Valikko Sulje

Historialliset kohteet

Masadan linnoitus

Masadan linnoitus on yksi Israelin suosituimmista matkailukohteista, joka sijaitsee Masadan kukkulalla Länsirannalla, noin 20 kilometrin päässä Kuolleestamerestä. Se oli antiikin aikainen linnoitus ja palatsi, jonka kuningas Herodes Suuri rakennutti 30-luvulla eaa. Myöhemmin se oli juutalaisen vastarintaliikkeen piilopaikka, jossa he taistelivat roomalaisia vastaan.

Matkailijoiden kannalta Masada on mielenkiintoinen kohde paitsi historiallisten merkitystensä takia myös upean maisemansa ja vaikuttavan arkkitehtuurinsa takia. Matkailijoiden kannattaa varata aikaa, sillä Masadan linnoitus on suuri alue, jossa on paljon tutkittavaa.

Masadan linnoituksessa matkailijat voivat vierailla muun muassa seuraavissa kohteissa:

 1. Herodeksen palatsi – linnoituksen keskellä sijaitseva palatsi, jossa on kauniit näköalat ympäröiville kukkuloille ja Kuolleellemerelle.
 2. Synagogat – linnoituksessa on useita synagogia, joiden raunioita voi vierailla.
 3. Alueen muurit – linnoituksen muurit ovat vaikuttavan korkeat ja niistä on upeat näköalat ympäröiville kukkuloille ja autiomaalle.
 4. Kylpylä – linnoituksessa on myös hyvin säilynyt kylpyläalue, joka oli antiikin aikana varsinainen arjen ylellisyys.

Matkailijoiden kannattaa valita Masadan linnoituksen vierailulle sopiva aika, sillä alueella voi olla erittäin kuuma kesäkuukausina. Linnoitukselle on hyvä varata useampi tunti tutustumiseen ja kannattaa muistaa varautua mukavilla jalkineilla, sillä alueella on paljon kävelyä ja portaita.

Akkon ristiretkeläisten kaupunki

Akkon kaupunki on historiallinen ristiretkeläisten kaupunki, joka sijaitsee Israeliin kuuluvan Pohjois-Distriktein rannikolla. Akko on yksi Israelin suosituimmista matkailukohteista sen historiallisten rakennusten, kapeiden kujien, merenrantapromenaadin, kauppahallien ja maailmanperintökohteen valloitusta odottavan ritarilinnan ansiosta. Alla on esitelty joitain Akkon merkittävimpiä nähtävyyksiä ja kohteita:

 1. Ritarilinna: Akkon ritarilinna on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Linna on Unescon maailmanperintökohde, joka on rakennettu 1100-luvulla ristiretkeläisten toimesta. Linnassa on useita huoneita, saleja ja käytäviä, joissa voi tutustua linnoituksen historiaan ja nähdä upeita näkymiä kaupungin ylle.
 2. Vanha kaupunki: Akkon vanha kaupunki on kuuluisa kapeista kujistaan, kauppahalleistaan ja historiallisista rakennuksistaan. Kaupungin sydämessä on turkkilainen basaari, joka on täynnä kauppakojuja ja paikallisia herkkuja. Kujilla kävellessä voi nähdä myös historiallisia moskeijoita, kirkkoja ja synagogia.
 3. Napoleonin luola: Napoleonin luola on Akkon tunnetuin luola, joka on kaupungin länsipuolella. Luolaan voi kävellä pitkin merenrantaa tai kiertää sen veneellä. Luolan sisällä voi nähdä kauniita stalaktiitteja ja stalagmiitteja.
 4. Hamam al-Basha: Hamam al-Basha on historiallinen turkkilainen sauna, joka on rakennettu 1700-luvulla. Sauna toimii nykyään museona, jossa voi tutustua turkkilaisen saunan historiaan ja arkkitehtuuriin.
 5. Akkon merenrantapromenadi: Akkon merenrantapromenadi on kaunis kävelyreitti, joka tarjoaa upeita näkymiä Välimerelle. Promenadin varrella on useita ravintoloita, kahviloita ja myymälöitä.

