Valikko Sulje

Valitun kansan paluu luvattuun maahan ennakoi seuraavaa vaihetta


Israel oli hajotettuna kansojen sekaan lähes kaksi vuosituhatta ja tuona aikana he kokivat joitakin pahimpia hirmutekoja, mitä kuvitella voi. Tästä huolimatta:

Mutta sittenkään, vaikka he ovat vihollistensa maassa, en minä heitä hylkää enkä viero heitä niin, että lopettaisin heidät ja rikkoisin liittoni heidän kanssansa; sillä minä olen Herra, heidän Jumalansa. Ja minä muistan heidän hyväksensä liiton heidän isiensä kanssa, jotka minä vein pois Egyptin maasta kansojen silmien edessä, ollakseni heidän Jumalansa. Minä olen Herra. (3. Moos. 26:44-45)

Kuulkaa Herran sana, te kansat, ilmoittakaa kaukaisissa merensaarissa ja sanokaa: Hän, joka Israelin hajotti, on sen kokoava ja varjeleva sitä niin kuin paimen laumaansa. (Jeremia 31:10)

Israelin valtio perustettiin uudelleen vuonna 1948. Valtio on olemukseltaan vahvasti juutalainen valtio, mikä on virallisena ideologiana kirjattu lakiin.  Kesäkuun 10. päivän 1967 jälkeen Jerusalem astui nopean kasvun vaiheeseen juutalaisten valvonnassa, mikä johti väestön lisääntymiseen. Vuoden 1967 sodan jälkeen Temppelivuori kuitenkin luovutettiin muslimikomitean valvontaan. Elokuussa 1980 entinen pääministeri Menachem Begin julisti kaupungin Israelin ikuiseksi ja jakamattomaksi pääkaupungiksi ja siirsi toimistonsa Tel Avivista Jerusalemiin. Jumala, joka lupaa ennalleen asettamisen myös toteuttaa sen. Juutalaiset ovat malli siitä, mitä ihminen on. Juutalaiset kaikessa inhimillisyydessään ovat julistus, jonka pitäisi ennakkoon varoittaa ihmisiä kaikkialla. Jumala on päättänyt käyttää juutalaisia todistajakansana todistamaan itsestään, jos ei hyvemmän kautta, niin pahemman.

Ja te olette minulle pappisvaltakunta ja pyhä kansa. Sano nämä sanat israelilaisille. (2. Moos. 19:6)

Ja te tulette tietämään, että minä olen Herra, teidän Jumalanne, joka asun Siionissa, pyhällä vuorellani. Ja Jerusalem on oleva pyhä, ja vieraat eivät enää kulje sen läpi. (Joel 3:17)

Israelin nykyinen asettuminen isiensä maahan on vasta valmistava vaihe kohti Israelin hengellistä ennallistamista. Israelin hengellinen ennallistaminen on täydellinen ja peruuttamaton:

Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: ’Tuntekaa Herra.’ Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä. (Jeremia 31:34)

Vihollinen haluaisi välttää tämän luontoisen tilanteen hinnalla millä hyvänsä. Siksi se tulee tekemään viimeisen yrityksen tuhota kaikki Jumalaa palvovat maan päällä, tai pettää heidät hyväksymään väärä messias.

close

Pidetään yhteyttä!

Haluamme pitää sinut ajantasalla viimeisistä uutisistamme ja artikkeleista kotisivullamme shalom.fi! 😎

Emme lähetä roskapostia tai spämmää.