Valikko Sulje

Humanitaarinen vapaaehtoistyö Israelissa

Auttamisen mahdollisuuksia ja organisaatioita

Israelissa on lukuisia kansalaisjärjestöjä ja humanitaarisen avun organisaatioita, jotka tarjoavat ainutlaatuisia vapaaehtoistyömahdollisuuksia. Nämä organisaatiot keskittyvät auttamaan palestiinalaispakolaisia, kotimaan turvapaikanhakijoita ja muita haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Tässä esittelemme muutamia esimerkkejä humanitaarisesta vapaaehtoistyöstä Israelissa:

  1. Magen David Adom (MDA): MDA on Israelin Punaisen Ristin kumppani, joka tarjoaa hätäapua kaikille Israelin kansalaisille. Vapaaehtoiset voivat auttaa ensiaputehtävissä, kuljetuksissa ja verenluovutuksessa.
  2. Israelin pakolais- ja maahanmuuttajavirasto (Igud Ha’oleh): Igud Ha’oleh auttaa turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia Israelissa. Vapaaehtoiset voivat osallistua kotouttamiseen, lakiasioiden selvittämiseen ja tukitoimien järjestämiseen.
  3. Save a Child’s Heart (SACH): SACH on kansainvälinen organisaatio, joka tarjoaa ilmaisia sydänleikkauksia lapsille ympäri maailmaa. Vapaaehtoiset voivat osallistua leikkaussali- ja lastenosastotyöhön sekä auttaa käytännön järjestelyissä.
  4. Israelin Punainen Risti: Israelin Punainen Risti auttaa kaikkia Israelissa asuvia ihmisiä. Vapaaehtoiset voivat osallistua hätätilanteisiin, ensiaputehtäviin, psykologiseen tukityöhön ja yhteisöprojekteihin.
  5. Hand in Hand: Hand in Hand on koulutusorganisaatio, joka edistää juutalaisten ja arabien välisiä suhteita Israelissa. Vapaaehtoiset voivat tukea koulujen toimintaa, ohjelmia ja tapahtumia, jotka edistävät monikulttuurisuutta ja yhteisymmärrystä.

Nämä esimerkit ovat vain pintaraapaisu humanitaarisen vapaaehtoistyön monimuotoisuudesta Israelissa. On tärkeää tutustua huolellisesti eri organisaatioiden tarjoamiin tehtäviin ja toimintatapoihin sekä valita itselleen sopiva tapa osallistua auttamiseen. Humanitaarinen vapaaehtoistyö antaa mahdollisuuden kokea syvempää ymmärrystä ja välittämistä, ja se voi olla merkittävä tapa vaikuttaa positiivisesti niin paikallisesti kuin maailmanlaajuisestikin.