Näiden kohteiden lisäksi Akossa on myös muita historiallisia nähtävyyksiä, kuten osmanien hamam, Templar-torni ja El-Jazzar-moskeija. Kaupungin tunnelma ja historian havina tekevät Akosta ainutlaatuisen matkakohteen, joka vie kävijän aikamatkalle menneisyyteen.

Caesarea Maritima

Caesarea Maritima on historiallinen kaupunki Israeliin rannikolla, noin 50 kilometrin päässä Tel Avivista pohjoiseen. Se on yksi Israelin tärkeimmistä historiallisista kohteista ja tarjoaa matkailijoille monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

 1. Antiikin kaupunki: Caesarea Maritiman antiikin kaupunki on yksi sen suurimmista vetonauloista. Se oli tärkeä roomalainen satamakaupunki, joka perustettiin noin 2000 vuotta sitten. Antiikin kaupungissa on nähtävissä roomalaisia pylväskäytäviä, amfiteatteri, hippostadium, akvedukti, kylpylä ja mosaiikki.
 2. Crusader Fortress: Ristiretkeläisten linnoitus on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Linnoitus rakennettiin 1200-luvulla ja on edelleen melko hyvin säilynyt. Sieltä on upeat näkymät Välimerelle ja lähialueille.
 3. Rannat: Caesarea Maritimassa on upeat rannat, joilla voi nauttia auringosta ja merestä. Rannat ovat kivikkoisia, mutta tarjoavat upeat maisemat Välimerelle.
 4. Muinaiset rauniot: Alueella on myös useita muita antiikin raunioita, kuten Herodeksen palatsi, joka on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista. Siellä on myös antiikin hippodromi, jossa järjestettiin aikoinaan kilpailuja ja tapahtumia.
 5. Golf: Caesarea Maritimassa on myös golfkenttä, joka tarjoaa upeat maisemat Välimerelle ja kaupungin raunioille.

Caesarea Maritima on loistava päiväretkikohde Tel Avivista tai Jerusalemin seudulta. Siellä voi tutustua historiallisiin kohteisiin, nauttia rannoista ja merestä sekä pelata golfia. Kaupungissa on myös useita ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista.

Megiddon rauniot

Megiddon rauniot ovat yksi Israelin merkittävimmistä arkeologisista kohteista, jotka ovat avoinna matkailijoille. Se sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Haifan kaupungista, ja se on yksi Unescon maailmanperintökohteista.

Matkailijat voivat nauttia Megiddon raunioiden monipuolisesta historiasta ja arkeologisesta arvosta. Kohteessa on useita kerroksia, jotka edustavat eri aikakausia, kuten pronssikauden ja rautakauden aikaa. Megiddon raunioilla voi nähdä muun muassa muureja, portteja, palatseja, tallit ja vesijohtoja.

Matkailijoiden on suositeltavaa varata opastettu kierros, joka kestää noin tunnin ja puolitoista tuntia, jotta he voivat saada täyden käsityksen kohteen historiasta ja arkeologisesta merkityksestä. Opastetut kierrokset voivat sisältää vierailun myös Megiddon museossa, jossa on esillä kohteessa löydettyjä esineitä ja arkeologisia löytöjä.

Megiddon raunioiden lisäksi matkailijat voivat nauttia myös kohteen ympäröivästä maaseudusta, joka tarjoaa kauniit maisemat Israelin pohjoisosassa. Lähellä olevat kaupungit, kuten Haifa ja Akko, ovat myös vierailun arvoisia kohteita.

Megiddon rauniot ovat suosittu matkailukohde Israelissa, joten matkailijoiden kannattaa varata aika etukäteen ja varmistaa, että heillä on riittävästi aikaa tutustua kohteeseen.

