Valikko Sulje

Parashat Vayishlach Menu

Alkuruoka:

  • Pinaatti-sienikeitto
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1 iso sipuli, hienonnettuna
    • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
    • 1 tl kuivattua timjamia
    • 500g tuoreita herkkusieniä, pilkottuna
    • 500g tuoretta pinaattia, pilkottuna
    • 1 litra kasvislientä
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/4 tl mustapippuria
    • 1 dl kasvipohjaista kermaa
    • Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä isossa kattilassa. Lisää sienet ja timjami, ja jatka paistamista, kunnes sienet pehmenevät. Lisää pinaatti, kasvisliemi, suola ja pippuri, ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Tarjoile lämpimänä.

Pääruoka:

  • Hunajalla maustettua paahdettua kanaa
    • 4 kananrintaa
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • 1 rkl hunajaa
    • 1 rkl dijon-sinappia
    • 1 tl kuivattua timjamia
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/4 tl mustapippuria
    • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita oliiviöljy, hunaja, sinappi, timjami, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Hiero mausteseos kananrintoihin. Paista uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja mehevää.

Lisäkkeet:

  • Valkosipuliperunat
    • 1 kg perunoita, pilkottuna
    • 4 valkosipulinkynttä, murskattuna
    • 2 rkl oliiviöljyä
    • 1 tl suolaa
    • 1/4 tl mustapippuria
    • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita perunat, valkosipuli, oliiviöljy, suola ja pippuri keskenään kulhossa. Levitä seos tasaisesti uunipellille ja paista noin 25-30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
  • Vihreä salaatti
    • 4 kourallista vihreää salaattia
    • 1 kurkku, pilkottuna
    • 1 punasipuli, viipaloituna
    • 1 punainen paprika, pilkottuna
    • 1/2 dl oliiviöljyä
    • 2 rkl punaviinietikkaa
    • 1 tl hunajaa
    • 1/2 tl suolaa
    • 1/4 tl