google-site-verification=llABy42OwZEw5wTUwD2tjNIq7g_bbvOd6XxRej_BzxM

Tsekkitasavalta päätti muuttaa diplomaattisen toimistonsa Jerusalemiin, jonka kunniaksi järjestettyyn seremoniaan torstaina osallistuivat tsekki-pääministeri Angrej Babis ja Israelin puolesta ulkoministeri Gabi Ashkenazi. 

Toimenpide aiheutti vihaisia vastalauseita sekä PA:n että arabiliiton taholta, jotka ”tuomitsivat diplomaattisen toimiston avaamisen Israelin pääkaupungissa Jerusalemissa”, kutsuen sitä ”kansainvälisen lain vastaiseksi”, kertoo REUTERS. 

PA:n ulkoministeri tuomitsi tsekkien päätöksen diplomaattisen toimiston avaamiseksi, joka tehtiin jo toukokuussa 2018 presidentti Milos Zeman ilmoittaessa toimiston avaamisesta Tsekkitalossa, jossa on jo useita tsekki-yhtiöitä, Czechinvest, ChechTarde ja ChechTourism. 

Presidentti Zeman ja pääministeri Babis vastustivat muuttoa viitaten EU:n politiikkaan, mutta taipuivat siihen myöhemmin. 

Viimeisten kuukausien aikana monet maat – Malawi, Dominican Republik, Serbia ja Kosovo – haluavat muuttaa lähetystönsä Jerusalemiin, jossa tällä hetkellä on vain kaksi lähetystöä; USA ja Guatemala toimivat Jerusalemissa.

IsraelUpdate:
https://www.timesofisrael.com/pa-arab-league-condemn-opening-of-czech-diplomatic-office-in-jerusalem/