Valikko Sulje

Tikun olam

TIKUN OLAM תקון עולם.

”Tämä on Jumalan tekoa, se on ihmeellinen meidän silmissämme.” (Psalmi 118:23)

MILLOIN ON MAAILMAN KORJAAMISEN AIKA?

Tänä päivänä perinnäissäännöt ja traditiot voivat olla tärkeämpiä kuin Jumalan sanan totuus. Sellaiset perinteet, jotka eivät ole Jumalan sanan mukaisia tulisi repiä juurineen pois. Herran tuomio alkaa Jumalan omasta kansasta koska se on arkipäivän elämässään hylännyt Jumalan lain. Elämää ei arkipäivässä ojenneta ja uudisteta Jumalan sanan mukaisesti. Uhrikultista on tullut uskonnollista ajanvietettä, johon liittyy loistelias ulkonainen muoto korkeatasoisine esityksineen. On unohdettu, että Siionin vuori Jerusalemissa ei ole ainoastaan Israelin kansan ainoa oikea uhripaikka, vaan se on Jumalan puheen kanava koko ihmiskunnalle. Jerusalemin kautta tullut Jumalan sana tulee kerran tuomitsemaan koko maailman, kaikki maailman kansat.

”Voi teitä, jotka toivotte Herran päivän tulemista! Miksi hyväksi on teille Herran päivä? Se on oleva pimeys, eikä valkeus.” (Aam 5:18).

Jumala on ollut uskollinen Nooan liitolle, eikä elämää ole enää hukutettu ihmisten pahuudesta huolimatta veteen.

Profeetta Elialle on paikka varattuna seder-aterialla vuodesta toiseen. Elia ei nähnyt kuolemaa, vaan hänet temmattiin ylös. Elia palaa ennen Messiaan tuloa.

Jumala on ollut uskollinen Abrahamin liitolle, kun Israelista Juuda on jo palannut Maahan Jumalan lupauksen mukaan. Myös pohjoisen Israelinkin heimot palaavat annetun lupauksen mukaan perintömailleen.