Valikko Sulje

TORSTAI 11.5.2023

Viesti : TORSTAI 11.5.2023
URL : israelupdate.achlak.net/torstai-11-5-2023/
Päiväys: : 11.5.2023 12:15
Kirjoittaja : gabesk
Kategoriat : Uutiset

TORSTAI 11.5.2023

1. Aseistettu ”mielenvikainen” avasi tulen automaattiaseellaan kauppakeskuksessa Texasissa surmaten kahdeksan ihmistä ja haavoittaen useita. Poliisi ampui lopulta murhaajan estäen häntä jatkamasta murhaavaa tulitustaan.

Mutta tällä teolla oli jälkiseuraus: Presidentti Joe Biden lausui 7 sanaa, jotka päästivät koko helvetin valloilleen, kuten rightsnewswire.com uutisaiheensa otsikoi.
Biden vastasi edelliseen traagiseen tulitukseen seitsemällä sanalla, jotka päästivät helvetin valloilleen.

Lauantaina 6.toukokuuta 33-vuotias Mauricio Garcia avasi tulen kauppakeskuksessa Texasissa surmaten kahdeksan ihmistä ja haavoittaen useita muita. Kauppakeskukseen muusta kutsusta saapunut poliisiupseeri ampui tulittajaa surmaten hänet.

Kuten oli odotettua, Demokraatit vastasivat tulitukseen vaatien massiivisia uusia aseiden valvontalakeja. Presidentti Joe Biden ylitti mandaattinsa julkistaen kokonaisen lausunnon, vaatien Kongressia lähettämään hänelle kaikkia hyökkäysaseita koskevan lakialoitteen, jolla kielletään sellaisten aseiden omistus, jonka hän allekirjoittaisi laiksi.

Bidenin laatima lehtikatsaus alkoi sanoilla: ”Kahdeksan amerikkalaista – mukana lapsia – kuoli eilen viimeisessä tuliaseilla suoritetussa väkivaltanäytöksessä kansamme tuhoamiseksi”, jatkuen siitä: ”Jill yhdessä kanssani rukoilemme perheitten ja muiden vaarallisesti haavoittuneiden puolesta, ja olemme kiitollisia, että ensimmäiseen reaktioon vastattiin nopeasti ja rohkeasti ihmishenkien pelastamiseksi”.

Biden jatkoi lausuntoaan muistuttaen ”useista executiivisista toimista väkivallan hallitsemiseksi, ja joitain edistysaskeleita on otettu. Mutta valtiot kieltävät hyökkäysaseet, laajentavat varoituslippuja ja muuta – mutta se ei ole tarpeeksi: Tarvitsemme enemmän toimia nopeammin henkien säästämiseksi”.

”Liian useilla perheillä on tyhjiä tuoleja päivällispöydässä”.
Tämän jälkeen Biden herjasi ”Suuren Vanhan Puolueen” (GOP) kansanedustajia, jotka rukoilevat perheenjäsenten puolesta vaatien, että ”heidänkin on tehtävä enemmän”
Biden sanoi, ”ettei tästä selviä olkapäitten kohottamisella”.
”Ajatusten ja rukousten twiittaaminen ei riitä, tarvitaan enemmän toimia katujemme turvaamiseksi”

Hän esitti vaatimuksen kongressille lakien laatimiseksi, joilla hyökkäysaseet ja korkean tason magasiinit todetaan laittomiksi; asetetaan yleisiä taustojen tutkimuksia; tarvitaan turvallisia varastoja; sekä asevalmistajien immuniteetin poistamista, hän laskeskeli.

Bidenin päämääränä on aseiden takavarikointi ja niiden valvonnan tehostaminen.
”Tulen allekirjoittamaan sellaisen lain välittömästi” hän lupasi. Kuten artikkelissa todetaan Biden demokraatteineen ei lopeta, ennekuin tuliaseet poistetaan Yhdysvalloista.
Joe Biden responded to the tragic shooting in Texas with seven words that caused all hell to break loose – Right News Wire

2. Israelin ilmavoimien iskut Gzan kaistalle ovat jatkuneet, vaikka osapuolilla on Egyptin valvonnassa allekirjoitettu tulitaukosopimus. Niitä taidetaan tehtailla vain näytön vuoksi länsimaiden asetoimittajien tyydyttämiseksi.

