Valikko Sulje

Brasilian lähetystö muuttaa Jerusalemiin

Netanyahun sunnuntain vierailuohjelman mukaan häntä kuljettava auto saattue ohitti matkallaan myös kaupungin ikonisen Kristus-patsaan, joka protokollan ja turvallisuussyiden johdosta oli suljettu yleisöltä, mikä aiheutti buuauksia jonottavan yleisön parissa. Patsasta kutsutaan nimellä Christ the Redeemer. 

Netanyahu ei itse poistunut autosta, mutta hänen Sara-vaimonsa ja Jair-poikansa tekivät pienen kävelylenkin paikalla. Pääministeri sanoi, ettei hän halunnut aiheuttaa lisäongelmia yleisölle, joka kärsimättömänä odotti porttien avaamista.

Netanyahu ylisti sunnuntaina Brasilian evankelis-kristillistä yhteisöä sen Israelille antamasta voimallisesta tuesta. Vierailun kunniaksi painettiin Bibin kuvalla varustettu postimerkki, varustettuna tekstillä Savior (Pelastaja). 

Brasilian evankelisten kristittyjen sanotaan vaikuttaneen ratkaisevasti Bolsonaron valintaan presidentiksi.
”Meillä ei ole parempia ystäviä maailmassa kuin evankelinen yhteisö, eikä evankelisella yhteisöllä ole parempaa ystävää maailmassa kuin Israel” Bibi hehkutti Rio De Janeirossa järjestetyssä tilaisuudessa. 

Hän kertoi Rio De Janeiron juutalaisten yhteisön tilaisuudessa perjantaina aiemmasta tapaamisestaan presidentiksi valitun Bolsonaron kanssa, joka kertoi hänelle, että Brasilian lähetystön muuttamisesta Jerusalemiin kysymys on vain koska, ei jos.
Bolsonaro myös vihjaili suunnitelmista vierailla Israelissa huhtikuussa 2019.
”Bolsonaro kertoi minulle: ”Me tarvitsemme liittolaisia, hyviä ystäviä, hyviä veljiä kuten Benyamin Netanyahu”, Bibi kertoi Rion juutalaisille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5437345,00.html,