Qumranin luolat

Qumranin luolat ovat yksi Israelin mielenkiintoisimmista matkailukohteista, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Jerusalemin itäpuolella Kuolleestamerestä. Tässä joitakin vinkkejä matkailijalle, joka haluaa vierailla Qumranin luolissa:

 1. Ota mukaan mukavat kengät: Qumranin luolille johtava tie on epätasainen ja kivikkoinen, joten mukavat kengät ovat tärkeät.
 2. Tutustu Qumranin luolien historiaan: Qumranin luolat ovat kuuluisia siksi, että niistä löytyi Vanhan testamentin aikaisia pyhiä tekstejä, joiden uskotaan olevan merkittäviä juutalaisen uskonnon ja kulttuurin ymmärtämisessä. Tutustu luolien historiaan ennen vierailua.
 3. Vieraile Qumranin kansallismuseossa: Ennen kuin käyt itse luolissa, käy Qumranin kansallismuseossa, joka sijaitsee lähellä luolia. Museosta löytyy paljon tietoa Qumranin löydöistä ja juutalaisesta uskonnosta.
 4. Opastettu kierros: Opastetulla kierroksella saat tietoa luolien historiasta ja merkityksestä. Opas kertoo myös yksityiskohtaisesti Qumranin ympäristöstä ja maaston erityispiirteistä.
 5. Kuolleestamerestä nouseminen: Qumranin luolat ovat alhaalla Kuolleessameressä, joten kannattaa varata aikaa ja voimia takaisin ylös nousemiseen. Kuumina päivinä on tärkeää ottaa mukaan tarpeeksi vettä.
 6. Pukeudu asianmukaisesti: Qumranin luolat ovat pyhä paikka, joten on tärkeää pukeutua kunnioittavasti. Pitkät housut ja peittävä paita ovat suositeltavat.
 7. Muut nähtävyydet: Qumranin luolien lähellä on muitakin mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Ein Gedin luonnonpuisto ja Kalia-ranta. Kannattaa harkita yhdistämistä näihin kohteisiin, jos aikaa ja mahdollisuutta on.

Vierailu Qumranin luolilla on mielenkiintoinen ja historiallinen kokemus, joka vie matkailijan ajassa taaksepäin ja antaa mahdollisuuden oppia lisää juutalaisesta kulttuurista ja uskonnosta.

Beit Guvrin-Maresha kansallispuisto

Beit Guvrin-Maresha kansallispuisto on suosittu matkailukohde Israelissa, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua alueen historiallisiin luolasto- ja arkeologisiin kohteisiin sekä nauttia upeasta luonnosta. Tässä on muutamia vinkkejä matkailijoille, jotka suuntaavat Beit Guvrin-Maresha kansallispuistoon:

 1. Suunnittele aikataulusi etukäteen: Kansallispuistossa on paljon nähtävää ja tehtävää, joten on hyvä suunnitella vierailun aikataulu etukäteen. Kansallispuistossa on opastettuja kierroksia, joiden avulla voit tutustua paremmin alueen historiaan ja nähtävyyksiin.
 2. Tutustu luolastoihin: Beit Guvrin-Maresha kansallispuistossa on yli 8000 luolaa, jotka ovat peräisin eri aikakausilta. Luolat ovat suosittuja kohteita, ja niissä voi nähdä muun muassa antiikin aikaisia hautakammioita, kristillisiä luostareita ja viljelytiloja.
 3. Käy amfiteatterissa: Kansallispuistossa sijaitsee myös antiikin aikainen amfiteatteri, joka on yksi Israelin suurimmista. Amfiteatteri on peräisin toiselta vuosisadalta jKr. ja se on kunnostettu vierailijoita varten.
 4. Koe seikkailu maan alla: Kansallispuistossa on mahdollisuus kokea ainutlaatuinen seikkailu maan alla. Luolastojen lisäksi puistossa on maanalainen järjestelmä, jossa voi vaeltaa, ryömiä ja kiipeillä. Seikkailu vaatii hyvää fyysistä kuntoa ja sopii aikuisille ja lapsille.
 5. Nauti luonnosta: Beit Guvrin-Maresha kansallispuisto sijaitsee kauniissa ympäristössä, joka tarjoaa upeat maisemat ja luontopolut. Alueella on myös piknik-alueita, joissa voit nauttia eväitäsi luonnon helmassa.
 6. Ota mukaan mukavat vaatteet ja kengät: Beit Guvrin-Maresha kansallispuistossa on paljon kävelyä ja seikkailua, joten kannattaa pukeutua mukaviin vaatteisiin ja kenkiin, jotka sopivat ulkoiluun.

Beit Guvrin-Maresha kansallispuisto on upea kohde matkailijoille, jotka haluavat tutustua Israelin historiaan ja nauttia luonnonkauniista ympäristöstä.