Valikko Sulje

Luontokohteet

Masada

Masada on yksi Israelin suosituimmista matkailukohteista, joka sijaitsee noin 20 kilometriä Länsirannan kaupungista, Ein Gedin keitaasta. Masadan linnoitus on Unescon maailmanperintökohde ja tärkeä osa juutalaisuuden historiaa.

Matkailijan kannalta Masadassa on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja:

 1. Linnoituksen rauniot: Masadan linnoituksen rauniot ovat upea näky ja tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua juutalaisten kapinan historiaan roomalaisia vastaan. Linnoituksen raunioilta avautuu myös upea näkymä ympäröivään aavikkoon.
 2. Köysirata: Matkailijat voivat nousta linnoitukselle joko jalkaisin tai käyttämällä köysirataa. Köysirata on helppo tapa päästä linnoitukselle, ja sen varrella on upeita näkymiä.
 3. Esitykset ja opastukset: Masadassa on opastettuja kierroksia, jotka opastavat matkailijoita linnoituksen historiasta ja tarjoavat mielenkiintoisia yksityiskohtia juutalaisen kapinan ajoista. Lisäksi Masadassa järjestetään usein esityksiä, joissa matkailijat voivat nähdä näytelmiä ja muita esityksiä, jotka perustuvat linnoituksen historiallisiin tapahtumiin.
 4. Luolakävelyt: Masadan ympärillä on upeat luolat, joita matkailijat voivat tutkia. Luolakävelyt ovat suosittuja aktiviteetteja, ja ne tarjoavat mahdollisuuden tutustua Masadan ympäröivään aavikkoon ja sen luonnonkauneuteen.
 5. Auringonlaskun ihailu: Masadan linnoitukselta avautuu upeat näkymät ympäröivään aavikkoon ja Kuolleeseen mereen. Erityisesti auringonlaskun aikaan näkymä on henkeäsalpaava, ja se tarjoaa matkailijoille unohtumattomia elämyksiä.

Masada on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Israelissa, ja siellä on paljon nähtävää ja koettavaa matkailijoille. Matkan suunnittelussa kannattaa varata riittävästi aikaa Masadan vierailuun ja varmistaa, että linnoituksen rauniot ja ympäröivä alue tulevat nähtyä kunnolla.

Kuollutmeri

Kuollutmeri on yksi Israelin suosituimmista matkailukohteista, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa sen ainutlaatuisen kauneuden ja parantavien ominaisuuksien takia. Tässä on muutamia vinkkejä matkailijoille, jotka aikovat vierailla Kuolleessa meressä:

 1. Uiminen: Kuollutmeri on suolapitoisin järvi maailmassa, ja sen suolapitoisuus on niin korkea, että se pitää sinut kellumassa vedessä. Tämä tekee uimisesta helppoa ja hauskaa, mutta sinun kannattaa olla varovainen veden kanssa, sillä suolaisuus voi ärsyttää silmiä ja ihoa. Vältä veden nielemistä, sillä se voi olla haitallista terveydelle.
 2. Mutakylvyt: Kuollutmeren muta on tunnettu sen parantavista ominaisuuksistaan, ja monet matkailijat käyttävät sitä iho-ongelmien hoitoon. Voit ostaa mutaa paikallisilta myyjiltä tai käydä spa-hoidossa, jossa sekoitetaan mutaa ja mineraalisuolaa.
 3. Auringonotto: Kuollutmeri on ympärivuotisesti lämmin, ja sen rannat tarjoavat ihanteelliset olosuhteet auringonottoon. Muista kuitenkin käyttää aurinkovoidetta, sillä auringon säteet voivat olla voimakkaita.
 4. Retkeily: Kuolleella merellä on monia mielenkiintoisia retkeilyreittejä, joista osa kulkee kansallispuistoissa. Voit tutustua myös lähialueen nähtävyyksiin, kuten Masadaan, joka on Unescon maailmanperintökohde.
 5. Rentoutuminen: Kuollutmeri on myös ihana paikka rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Voit rentoutua rannalla, lukea kirjaa tai nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta paikallisessa ravintolassa.

