Valikko Sulje

V’hi Sheamda

Tämä on juutalainen perinnelaulu, joka on osa Pesachin (pääsiäisen) Seder-illallista. Laulu kertoo siitä, kuinka Jumala on auttanut juutalaisia sukupolvesta toiseen, ja sen sanoma on rohkaiseva ja toivoa antava. Tässä ovat laulun hepreankieliset sanat ja niiden suomennos:

Heprea: והיא שעמדה לאבותינו ולנו. שלא אחד בלבד עמד עלינו לכלותינו, והקדוש ברוך הוא מצילנו מידם.

Suomeksi: Ja Hän on pitänyt meidät ja esi-isämme pystyssä. Ei ole ollut vain yksi, joka on pyrkinyt meidät tuhoamaan, mutta Pyhä, siunattu Hän, pelastaa meidät heidän käsistään.

Tämä laulu symboloi kestävyyttä ja uskoa vaikeuksien keskellä, ja sitä lauletaan usein juuri muistuttaakseen juutalaisia heidän historiallisista koettelemuksistaan ja siitä, kuinka he ovat selvinneet niistä.

Me, Bnei Akiva Yeshiva Kinor Davidin opiskelijat ja henkilökunta, olemme päättäneet omalta osaltamme kohottaa kansamme mielialaa laulamalla ja soittamalla suurelle yleisölle Jonathan Razelin rakastettua sävelmää, ja lähettää rakkaudella arvokkaalle Israelin kansalle pääsiäislahjan rukouksella Luojalle.

Yhdessä suuren uskon kanssa me voitamme.

Rakkaudella, Yeshivat Bnei Akiva Kinor David

Sävel: Jonathan Raziel Sovitus ja tuotanto: Itzik Weiss Soitto ja laulu: Yeshivat Bnei Akiva Kinor David Videokuvaus ja -editointi: Ro’i Golan ja Tal Chaim

Erityiskiitos Talia Yaromille, projektin ”Homeland Concert” (jossa kappale ”Home” 1,000 soittajan kanssa Caesareassa) tuottajalle, inspiraatiosta ja avusta kaikissa kysymyksissä, jotka minulla oli! Jotta voisimme tehdä tämän mahdollisimman ammattimaisesti, ja kaikki tämä suurella kärsivällisyydellä!