Valikko Sulje

TORSTAI 28.3.2024

Viesti : TORSTAI 28.3.2024
URL : israelupdate.achlak.net/torstai-28-3-2024/
Päiväys: : 28.3.2024 11:04
Kirjoittaja : gabesk
Kategoriat : Uutiset

TORSTAI 28.3.2024

Toiveet pikaisesta aselevosta Hamasn ja Israelin välillä Gazassa näyttävät hiipuvan ajan myötä.

YK:n lasten järjestön Unicefin tiedottaja James Elder sanoo Gazan asukkaiden toiveiden haihtuneen kahden viimeisen yön aikana, kuten Al-Jazeera asiasta uutisoi.

Sen mukaan Israel on jatkanut hyökkäyksiään huolimatta YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmista, joissa vaaditan välitöntä tulitaukoa.

Gazassa eläteltiin toiveita maanantain tulitaukopyynnön jälkeen. Nuo toiveet ovat kuitenkin hukkuneet pommein räjähdyksiin, Elder sanoi Instagramissa julkaistussa videossa.

Maanantaina hyväksytyssä YK:n turvalisusneuvoston kokouksessa vaaditaan välitöntä tulitaukoa muslimien kahden viikon kuluttua päättyvän Ramadanin paastokuukauden ajaksi. Lisäksi siinä vaaditaan vapauttamaan kaikki panttivangit, joita Hamasin jäsenet sieppasivat Hamasin johtamassa hyökkäyksessä Israelin siviilikohteisiin Israelin eteläosiin elokuun 7.n päivän aikana ja sen jälkeen. (heitä lienee kaikkiaan 250 -200 ihmistä)

Israel on kuitenkin jatkanut hyökkäyksiään huolimatta YK:n turvallisuusneuvoston päätöksistä, joissa vaaditaan välitöntä tulitaukoa.

Israelin pitkäaikainen pääministeri Benymin Netanyahu peruutti korkea-arvoisen israelilaisvaltuuskunnan matkan Washingtoniin sen jälkeen, kun USA hyväksyi YK:n esittämän Gazan tulitaukoa koskevan päätöslauselman YK:ssa maanantaina.

Lisäksi YK:n asettamassa eritysraportissa syytetään Israelin syylliistyneen kansan- murhaan, mutta USA:n edustajat eivät usko tätä. Israelin väleissä on vaihdellut tyyntä ja vihuriakin, mutta ne on pystytty hoitamaan ystävien keskeisinä eri-mielisyyksinä, mutta taman kertainen tahtojen taistelu näyttää pahemmalta, sillä siihen ovat sotkeutuneet enemmistöjohtajat. USA käydään intenssiistä presidenttikamppailua vallasta, mutta myös ihmisten sieluista.
WHO kutsuu Gazan kuolemanvyöhykettä humanitääriseksi ja epäinhimlliseksi katastrofliksi, jonka se itse on luonut.
Unicef: Toivo aselevosta hiipuu Gazassa -.

CNN raportoi Israelin joutuneen toistamiseen lokakuun 7.päivän jälkeen Hamasin suunnitteleman ja toteuttaman ennalta-aavistamattoman hyökkäyksen kohteeksi, myös jälkeenkin. Hyökkäyksen päämääränä ei ollut vain Gazan rajoittuvien siviilikohteiden miehittämm miehittämiminen, vaan vallankumousta oli tarkous jatkaa, kunnres Hamasin esittämät päämäärätät saavutettaisiin.
Niistä kerrottiin moskeissa ja jukisissa kokouksissa; vallankuouksen huuma oli vallannut
palestiinlaisten mielet ja ajatukset,

Mutta vallankumouksen sunnittelijat olivat unohtaneet kysyä kansan tahdon, oliko kansa todellekin valmis uhrauksiin ja vuosia kestäneisiin epävarmuustekijöihin. Kuten todellisuudessa tapahtuikin. Suunnittelijat olivat haukanneet liian suuren palan, perääntyen havaittuaan tilanteen. Päämäär oli sittenkin liian suuri: Gazan kansa maksaa sitä menettyinä omaisina, isien ja vanhempien, menetettyijen perheiden muodossa.
Kansan onneksi näin tapahtui, vaikka uhrien määrä oli sittenkin turhan suuri saavutuksiin verraten.

LÄMPÖTILAT ISRAELISSA TÄNÄÄN

Jerusalem 20 -27; Tiberias 21 -29; Dimona 29 -31; Eilat 25 -33+C.astetta, piúolipilvistä tai aurinkoista.

Kommentoi artikkelia: israelupdate.achlak.net/torstai-28-3-2024/#respond