Valikko Sulje

Parashat Miketz Menu

Tässä on kosher-menu Parashat Miketz -lukujaksolle, johon kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Alkuruoka:

  • Juusto-tomaattipiirakka
  • Raikas salaatti

Pääruoka:

  • Hunajalla maustettu paistettu kana
  • Valkosipuliperunat
  • Grillatut vihannekset

Jälkiruoka:

  • Suklaakakku

Valmistusohjeet:

Juusto-tomaattipiirakka:

  1. Valmista piirakkapohja sekoittamalla jauhot, suola ja margariini kulhossa.
  2. Lisää jääkylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli taikina piirakkavuoan päälle ja pistele haarukalla pohjaan reikiä.
  4. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  5. Levitä paistetun pohjan päälle kerros juustoa ja tomaattisiivuja.
  6. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Raikas salaatti:

  1. Leikkaa tomaatit ja kurkut pieniksi paloiksi.
  2. Sekoita sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja pippuri pienessä kulhossa.
  3. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin.

Hunajalla maustettu paistettu kana:

  1. Mausta kananrinnat suolalla ja pippurilla.
  2. Paista kanaa kuumalla pannulla öljyssä noin 5 minuuttia per puoli, kunnes se on kypsä.
  3. Lisää hunajaa pannulle ja pyörittele kananrintoja hunajassa, kunnes ne ovat peittyneet tasaisesti.

Valkosipuliperunat:

  1. Pese perunat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
  2. Laita perunat uunivuokaan.
  3. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy, suola ja pippuri pienessä kulhossa.
  4. Kaada seos perunoiden päälle ja sekoita hyvin.
  5. Paista perunoita uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Grillatut vihannekset:

  1. Leikkaa paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso noin sentin paksuisiksi siivuiksi.
  2. Sekoita oliiviöljy, suola ja pippuri pienessä kulhossa.
  3. Voitele grillipannu tai grilliritilä öljyllä.
  4. Grillaa vihanneksia kuumalla pannulla tai ritilällä noin 5 minuuttia per puoli.