Ja Minä olen valinnut ja vihkinyt tämän Rakennuksen, että Nimeni olisi siellä aina; ja Minun silmäni ja sydämeni tulevat aina olemaan siinä”. (2Aikak.7:16) 

Juutalaisuuden uskottiin ja pelättiin saaneen kuolonhaavan Temppeliensä tuhoamisen johdosta, ensin babylonialaisten toimesta, ja toiseksi uudelleen rakennettuna Rooman tuhottua sen lopullisesti v. 70 Jkr, eikä sitä ole rakennettu sen jälkeen, joskin yrityksiä on ollut useita.

Juutalaisen Temppelin muistoa ja sen muinaista loistoa ihannoivat ovat rakentaneet ATK-pohjaisen virtuaalitodellisuuden ja vierailuvideon toisesta Temppelistä.

Voidakseen ”rakentaa” Temppelin uudelleen mahdollisimman totuuden- mukaisesti, he ottivat pelottavan tehtävän myös metodeiltaan, jotka itsessään muodostavat hengellisen vedenjakajan. Ensimmäistä kertaa kristityt voivat käyttää myös ”juutalaisten suullista tietoa Raamatun tutkimuksissaan”. 

04. Rico Cortes yhtiö Floridasta kutsuttiin antamaan konsultaatioapua valtavasta Temppelihistoriasta. Tämä yhtiö kehittää ja ylläpitää myös sen sovellusohjelmaa.

”Käytimme kaikkia lähteitä: Mishna, Talmud, Torah, Tanakh (Vanha Testamentti) ja arkeologiaa. Yhdistimme ne kaikki. Monet ihmiset ovat tietoisia näistä lähteistä, mutta kukaan ei ollut koonnut niitä kaikkia yhteen”. 

Temppelin aktivistit huomioivat, että tämä periaatteen kurinalainen yhdistäminen käyttää hyväkseen viimeisiä arkeologisia paljastuksia, mistä on osoituksena äskettäin löydetty ihastuttava laattalattia, jonka löysi tri Gabriel Barkayn seulontaprojektin jäsenet.
Viimeisin löytö ovat mosaiikkilattian alta löydetyt salaiset huonetilat ja järjestelmä, jotka oli louhittu Temppelivuoren peruskallioon. 

”Maailman täytyy saada tietää Jumalan Huoneen kauneus. Tämä tulee olemaan voimallinen työväline, jota ilman Raamattutunnit menettävät suuren osan 1. vuosisadan kirjoituksista. Kaikki profeetat viittaavat Temppeliin. Jokaisen kristityn ja juutalaisen tulee saada tietää, että Temppeli oli Jumalan puutarha”.

”Tulemme jatkuvasti ajanmukaistamaan (update) ohjelmaamme yhdistääksemme siihen viimeisimmät arkeologiset löydöt. Haluamme juutalaisten tutkijoitten, kristittyjen ja arkeologien hyväksyvän metodimme”. 

”Temppeliä ei ole ollut pariin tuhanteen vuoteen, sen todellisen sijainnin toteaminen on mahdotonta poliittisen tilanteen arkaluonteisuuden vuoksi”. 

”Sovelluksemme paljastaa Temppelin sellaisena, kuin se oli, mutta jos kolmas Temppeli joskus rakennetaan, suuret osat siitä ovat kiellettyjä kansalle, joihin vain leviläisillä papeilla on oikeus päästä. Sovelluksen ansiosta kymmenen heimon juutalaisilla ja ei-juutalaisilla on lupa silmäillä Temppelin sisäosia”. 

Sovellus löytynee heidän websivullaan, kuten myös Facebookin sivulla tai Vimeossa. Se on käytettävissä iPhones ja Androidissa ja ladattavissa Hepreaksi, englanniksi ja Espanjaksi. Linkissä on nähtävissä filmin trailer.


https://www.breakingisraelnews.com/150885/you-can-now-take-tour-of-the-second-temple-using-virtual-reality/,

Kategoriat: Temppelivuori