Valikko Sulje

Miksi maailma tarvitsee korjaamista?


Tikun olam (mip’nei tikkun ha-olam) on heprealainen käsite ja tarkoittaa maailman korjaamista. Maailma on synnintähden langennut ja turmeltunut ja tarvitsee korjaamista, ennalleen asettamista Jumalalliseen hyvään tilaan. Messiaan saapuessa myös luomakunta vapautetaan turmeluksen orjuudesta. Kohdalleen asettaminen –Tikun olam – maailman korjaaminen, liittyy myös messiaan tulemukseen. Taivas pidättää messiaan ”Päiviin asti jolloin kaikki asiat palautetaan korjaukseensa”.

”Ja sinä, ihmislapsi! Minä olen asettanut sinut Israelin heimolle vartijaksi. Kun kuulet sanan minun suustani, on sinun varoitettava heitä minun puolestani.  Jos minä sanon jumalattomalle: jumalaton, sinun on kuolemalla kuoltava, mutta sinä et puhu varoittaaksesi jumalatonta hänen tiestänsä, niin se jumalaton kuolee synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi. Mutta jos sinä varoitat jumalatonta hänen tiestänsä, että hän kääntyisi siltä pois, eikä hän tieltänsä käänny, niin hän kuolee synnissänsä, mutta sinä olet sielusi pelastanut.”  (Hes. 33:7-9)

Korjaamista tarvitaan sellaisesta uskonnosta, joka antaa ihmiselle jonkin sellaisen muodon, jossa ihminen voi kiinnittää itsensä omaan tyydytykseensä ja joka samalla suojaa ihmistä velvoituksilta, joita todellinen tieto Jumalasta tuo. Jumalan tunteminen totuudessa merkitsee Jumalan vaatimuksen tuntemista totuudessa – se ei ole ihmisestä mukavaa. Tämä on yksi syy, miksi Jumala ohitetaan ja miksi ihminen pitää parempana itse valitsemaansa jumalaa, joka ei esitä vaatimuksia.

close

Pidetään yhteyttä!

Haluamme pitää sinut ajantasalla viimeisistä uutisistamme ja artikkeleista kotisivullamme shalom.fi! 😎

Emme lähetä roskapostia tai spämmää.