Hagadan mukainen seder-ateria etenee yleensä seuraavalla tavalla:
- Kadeish-rituaali: Aloita Hagada-juhla-ateria juomalla ensimmäinen lasi viiniä ja toivottamalla vieraat tervetulleiksi. Tämän jälkeen rukoillaan ja luetaan Hagada-tekstiä.
- Urchatz-rituaali: Pese kädet juhla-ateriaan valmistautumiseksi. Tämä rituaali symboloi puhtautta ja valmistautumista Jumalan kohtaamiseen.
- Karpas-rituaali: Syö vihreä kasvis (yleensä persiljaa), joka kastetaan suolaveteen. Tämä symboloi elämän ja kevään tuloa sekä kyyneliä ja kärsimystä Egyptin orjuudessa.
- Yachatz-rituaali: Katkaise matzaleipä ja säilytä puolikas myöhempää rituaalia varten.
- Maggid-rituaali: Lue Hagada-tekstiä ja kerro juutalaisten historiasta ja Egyptistä vapautumisesta. Syö charoset-sekoitusta ja katkottua matzaleipää.
- Rachtza-rituaali: Pese kädet toisen kerran ennen pääruokaa.
- Motzi-rituaali: Siunaa ja syö pääsiäisruokaa (yleensä lammasta, kananpoikaa tai kasvisruokaa).
- Maror-rituaali: Syö maror-ruohoa, joka symboloi kärsimyksiä Egyptin orjuudessa.
- Korech-rituaali: Tee matzaleipä- ja maror-voileipiä.
- Shulchan Orech: Syö juhla-ateriaa ja nauti seurasta.
- Tzafun-rituaali: Etsi ja syö aiemmin piilotettu puolikas matzaleipä.
- Barech-rituaali: Siunaa ja juo toinen lasi viiniä.
- Hallel-rituaali: Laula kiitoslauluja ja juo kolmas lasi viiniä.
- Nirtzah-rituaali: Päättää juhla-ateria ja rukoilla Jumalaa hyväksymään Hagadan ja antamaan siunauksensa.
Näiden rituaalien ja ruokien avulla juutalaiset muistavat Egyptin orjuudesta vapautumista ja Jumalan ihmetekoja. Aterian aikana juutalaiset myös juhlivat vapautumista ja Jumalan armoa.