Valikko Sulje

Parashat Pinchas Menu

Parashat Pinchas käsittelee pappisluokan oikeuksia ja velvollisuuksia sekä Iisakin jälkeläisten sukutaulua. Viikonlopun kosher illallinen Parashat Pinchas -teemalla voisi sisältää seuraavat ruokalajit:

Alkuruoka: Paistetut artisokat sitruunakastikkeessa. Artisokat symboloivat kestävyyttä ja selviytymistä vaikeuksien keskellä.

Pääruoka: Juustotäytteiset paprikat. Paprikat edustavat elämää ja hedelmällisyyttä, kun taas juusto on tärkeä osa Lähi-idän keittiötä ja edustaa perinteitä.

Jälkiruoka: Viikunakakku. Viikunat ovat tärkeä osa juutalaista ruokakulttuuria ja symboloivat hedelmällisyyttä ja runsautta.

Valmistusohjeet:

Paistetut artisokat sitruunakastikkeessa

  • 4 artisokkaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Valmistusohjeet:

  1. Leikkaa artisokan varsi ja kova yläosa pois.
  2. Keitä artisokat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Valmista kastike sekoittamalla sitruunan mehu, oliiviöljy, valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri kulhossa.
  4. Paista artisokat pannulla kastikkeessa, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Juustotäytteiset paprikat

  • 4 paprikaa
  • 2 dl riisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 150 g fetaa
  • 1/2 dl tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa paprikat puoliksi ja poista siemenet ja kanta.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Paista sipuli ja valkosipuli pannulla öljyssä, kunnes ne ovat pehmeitä.
  5. Lisää keitetty riisi, basilika, oregano, suola ja mustapippuri pannulle. Sekoita hyvin.
  6. Murenna feta ja lisää se seokseen.
  7. Laita paprikat uunivuokaan.
  8. Täytä paprikat riisi-feta seoksella.
  9. Paista paprikoita uunissa noin 20-25 minuuttia.

Viikunakakku

  • 2 dl kuivattuja viikunoita
  • 1 dl vettä
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja

Valmistusohjeet:

  1. Laita viikunat ja vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes viikunat ovat pehmeitä.
  2. Jäähdytä viikunaseos ja soseuta se tasaiseksi massaksi.
  3. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, kaneli, muskottipähkinä ja neilikka.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella sokeri ja rypsiöljy vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  5. Lisää kananmunat yksi kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten.
  6. Lisää vaniljasokeri ja viikunaseos. Sekoita hyvin.
  7. Lisää jauhoseos vähitellen taikinaan sekoittaen, kunnes seos on tasainen.
  8. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.
  9. Kaada taikina vuokaan.
  10. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea.
  11. Anna jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Tämä Parashat Pinchas -teemainen viikonlopun kosher illallinen tarjoaa herkullisia ja symbolisia ruokalajeja, jotka edustavat Tooran tärkeitä opetuksia. Se on täydellinen ateria jaettavaksi ystävien ja perheen kanssa, joka tuo esiin juutalaisen kulttuurin monimuotoisuutta ja rikkautta.