Valikko Sulje

Tisha B`Av päivänä 1440 juutalaista nousi Temppelivuorelle

Tisha B`Av päivänä 1440 juutalaista nousi Temppelivuorelle. Jerusalemin poliisin ja Jordanian wagf vartijat Vuorella pitivät tarkoin silmällä, ettei vain kukaan yritä rukoilla tai muulla tavoin osoittaa kunnioitustaan Israelin Jumalalle. Pelkkä kumartuminen riitti joutumiseen poliisin kuulustekuihin ja potentiaalisiin rangaistustoimiin, joista yleisin on porttikielto määräajaksi.
Poliisi pidätti 15 Vuorelle nousseitten joukosta. Poliisin mukaan heidät poistettiin Vuorelta, koska ”he eivät noudattaneet hallituksen päätöstä pidättyä juutalaisen aktiivisuuden osoittamisesta Vuorella”.
Jordanian lausunnossa tuomitaan ”juutalaisten ryntääminen Al-Aksa moskeijaan Länsirannan keskiosan miehitetyn Jerusalemin alueella”. PA:n lausunto on samanmuotoinen.
Jordanian hallituksen tiedottaja Jumana Ghneimat ”tuomitsee mitä voimallisimmin sanoin Israelin rikokset ja provokaatiot Al-
Haram Al-Sharif aluetta vastaan, etenkin ääriainesten ja setlerien provosoivat tunkeutumiset, joita tehtiin pyhän paikan etupihoille”.
Ghneimat, Jordanian valtion media ministeri, sanoi juutalaisten vierailun alueelle, joka suoritettiin Israelin poliisin suojelussa, rikkovan pyhän paikan pyhyyttä vastaan, provosoiden palvojien ja muslimien tunteita kaikkialla maailmassa, ja rikkovan Israelin vastuun miehitysvaltana kansainvälisiä ja humanitäärisiä lakeja vastaan. Jordanian lähetystö Ramat Ganissa laati kirjeen Israelin ulkoministeriölle, jossa ”tuomitaan nuo rikokset ja vaaditaan niiden välitöntä lopettamaista”. 

Temppelivuoren kysymys olisi sukuhupaisa sen pyhyydestä huolimatta, ellei se olisi niin vakava, sillä Vuori on Israelin omistuksessa, vain sen päivärutiinin hoito uskottiin Jordanian wagfin, islamsäätiön huoleksi, joka on suorittanut suuria muutos- ja rakennustöitä laittomasti ilman Jerusalemin kaupungin lupaa ja arkeologien valvontaa tuhoten mittaamattoman arvokkaita arkeologisia kalleuksia pyrkiessään tuhoamaan kaikki juutalaisen historian ja uskonnon jäljet Temppelivuorelta. Tämä tehdään Israelin hallituksen seuratessa sivusta tekemättä mitään asialle.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Jordan-condemns-Jewish-ascent-to-Temple-Mount-by-occupying-power-563144.

Uskonnolliset järjestöt ja viimeisten aikojen tapahtumia seuraavat ja mahdollisia suuntaviivoja etsivät ovat yhä epäluuloisimin seuranneet Erdoganin nousua: Onkohan meillä tässä lopun aikojen potentiaalinen peto ja petovalta? Monet merkit todella puoltavat tällaista näkemystä, joista muutamia ohessa:
• Naton jäsenenä Turkilla on immuniteetti hyökkääjää vastaan, mutta ei, jos se itse hyökkää.
• Erdogan on sunni-muslimi, mutta ei uskonnollinen, hänellä voi olla vaikeuksia taivutella Iranin shia-muslimeja mukaan,
• Osa Turkkia kuului Assyrialaiseen imperiumiin, joten Erdogania voidaan kutsu assyrialaiseksi,
• Asiaa koskevien Raamatun profetioitten aikana silloin tunnetun maailman pohjoisraja kulki Mustan- ja Kaspianmeren tienoilla, joten Turkki oli ääri-pohjolassa.
• Erdogan on hyvin läheisesti seurannut Israelin ja PA/PLO:n arabien välisiä suhteita, etenkin Gazan kaistalla, ja vakuuttaa suojelevansa palestiinalaisia.
• Erdogan kuulutti Islamin miljoona-armeijan perustamiseksi vapauttamaan Jerusalem ja Temppelivuori.
• Tilanteen kärjistyminen Temppelivuorella muslimien syyttäessä juutalaisia ”Al-Aksa moskeijan saastuttamisesta tukeutuessaan sinne likaisine saappaineen”. Toinen PA:n ja mullahien esittämä syyte koskee Jerusalemin ja Temppeli-vuoren juutalaistamista, ikään kuin ne tarvitsisivat sitä.
Yhtäläisyyksiä Erdoganin ja pedon väillä löytyy varmaan enemmänkin. Hänen vihansa juutalaisia ja Israelia kohtaan on todistettu hänen lukuisissa puheissaan.