Valikko Sulje

Sigd

Tuhansia Etiopian juutalaisia kokoontuu juhlan aikana osallistuakseen Siqd-juhlaan maahanpaluun kunniaksi, joka toteutti heidän vuosisatojen toiveensa palata Siioniin. Etiopiasta Israelin muuttaneet juutalaiset viettävät vuosittain sigd juhlaa, jonka aikana he rukoilevat, paastoavat ja uudistavat liittonsa Jumalan kanssa. Jerusalemissa kulttuuriministeriön ja Etiopian juutalaisten perinnekeskuksen organisoimaan seremoniaan osallistui hengellisiä johtajia, viranomaisia ja lukuisia uteliaita katsojia. 

”Tämä on keskeinen lomapäivä Etiopian juutalaisten kalenterissa, jota olemme viettäneet tuhansien vuosien ajan” sanoo tri Simcha Gathon , joka johtaa Etiopian juutalaisten perinne keskusta. Hän teki aliyan 1984, hän kertoi Media Linelle. ”Se on uskonnollinen juhla, jonka alkuperä perustuu Raamattuun, ja Toran antamiseen Siinain vuorella. Me rukoilemme rauhaa Siioniin ja koko Israelin kansalle.” Yksi teema heillä on rasismin poistaminen, jota he kokevat Israelissa. Heidän uskotaan kuuluvan Dan heimoon Juudan kuningaskunnassa, joka tuhottiin ja jonka kansa hajotettiin ensimmäisen Temppelin aikana 587 eKr. 

Näitä Beta-juutalaisia asuu Israelissa 95 000. Useimmat saapuivat maahan kahdessa vaiheessa, operaatioiden Mooses ja Salomon mukana 1991.
Oikeusministeri Shaked ja presidentti Rivlin kehottivat Etiopian juutalaisyhteisöä esittämään armonanomuksia niiden pääasiassa nuorten pienrikollisten puolesta, jotka eivät ole syyllistyneet väkivaltaan. 

Mark. 12:28-33