Noin 20 maan vierailijoiden ei tarvitse eristyä itsestään, kun taas vain neljä maata ottaa vastaan ​​vieraita Israelista. Hallitus ilmoitti sunnuntaina, että 20 maan vierailijoita ei enää vaadita omakaranteeniin kahden viikon kuluessa saapumisestaan, koska heidät on nimitetty ”vihreiksi maihin”.

Terveysministeriö päivittää haettavan luettelon vihreistä maistavirallisella verkkosivustollaan. Näihin toimipaikkoihin kuuluvat nyt Itävalta, Italia, Viro, Bulgaria, Yhdistynyt kuningaskunta, Georgia, Saksa, Tanska, Hong Kong, Unkari, Kreikka, Jordania, Latvia, Liettua, Uusi-Seelanti, Slovenia, Suomi, Kanada, Kypros ja Kroatia.

Neljä maata – Bulgaria, Kroatia ja neljä  Kreikan osaa  (Ateena, Thessaloniki, Korfu ja Kreeta) ja Montenegro – ottavat nyt vastaan ​​vieraita Israelista. Vaikka Montenegro on ilmoittanut sallivansa israelilaisten käydä, mutta sieltä palaavien karanteenista ei ole ilmoitettu.

Israeliin tulevien ulkomaalaisten on silti vaadittava erityislupa Israelin konsulaatista ennen heidän saapumistaan ​​riippumatta siitä, edellyttääkö uusi asetus heidän eristystä itsensä saapumisen yhteydessä. Heidän on haettava lupaa viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä.

Terveysministeriön verkkosivuilla on myös ohjeita saapuvien matkustamiseen sekä vihreistä että punaisista maista.

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-waives-quarantine-for-some-arrivals-what-to-know-about-the-latest-rules-1.9077230&usg=ALkJrhjj_iB9z3Bin_OOXhXxyHw2sX6M0w