Nave Dromi kirjoittaa JP:n julkaisemassa artikkelissaan, ettei ole sattuma, että Israelin ja UAE:n välistä sopimusta kutsutaan myös nimellä Abraham Accords (Abrahamin sopimukset). 

Patriarkka Abraham, jonka Israelin Jumala kutsui Kaldean Urista luopumaan maastaan, suvustaan ja isänsä perheestä ja matkustamaan maahan, jonka Hän Abrahamille osoittaisi. 

Sekä muslimit että juutalaiset uskovat, että Abraham oli vähällä uhrata oman poikansa, vain siitä ollaan eri mieltä, kumpaa Abrahamin kahdesta pojasta käsky koski, Isakia vaiko Ismailia; juutalaisuudessa poika oli Isak, islamissa Ismail, joka syntyi ensimmäisenä. 

Nave Dromi nostaa esiin Jesajan saaman ilmoituksen, jossa puhutaan ensin ”muukalaisista, joilla on myös oikeus rukoilla Temppelivuorella”.

”Ne myös Minä tuon Pyhälle Vuorelleni ja ilahdutan heitä rukoushuoneessani ja heidän poltto- ja teurasuhrinsa ovat otolliset Minun alttarillani, sillä Minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi”.(Jes56:6 -7) 

Dromi esittää, että ehkä on aikaista puhua Jesajan saaman ilmoituksen toteutumisesta aikanamme, mutta käytännössä kehitys Lähi-Idässä on saanut uutta vauhtia profeettain saamien ilmoitusten toteutuessa silmiemme edessä, riippumatta siitä, uskommeko me niihin vai emme. 

Israelin Jumalalla on oma aikansa ja aikajaksonsa, jotka toteutuvat Hänen määräämänään aikana ja aikajaksona. (Apt 1:6 -8) 

Dromi viittaa ”harmoniaan, jossa ei haluta rikkoa oikeuksia ja vapautta toiselta”. Mutta Herra Jumala ilmoittaa Sanassaan, että Hän valitsi Temppelivuoren paikaksi, jonne Hänen temppelinä rakennetaan. Vuori on Hänen. 

Oli juutalaisten suuri virhe antaa Temppelivuori muslimeille 1967 voittoisan sodan jälkeen, eikä pitää edes juutalaisten oikeutta rukoilla Vuorella.
Vuoren omistusoikeus kuuluu Jumalan päätöksen mukaan Jaakobin jälkeläisille ikuisena perintöoikeutena, kuten koko Luvattu Maa Egyptin purosta Suureen Eufratvirtaan, ja Jordanin vuorilta Välimereen. Tämä on perusta, jolta kysymystä omistusoikeudesta Temppelivuoreen ja Jerusalemiin voidaan käsitellä. 

Rukousoikeus Temppelivuorella tuli ilmi PA/PLO:n kiellettyä UAE:n edustajien oikeudesta rukoilla Al-Aqsa moskeijassa Vuorella, ja Vuoren imaami jopa antoi uskonnollisen päätöksen, waqfan, jolla asia sinetöitiin, PA jätettiin sopimuksen ulkopuolelle omasta tahdostaan. 

PA/PLO käyttäytyy ikään kuin se omistaisi Temppelivuoren, vaikka sillä on vain päivärutiinin hoito-oikeus Vuorella. 

Onko todella tullut aika, jolloin normalisoidaan myös Jerusalemin Temppelivuori? Ja juutalaiset ja arabit hyväksyvät toisensa serkuksina?
https://www.jpost.com/opinion/its-time-to-normalize-the-temple-mount-642055http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/287130

Kategoriat: Temppelivuori