Valikko Sulje

Parashat Bamidbar Menu

Parashat Bamidbar käsittelee Israelin kansan eri heimoja ja heidän matkaansa autiomaassa. Tämän teeman innoittamana ehdottaisin seuraavaa menua viikonlopun illalliselle:

Alkuruoka:

Hummus

  • Valuta 2 purkkia kikherneitä ja laita ne tehosekoittimeen.
  • Lisää 2 rkl tahinia, 2-3 valkosipulinkynttä, 1 tl suolaa, 2 rkl sitruunamehua ja 3 rkl oliiviöljyä.
  • Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja tarjoile leivän tai kasvisten kanssa.

Pääruoka:

Lammaskaalilaatikko

  • Paista 500g jauhettua lammasta ja 1 hienonnettua sipulia pannulla, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli pehmennyt.
  • Lisää pannulle 2 raastettua porkkanaa ja 2 hienonnettua varsisellerin vartta.
  • Anna paistua 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  • Lisää pannulle 4 dl keitettyä riisiä ja sekoita hyvin.
  • Sekoita 3 kananmunaa ja 2 dl maitoa keskenään ja kaada seos pannulle lihan ja kasvisten päälle.
  • Paista uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Jälkiruoka:

Mantelikakku

  • Sekoita 200g manteleita, 200g sokeria ja 4 kananmunaa keskenään.
  • Lisää seokseen 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria ja ripaus suolaa.
  • Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia, kunnes kakku on kypsä.
  • Tarjoile mantelikakku jäätelön tai kermavaahdon kanssa.