Noudata aina paikallisia sääntöjä ja ohjeita, ja muista, että Kuollutmeri on ainutlaatuinen ekosysteemi, jota on suojeltava.

Golanin kukkulat

 1. Koe upeat luonnonnähtävyydet – Golanin kukkulat ovat tunnettuja kauniista maisemistaan ja upeista luonnonnähtävyyksistään, kuten vesiputouksista, järjistä ja kukkuloista. Kannattaa varata aikaa patikointiin ja retkeilyyn, jotta voit nähdä nämä upeat maisemat läheltä.
 2. Vieraile historiallisissa kohteissa – Golanin kukkulat ovat myös rikas kulttuurihistorian kohde, ja siellä on paljon historiallisia kohteita, kuten Gamla-kaupunki, joka on yksi Israelin vanhimmista kaupungeista, ja Nimrod-linnoitus, joka on yksi keskiajan merkittävimmistä rakennuksista.
 3. Nauti ulkoilusta – Golanin kukkulat tarjoavat runsaasti ulkoilumahdollisuuksia, kuten pyöräilyä, vaellusta, melontaa ja hiihtoa talvella. Siellä on myös monia ulkoilukeskuksia ja retkialueita, joissa voit vuokrata välineitä ja osallistua ohjattuihin aktiviteetteihin.
 4. Tutustu paikalliseen ruokakulttuuriin – Golanin kukkuloilla on oma ainutlaatuinen ruokakulttuuri, joka yhdistää vaikutteita arabialaisesta, juutalaisesta ja eurooppalaisesta keittiöstä. Kannattaa kokeilla paikallisia herkkuja, kuten hummusta, falafelia ja shakshukaa, sekä maistella paikallisia viinejä ja oluita.
 5. Vieraile naapurimaiden kohteissa – Golanin kukkulat sijaitsevat lähellä Jordanian ja Syyrian rajaa, joten kannattaa harkita päiväretkiä näihin naapurimaihin, jos aika ja matkasuunnitelma sen sallivat.

Matkailijan kannattaa varata riittävästi aikaa Golanin kukkuloiden tutkimiseen ja tutustua alueen tarjoamiin monipuolisiin aktiviteetteihin. Alueella on myös paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja, hostelleja ja bed & breakfast -paikkoja, jotka tarjoavat mukavaa ja edullista majoitusta.

Ramonin kraatteri

Ramonin kraatteri on yksi Israelin merkittävimmistä luontokohteista ja se sijaitsee noin 85 kilometrin päässä Eilatista Negevin autiomaassa. Tämä kraatteri on noin 40 kilometriä pitkä, 2-10 kilometriä leveä ja noin 500 metriä syvä.

Ramonin kraatteri on suosittu matkailukohde, joka tarjoaa upeita näkymiä autiomaahan ja sen ympäröiville vuorille. Se on erityisen suosittu vaellus- ja patikointikohteena, ja tarjoaa monia upeita reittejä, joista löytyy sopivia vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin kokeneille vaeltajille.

Kraatterin reunoilla on myös useita näköalapaikkoja, joista on upeat näkymät kraatteriin ja sen ympärillä oleviin vuoriin. Kraatterin alueella on myös monia muita aktiviteetteja, kuten maastopyöräilyä, kamelisafareita ja stargazing-tapahtumia.

Ramonin kraatteri on myös suosittu yöpymispaikka, jossa on useita hotelleja, majataloja ja leirintäalueita, jotka tarjoavat majoitusta niin yksin matkustaville kuin perheillekin.

Jos suunnittelet vierailua Ramonin kraatteriin, kannattaa harkita vierailua keväällä tai syksyllä, sillä kesäkuukausina alueella voi olla erittäin kuuma. Alueelle pääsee parhaiten autolla, mutta sinne on myös mahdollista matkustaa järjestetyillä retkillä.

