Valikko Sulje

Lentäen Israeliin

Tutustu unelmapaikan monipuolisuuteen

Israel on pieni, mutta monipuolinen maa, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa. Lentäen Israeliin pääsee vaivattomasti useiden kansainvälisten lentojen ansiosta, jotka vievät matkailijat suoraan maan pääkaupunkiin Tel Aviviin tai lähellä sijaitsevaan Eilatin kaupunkiin. Suomesta on myös mahdollista löytää suoria lomalentoja Israelin suosituille matkakohteille. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota tietoa lentomatkasta Israeliin, maan matkailukohteista sekä vinkkejä unohtumattoman matkan suunnitteluun.

Monet kansainväliset lennot saapuvat Ben Gurionin lentokentälle, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Tel Avivin keskustasta. Lentokenttä on Israelin vilkkain ja suurin, ja se toimii maan pääporttina kansainvälisille matkailijoille. Ben Gurionin lentokenttä on moderni ja hyvin varusteltu, ja sieltä löytyy lukuisia palveluita, kuten ravintoloita, ostosmahdollisuuksia ja valuutanvaihtopisteitä.

Eilatin kaupunki sijaitsee Etelä-Israelissa Punaisenmeren rannalla. Vaikka Eilatissa ei ole yhtä vilkas lentokenttä kuin Tel Avivissa, sinne on mahdollista lentää suoraan joistain Euroopan kaupungeista. Eilat tunnetaan upeista sukellus- ja snorklausmahdollisuuksistaan, ja sen ympärillä olevat koralliriutat ja kristallinkirkas vesi houkuttelevat vedenalaisesta maailmasta kiinnostuneita matkailijoita.

Suomesta löytyy monia lentoyhtiöitä, jotka tarjoavat suoria lentoja Tel Aviviin, erityisesti suosituimpien matkustusajankohtien aikana. Matka-aika Suomesta Israeliin riippuu lennon välilaskuista, ja suorilla lennoilla matka-aika on noin 4-5 tuntia. Jos suorat lennot eivät ole saatavilla, useat lentoyhtiöt tarjoavat välilaskullisia lentoja, jotka kulkevat useiden Euroopan kaupunkien, kuten Lontoon, Pariisin tai Frankfurtin, kautta. Välilaskullisilla lennoilla matka-aika voi pidentyä useilla tunneilla riippuen välilaskujen kestosta ja odotusajoista.

Israel tarjoaa matkailijoilleen laajan kirjon erilaisia elämyksiä. Tel Aviv on moderneine pilvenpiirtäjineen ja hiekkarantoineen maan kulttuurillinen ja taloudellinen keskus. Kaupungin eläväinen yöelämä, museot, teatterit ja taidegalleriat houkuttelevat taiteen ja kulttuurin ystäviä. Jerusalemin historialliset nähtävyydet, kuten Länsimuurin temppeli, Pyhän haudan kirkko ja Vanhan kaupungin aarteet, tarjoavat ainutlaatuisen ikkunan menneeseen. Kuollutmeri, maailman alin kohta, houkuttelee matkailijoita ainutlaatuisella kelluvalla kokemuksellaan, ja Masada, historiallinen linnoitus, tarjoaa henkeäsalpaavan näkymän ympäröivään autiomaahan.

Ennen matkaa Israeliin on tärkeää tarkistaa matkustusturvallisuuteen liittyvät ohjeistukset ja varoitukset. Israel on ollut pitkään poliittisten jännitteiden ja konfliktien keskellä, joten matkustajan on oltava tietoinen tilanteesta ja noudatettava viranomaisten antamia ohjeita. Lisäksi on tärkeää kunnioittaa maan monimuotoista kulttuuria ja uskontoja. Esimerkiksi pyhien paikkojen vieraillessa on oltava asianmukaisesti pukeutunut ja käyttäydyttävä kunnioittavasti.

Lentäen Israeliin matkustaja pääsee tutustumaan monipuoliseen maahan, joka tarjoaa matkailijoilleen kulttuuria, historiaa ja upeaa luonnonkauneutta. Ben Gurionin lentokenttä on pääportti Israeliin, ja suoria lomalentoja Suomesta on saatavilla. Eilat tarjoaa upeat puitteet vesiurheilulle ja snorklaukselle Punaisenmeren rannalla. Matkustajien tulee kuitenkin olla tietoisia maan poliittisesta tilanteesta ja kulttuurin kunnioittamisesta matkaa suunnitellessaan. Muista nauttia matkasta ja avata mieli uusille elämyksille tässä ainutlaatuisessa kohteessa!