Valikko Sulje

Parashat Sh’lach Menu

Parashat Sh’lach käsittelee Israelin kansan lähetystä tutkimaan maata Kanaanista, jonka Jumala oli luvannut heille. Lähetyksen aikana kymmenen lähettää palaa raportoimaan hedelmällisestä maasta, mutta he myös kertovat siellä olevista voimakkaista vihollisista, mikä aiheuttaa pelkoa ja epäuskoa kansan keskuudessa.

Kosher-illallisessa voitaisiin tarjoilla esimerkiksi falafeleja, hummusta, pita-leipää, salaattia ja juustokakkua jälkiruoaksi.

Falafelit (noin 20 kpl):

  • 2,5 dl kuivattuja kikherneitä
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianteria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl jauhoja
  1. Laita kikherneet likoamaan runsaaseen veteen yön yli.
  2. Huuhtele kikherneet ja laita ne tehosekoittimeen yhdessä sipulin, valkosipulin, persiljan, juustokuminan, korianterin, suolan, mustapippurin, leivinjauheen, sitruunamehun ja oliiviöljyn kanssa. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita.
  4. Lämmitä öljy paistinpannussa. Muotoile falafeleiksi ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi.
  5. Tarjoile falafelit pita-leivän, hummuksen ja salaatin kanssa.

Juustokakku

Ainekset:

  • 200 grammaa Digestive-keksejä
  • 100 grammaa sulatettua voita
  • 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 grammaa ranskankermaa
  • 2 desiä sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 teelusikallinen vaniljasokeria
  • 1 teelusikallinen sitruunamehua

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita sulatetun voin kanssa.
  3. Painele keksimuru tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.
  4. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi seokseksi.
  5. Lisää sokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
  6. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten jokaisen munan jälkeen.
  7. Lisää vaniljasokeri ja sitruunamehu joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  8. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  9. Paista uunissa noin 45 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.
  10. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  11. Tarjoile juustokakku esimerkiksi tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.