YK:n instittuutioiden politisoitumien jatkuu ja vihantunne on rakentumassa juutalaisten ja kristittyjen parissa, jotka kannattavat Israelia viimeisessä Israelin vastaisessa päätöslauselmassa. UNESCO:n hallitus äänesti Pariisissa 18.10.2016  ja kielsi kaikki juutalaisten yhteydet Temppelivuoreen ja Länsimuuriin. Kohteista käytettiin musliminimiä ja syytettiin Israelia miehitysvallaksi, joka käyttää äärioikeistolaisia aineksia viattomien muslimien alistamiseksi.

UNESCO:n päätöslauselmassa todetaan myös, että Patriarkkain mausoleumi Hebronissa ja Raakelin hautakammio Betlehemissä ovat myös moskeijoita. Arabimuslimien päätös rikkoo räikeästi niiden historiallisia ja arkeologisia tosiasioita.

Abba Eban totesi arabimuslimien tavasta äänestää historiallisista tosiasioista: ”Arabit pystyvät haalimaan enemmistön YK:ssa päättääkseen, että aurinko nousee lännestä”, ei ole maailmanjärjestön arvon mukaista. Kysymys onkin siitä, miten saada länsimaat seisomaan omien arvojensa ja kulttuurinsa takana islamistien pyrkiessä korvaamaan ne omilla keskiaikaa edeltäneillä arvoillaan ja kulttuurillaan.

UNESCO:n pääsihteeri Irina Bokova ilmoitti vastustavansa päätöslauselmaa saaden tappouhkauksia, minkä johdosta hänen turvallisuusjärjestelyjään vahvistettiin.

Päätöslauselmassa vaaditaan Israelia tekemään tarvittavat toimet estääkseen provosoivat loukkaukset Al-Aksa moskeijan ja Haram Al-Sharifin pyhyyttä ja kunniaa vastaan. Päätöslauselma hyväksyttiin äänin 24 -6, muut 26 maata pidättäytyivät äänestämästä. Kuusi vastaan äänestänyttä maata olivat: USA, Saksa, Hollanti, Liettua ja Viro.

Jerusalemin pormestari Nir Barkat kyselee: Voisiko UNESCO samalla tavoin äänestyksellä kieltää roomalaiskatolisen kirkon oikeudet Vatikaaniin, tai muslimien oikeudet Mekkaan? UNESCO:n päätös kieltää juutalaisten siteet Länsimuuriin osoittaa sen menettäneen kaiken yhteytensä tosiasioihin”.

Pääministeri Netanyahu kirjoitti FB:n sivullaan UNESCO:n alustavasta 13.10. päätöksestä: ”Väittää, ettei juutalaisilla ole mitään sidettä Temppelivuoreen, on sama kuin väittää, ettei Kiinalla on sidettä Kiinan Suureen Muuriin, tai ettei Egyptillä ole mitään siteitä pyramideihin”.

Gatestone Instituutin artikkelin kirjoittaja Shosanna Bryen toteaa, että lopullinen äänestys PA:n arabien tukemassa päätöslauselmassa näyttää selvästi olevan seurausta laajennushaluisten jihadia kannattavien OIC:n jäsenmaitten pyrkimyksistä, jotka sponsoroivat sen: Algeria, Egypti, Libanon, Marokko, Oman, Qatar ja Sudan. OIC on voimakas Islamilainen yhteis-toimintajärjestö, joka valvoo 57 muslimimaan blokkia YK:ssa. Bryen toteaa äänestystulosta analysoidessaan, että äänestyksestä pidättyneitten Euroopan maiden Italia, Ranska, Kreikka ja Ruotsi äänestykseen vaikutti muslimien hallitsematon muuttovirta Eurooppaan. 

Jotkut analyytikot näkevät hopeareunuksen päätöksessä siinä, että enemmän maita pidättyi äänestämästä kuin sitä tukevia, mutta se osoittaa samalla muutamien keskeisten EU-maiden avoimen myönnytyspolitiikan pelätessään niihin muuttaneitten muslimien väkivaltaista reaktiota.

Israelupdate

Kategoriat: Israel