Valikko Sulje

Parashat Vayera Menu

Tässä on kosher-menu Parashat Vayera -lukujaksoon viikonlopun illalliselle:

Alkuruoka:

Pähkinäinen juureskeitto (6 annosta)

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 2 porkkanaa, kuorittuna ja pilkottuna
  • 2 sellerin vartta, pilkottuna
  • 1/2 tl jauhettua kuminaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 dl mantelijuomaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä, liotettuna yön yli ja valutettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • Tuoretta timjamia koristeluun

Valmistusohje:

  1. Lämmitä öljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli, ja paista, kunnes ne ovat pehmenneet.
  2. Lisää porkkana, selleri, kumina, suola ja mustapippuri. Paista 5 minuuttia.
  3. Kaada kasvisliemi ja mantelijuoma kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes juurekset ovat pehmenneet noin 20 minuuttia.
  4. Lisää liotetut cashewpähkinät ja sitruunamehu. Sekoita.
  5. Soseuta keitto tasaiseksi seokseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  6. Tarjoile tuoreen timjamin kanssa.

Pääruoka:

Vadelmabalsamico marinoitu lammaspaisti (6 annosta)

  • 1 lammaspaisti (noin 1,2 kg)
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl vadelmabalsamicoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 1/2 dl tuoretta persiljaa, hienonnettuna

Valmistusohje:

  1. Sekoita oliiviöljy, vadelmabalsamico, suola, mustapippuri, valkosipuli ja persilja kulhossa.
  2. Kaada marinadi lammaspaistin päälle ja hiero seos tasaisesti lihan pintaan.
  3. Anna marinoidun lihan levätä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista lammaspaistia uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes sisälämpötila on 70 astetta.