Valikko Sulje

Kulttuurikohteet

Israelin kansallismuseo

Israelin kansallismuseo on yksi Israelin tärkeimmistä museoista ja se on omistettu juutalaisen kulttuurin, historian ja taiteen esittelylle. Museo sijaitsee Jerusalemin kaupungissa ja sen kokoelmat kattavat laajan kirjon antiikin ja nykyajan esineitä, taide-esineitä, tekstiilejä, arkeologisia löytöjä ja monia muita kulttuurihistoriallisesti merkittäviä kohteita.

Museon kokoelmat on jaettu useisiin osastoihin, joista tärkeimmät ovat:

 1. Juutalaisen kulttuurin ja taiteen osasto: Tämä osasto esittelee juutalaisen kulttuurin historiaa, uskonnollisia esineitä ja juutalaisen taiteen kokoelman, joka sisältää maalauksia, veistoksia ja koriste-esineitä.
 2. Arkeologian osasto: Tämä osasto esittelee laajan kirjon arkeologisia löytöjä eri aikakausilta, kuten esihistorialliselta ajalta, roomalaiselta kaudelta ja Kanaanin ajoilta. Kokoelmat sisältävät muun muassa antiikin koruja, keramiikkaa ja pronssiesineitä.
 3. Historian osasto: Tämä osasto esittelee Israelin historiaa antiikin ajoilta nykypäivään. Kokoelmat sisältävät historiallisia dokumentteja, valokuvia, videoita ja muita aikakauden esineitä.
 4. Etnografian osasto: Tämä osasto esittelee Israelin eri kulttuurien elämää ja perinteitä, kuten arabeja, beduiineja, druuseja ja muita vähemmistöjä. Kokoelmat sisältävät esineitä, pukuja, musiikkia ja muita kulttuuriesineitä.

Museon vierailuun kannattaa varata aikaa, sillä se tarjoaa laajan kirjon mielenkiintoista tietoa juutalaisesta kulttuurista, historiasta ja taiteesta. Museossa on myös monia eri näyttelyitä ja tapahtumia, joista matkailijat voivat valita kiinnostavimman. Museo on avoinna yleisölle kaikkina viikonpäivinä paitsi maanantaisin. Lisätietoja museosta löytyy sen viralliselta verkkosivustolta.

Yad Vashem holokaustin museo

Yad Vashem holokaustin museo on Jerusalemin tärkeä matkakohde, joka muistuttaa maailmaa holokaustin kauheuksista ja juutalaisvainojen historiasta. Jos suunnittelet vierailua Yad Vashem -museoon matkallasi, tässä on muutamia vinkkejä ja tietoja vierailua varten:

 1. Aukioloajat: Museo on avoinna sunnuntaista keskiviikkoon klo 9-17 ja torstaina klo 9-20. Perjantaisin museo sulkeutuu klo 14. Museo on suljettu sapattina (perjantai-illasta lauantai-iltaan) ja juutalaisina juhlapäivinä.
 2. Pääsymaksut: Museoon on ilmainen pääsy, mutta opastettu kierros maksaa hieman lisää. Opastetut kierrokset on varattava etukäteen.
 3. Kierros museossa: Museon kierros kulkee läpi holokaustin historian eri vaiheiden, esittelee juutalaisten kärsimyksiä ja selviytymistä, ja kertoo sankaritarinoita yksilöistä, jotka auttoivat juutalaisia. Museossa on myös tiloja, joissa vierailijat voivat tutkia omaa sukuhistoriaansa.
 4. Kesto: Kierroksen kesto vaihtelee yleensä kahdesta neljään tuntiin riippuen siitä, kuinka perusteellisesti haluat tutkia museon kokoelman.
 5. Kulkuyhteydet: Museo sijaitsee Jerusalemin vuorilla, noin 20 minuutin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Pääset sinne helposti taksilla, minibussilla tai julkisilla kulkuneuvoilla.
 6. Huomioitavaa: Museossa ei saa ottaa kuvia tai videoita, ja vierailijoiden tulee pukeutua kunnioittavasti. Museo ei myöskään sovellu kaikille vierailijoille, sillä se sisältää erittäin rankkoja ja koskettavia näyttelyitä.

Jos haluat tutustua tarkemmin Yad Vashem holokaustin museoon ennen vierailuasi, voit käydä heidän verkkosivuillaan, joissa on tietoa museon näyttelyistä, aukioloajoista ja opastetuista kierroksista.

Tel Avivin taide- ja kulttuurimuseo

Tel Avivin taide- ja kulttuurimuseo on yksi Israelin tärkeimmistä kulttuurikohteista. Museo sijaitsee Tel Avivin keskustassa, lähellä Dizengoffin ostoskeskusta ja Rabin-aukiota.

Museo on perustettu vuonna 1932 ja se on erikoistunut moderniin ja nykytaiteeseen. Museon kokoelmassa on yli 20 000 teosta, mukaan lukien maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, valokuvia ja installaatioita. Kokoelma kattaa modernin ja nykytaiteen kehityksen Tel Avivissa, Israelissa ja kansainvälisesti.

Museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden. Näyttelyiden aiheet vaihtelevat taiteen eri muodoista, teemoista ja aikakausista. Museossa on myös konsertteja, elokuvanäytöksiä ja muita kulttuuritapahtumia.

Museon vierailijat voivat tutustua Israelin taiteeseen ja kulttuuriin sekä kansainvälisiin taiteilijoihin ja heidän töihinsä. Lisäksi museo järjestää opastettuja kierroksia ja työpajoja, joissa vieraat voivat oppia lisää taiteesta ja sen eri muodoista.

