahun, joka haluaa esittää tämän hetkisen näkynsä Iranin aseviennin laajenemisestä Lähi Idässä.
U.S. Secretary Of State Antony Blinken To Visit Israel Next Week – I24NEWS – I24NEWS ,

4. USA ja Israel aloittavat laajat meriharjoituksen voiman osoitukseksi, tähtäimessä ovat Iranin aseviennit Ukrainaan, missä Iranin drone-koneilla lienee merkittävä rooli.
Harjoitusten peitenimenä on ”Juniper Oak”, jonka tarkoituksena on osoittaa USA:n ja Israelin merivoimien yhteinen voima.
Israel, U.S. Begin Large-scale Military Drills In Show Of Strength – I24NEWS – I24NEWS , (1) U.S. Central Command Twitterissä: ”Today, CENTCOM and the Israel Defense Forces begin Juniper Oak 23.2, a large-scale exercise in Israel and the Eastern Mediterranean Sea. t.co/NUk1LZ2jLD” / Twitter

LÄMPÖTILAT ISRAELISSA TÄNÄÄN

Jerusalem 12 -17; Tiberias 16 -23; Dimona 12 -20; Eilat 17 -23 +C-astetta, puolipilvistä tai aurinkoista.

Foreca.il

close

Pidetään yhteyttä!

Haluamme pitää sinut ajantasalla viimeisistä uutisistamme ja artikkeleista kotisivullamme shalom.fi! 😎

Emme lähetä roskapostia tai spämmää.