Ein Gedi

Ein Gedi on yksi Israelin suosituimmista matkailukohteista, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Kuolleestamerestä. Tämä luonnonsuojelualue tarjoaa matkailijoille monipuolisia aktiviteetteja ja elämyksiä. Tässä on joitain vinkkejä matkailijalle Ein Gedissä:

 1. Retkeily Ein Gedi on ihanteellinen paikka retkeilyyn ja patikointiin. Matkailijat voivat tutustua suojelualueen upeaan luontoon esimerkiksi Wadi David -rotkossa, joka on kuuluisa vesiputouksistaan. Rotkossa on myös mahdollista uida luonnonaltaissa, joita ravitsee raikas purovesi.
 2. Eläinten tarkkailu Ein Gedin alueella elää monia erilaisia villieläimiä, kuten Nubian ibeksia, kauriita, haukkoja ja pöllöjä. Matkailijat voivat kokea ainutlaatuisen elämyksen, kun he seuraavat näiden eläinten luontaisia käyttäytymismalleja ja tutkivat niiden elinympäristöjä.
 3. Kuolleellemerelle kylpylä Ein Gedin lähellä sijaitsee Kuollutmeri, joka tunnetaan suolapitoisuutensa ansiosta terapeuttisista vaikutuksistaan iholle ja nivelille. Matkailijat voivat rentoutua Kuolleenmeren rannoilla ja kokea kylpylähoidot, jotka tarjoavat ainutlaatuisen elämyksen.
 4. Arkeologiset löydöt Ein Gedin alue on rikas arkeologisista löydöistä, kuten antiikin synagogista, raunioista ja vanhoista kivipalatseista. Matkailijat voivat kävellä vanhojen raunioiden läpi ja kokea historian havinaa.
 5. Majoitus Ein Gedissä on useita majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja, kibbutsimajoituksia ja leirintäalueita. Matkailijat voivat valita majoituksen tarpeidensa ja budjettinsa mukaan.

Ein Gedi on loistava kohde kaikenlaisille matkailijoille, jotka haluavat kokea luonnon ja historian yhdistelmän. Siellä vieraillessaan matkailijat voivat nauttia upeista maisemista, aktiivisista aktiviteeteista, terapeuttisista kylpylähoidoista ja historiallisista löydöistä.

Timna-puisto

Timna-puisto on yksi Israelin tunnetuimmista ja suosituimmista luontokohteista, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Eilatista. Se on suuri hiekkakivimuodostelma, joka on muodostunut tuhansien vuosien aikana eroosion ja sääolosuhteiden vaikutuksesta. Puisto on erittäin suosittu matkailukohde sen kauniin luonnon ja monipuolisten aktiviteettien ansiosta.

Timna-puiston aktiviteetteja ovat muun muassa:

 1. Kalliomaalaukset: Puistossa on kalliomaalauksia, jotka ovat peräisin pronssikaudelta ja joissa on kuvattu muun muassa kamelia, ihmisiä ja auringonjumala.
 2. Kävelyretket: Timna-puistossa on useita kävelyreittejä, jotka sopivat eri kuntoisille ja -ikäisille matkailijoille. Reitit vievät kävijät erilaisiin maisemiin ja antavat mahdollisuuden ihailla alueen kauneutta.
 3. Uiminen: Puistossa on muutamia luonnonuimalampia, joissa matkailijat voivat virkistäytyä kuumana päivänä.
 4. Pyöräily: Puistossa on polkupyörävuokraamo, josta voi vuokrata pyörän ja tutkia aluetta pyöräillen.
 5. Kameliratsastus: Kameliratsastus on suosittu aktiviteetti Timna-puistossa. Matkailijat voivat vuokrata kamelin ja ratsastaa sen selässä koko puiston läpi.

Puistossa on myös vierailukeskus, jossa matkailijat voivat tutustua alueen geologiaan, arkeologiaan ja historiallisiin löytöihin. Sieltä voi ostaa myös matkamuistoja ja lahjoja.

Timna-puisto on avoinna ympäri vuoden ja sen sisäänpääsymaksu on kohtuullinen. Puistoon pääsee helposti autolla Eilatista tai muiden kaupunkien lähellä sijaitsevien bussipysäkkien kautta.