UAE osoittaa todeksi Israelin kanssa sopimansa rauhansopimuksen aloittaen käytännön toimet sen toteuttamiseksi.
Ensimmäisiä käytännön toimia oli UAE:n aiemmin omaksuman Israelin vastaisen boikotin BDS poistaminen, juuri ennen Israelin delegaation saapumista Abu Dhabiin.

1972 säädetty Israelia boikotoiva laki on ollut voimassa UAE:n perustamisesta lähtien.
UAE:n valvoma WAM News Agency raportoi, että boikotin lopettamis-määräyksen antoi Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, Abu Dhabin hallitsija ja Emiraatin johtaja. 

”Uuden lain säätäminen on osa UAE:n ponnisteluja diplomaattisen ja taloudellisen yhteistoiminnan laajentamiseksi ” raportoi WAM. ”Tämä tulee muodostamaan tiekartan yhteisten toimintamuotojen aloittamiselle, johtaen kahdenkeskisiin suhteisiin stimuloimalla taloudellista kasvua ja innostaen teknologista kehitystä”. 

Netanyahu pitää sopimusta ”tärkeänä askeleena hyvinvoinnin ja rauhan edistämiseksi alueella”. 

Muutamat israelilaiset yhtiöt ovat jo solmineet sopimuksia UAE:n yhtiöihin, mutta uusi laki laajentaa mahdollisia uusia toimintamuotoja, kuten lento-liikenne, pankkitoiminta ja talouskysymykset. 

Ensimmäinen suora israelilaisen lentoyhtiön EL AL lento Abu Dhabiin tapahtuu maanantaina, joka kuljettaa Emiraattiin Israelin delegaation ohella USA:n presidentti Turmpin neuvon-antajan Jared Kushnerin johtaman delegaation, johon kuuluvat lisäksi USA:n kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Robert O`Brien, sekä ulkomaisten neuvottelujen lähettiläs Avi Berkowitz. 

Bibin kanslian julkistaman tiedotteen mukaan israelilaista delegaattiota EL AL koneessa 31.08.2020 johtaa Kansallisen Turvallisuusneuvoston neuvonantaja Meir Ben-Shabbat, lisäksi siihen kuuluvat Siviililentoliikennehallinnon ja pääministerin kanslian johtajat, kuten myös ulko – ja puolustusministeriön johtavat edustajat.

Valmisteleva delegaatio lensi Emiraattiin jo perjantaina, kertoo Army Radio.
Abu Dhabin keskusteluissa keskitytään lentoliikenteeseen, turismiin, kauppaan, talouteen, sekä terveydenhoidon, energian ja puolustuksen kysymyksiin.
”Tämä on historiallinen sopimus”, sanoi Netanyahu. ”Se tulee kiihottamaan kasvua, avustamaan yleistä talouskasvua, etenkin koronavirus-kauden aikana”. 

USA:n neuvottelema rauhan- ja yhteistoiminnansopimus julkistettiin 13.08.2020, ”jota edelsi Israelin hallituksen virallinen ilmoitus luopua suunnittelemastaan Juudean ja Samarian osien liittämisestä Israelin lain ja oikeuden alaisiksi”. 

USA:n ja Israelin delegaatiot julkistivat toiveensa, että ”muut Persian Gulfmaat seuraavat pian UAE:n esimerkkiä Israelin suhteissaan yhteisten taloudellisten ja turvallisuusintressien sekä Iranin osoittaman vihamielisyyden johdosta”.
https://www.timesofisrael.com/uae-formally-abolishes-israel-boycott-law-ahead-of-delegations-arrival/,

EL AL pyysi Saudi Arabialta lupaa suorittaa Israelin ja UAE:n välisen lento-liikenteensä Saudi Arabian maan yli, koska se lyhentää matkustusaikaa.
https://www.timesofisrael.com/el-al-said-to-ask-permission-for-israel-uae-flight-to-cross-saudi-airspace/,
Jasser Arafatin ulkomailla elävä leski Suha Arafat hyväksyi UAE:n ja Israelin välisen sopimuksen, mutta sanoo joutuneensa hyökkäysten kohteeksi.
https://www.timesofisrael.com/suha-arafat-says-under-attack-by-pa-after-uae-deal-will-open-gates-of-hell/,
Jordania pidätti pilapiirtäjän, joka oli piirroksissaan kritisoinut UAE:n ja Israelin välistä rauhansopimusta. KV järjestöt vaativat hänen vapauttamistaan.
https://www.timesofisrael.com/rights-groups-urge-release-of-jordanian-jailed-over-cartoon-on-israel-uae-deal/