Tel Avivin taide- ja kulttuurimuseo on avoinna joka päivä paitsi maanantaisin. Sisäänpääsymaksut ja aukioloajat voivat vaihdella vuodenajan ja museon tapahtumien mukaan, joten on suositeltavaa tarkistaa museon verkkosivut ennen vierailua.

Jerusalemin Israel-museo

Jerusalemin Israel-museo on yksi tärkeimmistä museoista Israelissa ja se sijaitsee Jerusalemin kaupungissa. Museo on perustettu vuonna 1965, ja sen tarkoituksena on kertoa Israelin kulttuurin ja historian tarinaa.

Jos olet matkailija ja haluat vierailla Jerusalemin Israel-museossa, tässä on muutamia vinkkejä vierailuasi varten:

 1. Aukioloajat: Museo on avoinna sunnuntaista torstaihin klo 10.00-17.00 ja perjantaisin ja juutalaisina juhlapäivinä klo 10.00-14.00. Lauantaisin museo on suljettu.
 2. Liput: Museoon pääsee ostamalla lipun paikan päällä tai ennakkoon verkosta. Lippujen hinnat vaihtelevat, mutta alennuksia on tarjolla opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille.
 3. Näyttelyt: Museossa on laaja valikoima näyttelyitä, jotka kattavat Israelin kulttuurin ja historian. Näyttelyiden aihealueet vaihtelevat aikakausittain, ja esillä on muun muassa antiikin esineitä, taidetta ja valokuvia.
 4. Opastetut kierrokset: Museossa on saatavilla myös opastettuja kierroksia eri teemoilla ja kielillä. Opastettu kierros antaa mahdollisuuden oppia lisää museon historiasta ja kokoelmista, ja auttaa vierailijaa ymmärtämään paremmin Israelin kulttuuria.
 5. Muut palvelut: Museossa on ravintola ja museokauppa, josta voi ostaa matkamuistoja ja kirjoja.

Jerusalemin Israel-museo on vierailun arvoinen kohde, joka tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutustua Israelin historiaan ja kulttuuriin. Museo on helppo saavuttaa julkisilla kulkuvälineillä, ja vierailun voi yhdistää muihin Jerusalemin nähtävyyksiin, kuten Vanhaan kaupunkiin ja Pyhän haudan kirkkoon.

Haifan taidemuseo

Haifan taidemuseo on yksi Israelin merkittävimmistä taidemuseoista, joka sijaitsee Haifan kaupungissa Pohjois-Israelissa. Museossa on laaja kokoelma Israelin taiteilijoiden teoksia ja kansainvälisten taiteilijoiden näyttelyitä.

Haifan taidemuseo on perustettu vuonna 1951 ja sen kokoelmat ovat keskittyneet moderniin ja nykytaiteeseen. Museossa on yli 8000 taideteosta, joista monet ovat maalauksia, veistoksia, piirroksia ja valokuvia. Museon kokoelmassa on teoksia muun muassa Marc Chagallilta, Salvador Dalilta, Joan Miróltä, Wassily Kandinskylta ja Pablo Picassolta.

Museon tilat ovat modernit ja tilavat, ja siellä on useita erilaisia näyttelytiloja, joissa järjestetään erilaisia näyttelyitä ympäri vuoden. Museossa on myös useita koulutusohjelmia ja työpajoja, jotka on suunnattu niin aikuisille kuin lapsillekin.

Haifan taidemuseo sijaitsee erittäin kauniilla paikalla, lähellä Haifan linnoitusta ja Bahá’í-puutarhoja. Museosta avautuu upeat näkymät Haifan satamaan ja Välimerelle. Museo on avoinna päivittäin, paitsi maanantaisin. Liput voi ostaa museon verkkosivuilta tai paikan päältä.

Jos olet taiteesta kiinnostunut matkailija, Haifan taidemuseo on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Israelissa.

Beit Hatfutsot juutalaisten kansallismuseo

Beit Hatfutsot juutalaisten kansallismuseo sijaitsee Tel Avivissa ja se on yksi Israelin merkittävimmistä museoista. Museo kertoo juutalaisten historiasta ja kulttuurista ympäri maailmaa, ja sen tavoitteena on tarjota vierailijoille kattava ja monipuolinen käsitys juutalaisuudesta.

Museon kokoelma sisältää laajan valikoiman esineitä, dokumentteja ja valokuvia, jotka kertovat juutalaisten historiasta ja elämästä eri puolilla maailmaa. Museossa on myös interaktiivisia näyttelyitä, jotka kertovat juutalaisuudesta, sen traditioista ja rituaaleista.

Vierailun aikana kannattaa tutustua erityisesti seuraaviin kohteisiin:

 1. Perusnäyttely – Tämä näyttely kertoo juutalaisten historiasta ja elämästä ympäri maailmaa. Näyttelyssä on esillä erilaisia esineitä, kuten perinteisiä juutalaisia vaatteita, koruja ja muita käyttöesineitä.
 2. Juutalaisen elämän kertomukset – Tämä näyttely esittelee erilaisia juutalaisia tarinoita ja elämäntarinoita. Näyttelyssä on myös mahdollisuus kuunnella juutalaisia lauluja ja musiikkia.
 3. Lasten näyttely – Beit Hatfutsotissa on myös oma näyttely lapsille, jossa he voivat oppia juutalaisista perinteistä ja historiasta hauskalla tavalla.
 4. Näyttelyt ja tapahtumat – Museossa järjestetään usein erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, kuten juutalaisia juhlia, teemapäiviä ja konsertteja.

Beit Hatfutsot juutalaisten kansallismuseo on kiinnostava ja opettavainen vierailukohde kaikille juutalaisuudesta ja sen historiasta kiinnostuneille matkailijoille. Museo tarjoaa monipuolisen kuvan juutalaisuudesta ja sen monimuotoisuudesta ympäri maailmaa.