Valikko Sulje

Miten luvattu maa ja valittu kansa saivat alkunsa


Jumala kutsui Abrahamin ulos pakanallisesta Baabelin mysteeriuskonnon ympäristöstä seuraamaan Israelin Jumalaa. Jumala valitsi Israelin omaksi kansakseen levittämään Jumalan tuntemusta maailmaan. Israelin kansa on pyritty tuhoamaan monta kertaa koska:

Ja Haaman sanoi kuningas Ahasverokselle: On yksi kansa hajallaan ja erillään muiden kansojen seassa sinun valtakuntasi kaikissa maakunnissa. Heidän lakinsa ovat toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen, he eivät noudata kuninkaan lakeja, eikä kuninkaan sovi jättää heitä rauhaan.(Ester 3:8) 

Israelin epäusko ei ole tehnyt tyhjäksi Jumalan kutsumusta, koska Jumala on uskollinen. Ihmisen uskottomuus ei tee tyhjäksi Jumalan uskollisuutta. Israelin kansan tottelemattomuudesta huolimatta Jumala ei ole hylännyt kansaansa. 

Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää, kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä, hän, joka liikuttaa meren, niin että sen aallot pauhaavat – Herra Sebaot on hänen nimensä: Jos väistyvät nämä lait minun kasvojeni edestä, silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan. Näin sanoo Herra: Jos voidaan mitata taivaat ylhäällä ja tutkia maan perustukset alhaalla, silloin vasta minä hylkään Israelin jälkeläiset kaikki, kaiken sen tähden, mitä he ovat tehneet, sanoo Herra. (Jeremia 31:35-37)

Valheellinen korvausteologia (suuntaus, jonka mukaan kirkko olisi tullut Israelin tilalle. Se on epäraamatullinen tapa katsella ja käsitellä Israelia ja juutalaista) on aiheuttanut paljon antisemitismiä ja Israel-vihaa. Israel kootaan hajaannuksesta, kansojen seasta omaan maahansa. Israelin valtio syntyi lupauksen mukaan vuonna 1948 ja lopulta kaikki israelilaiset palaavat omaan maahansa Jumalan antaman lupauksen mukaan. Israel saa myös haltuunsa kaikki ne maa-alueet jotka Jumala on luvannut Israelin isille. Kadoksissa olleet sukukunnat palaavat hajaannuksesta, kukin oman sukukuntansa alueelle.

close

Pidetään yhteyttä!

Haluamme pitää sinut ajantasalla viimeisistä uutisistamme ja artikkeleista kotisivullamme shalom.fi! 😎

Emme lähetä roskapostia tai spämmää.