Tarkoin harkittu ja etukäteisiin laskelmiin perustuvat suunnitelmat toteutettiin tällä kertaa Khan Ounisin pakolaisleiriin, joissa kohteena oli Palestiinan Islamic Jihadin rakettivoimien komentaja Ali Ghali, sanotaan koruttomasti puolustusvoimien lausunnossa.

Komentaja Ghali piileskeli kahden muuan Jihadin pyssymiehen kanssa ns ”turvallisessa talossa”, kun noutaja tuli koputtelematta ensin katolle, kuten IAF teki sotien aikoina. (koputusten tarkoituksen oli ilmoittaa sisällä oleville, että kohta rymähtää katto kasaan)
Molemmat pyssymiehet saivat surmansa komentajansa mukana.

Ghalin vastuulla oli Israeliin ammuttujen rakettien ohjaileminen, mukaan lukien edellisen ”Operaatio Shield ja Nuoli” aikana ammutut.
Ghalin uskotaan olleen keskeinen hahmo organisaatiossa, hoitaessaan tehtäviään rutiininomaisesti.
IDF:n tiedottaja vara-amiraali Daniel Hagari sanoi lausunnossaan: ”Isku suoritettiin onnistuneen tiedustelun kautta, jossa asunto identifioitiin, kerros ja paikka samoin, jonne isku ohjattiin koordinaattien mukaan.
”Isku oli erittäin tarkasti suoritettu IAF:n operaatio.” Hagari sanoi.

Islamic Jihad vahvisti Ghalin kuoleman aamupäivän kuluessa.
”Ghali teloitettiin kahden muun marttyyrin kanssa” todetaan Al-Quds Prikaatin julkistamassa lausunnossa.

Operaatio ”Shield and Arrow” aloitettiin aikaisin tiistaiaamuna kolmen Jihadin jäsenen eliminoimiseksi, joka liittyy IDF:n omaksumaan taktiikkaan johtajien poistamiseen.

Jihad vastasi johtajansa surmaamiseen ampumalla satoja raketteja Israelin yhteisöihin, aiheuttaen melkoista aineellista tuhoa maan eteläosassa keskiviikon iltapäivän aikana.

Israelin puolella rakennuksia vaurioitui sekä rakettien iskuissa, että niiden sirpaleitten pudotessa asutuille alueille. Ihmishenkiä ei raportoitu menetetyn, mutta henkiset vauriot rakettitulen kohteeksi joutuneille kansalaisille tulevat esiin vuosien aikana.

Kukahan suorittaisi noittenkin murharyhmien riisumisen aseista, jotka mainittiin jo ensimmäisissä OSLON sopimuksissa, joissa PA:n arabit velvoitettiin pidättämään väkivaltaiset ainekset ja luovuttamaan heidät IDF:n käsiin tuomittaviksi, kuten myös kokoamaan löytämänsä laittomat aseet tuhoamista varten.

Israelin neuvottelijat ovat tuudittautuneet hyväuskoisesti arabien noudattavan sopimuksia. Mitkään noista sopimuksista ei ole toteutunut eikä niitä noudatettu.

3. Palestiinalainen teini-ikäinen on syytettynä Jerusalemin itäosassa suritetussa ammuskelussa, jossa haavoittui kaksi Israelin kansalaista.
Palestinian teen to be indicted for East Jerusalem shooting that injured 2 | The Times of Israel .

4. IDF uskoo epäonnistuneiden rakettien surmanneen neljä siviiliä Gazassa. Tällaista tapahtuu Hamasin ja etenkin Jihadin rakettien ampumisen yhteydessä.
Military believes failed Islamic Jihad rockets killed four civilians in Gaza | The Times of Israel .

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN ISRAELISSA

Jerusalem 24 -29; Tiberias 23 -36; Dimona 26 -33; Eilat 24 -36 +C-astetta, aurinkoista,
Täsmäsää Eilat – Foreca.fi