Valikko Sulje

Parashat Behar Menu

Parashat Behar käsittelee maan lepopäivää ja velkaantumista. Viikonlopun kosher illallinen Parashat Behar -teemalla voisi sisältää seuraavat ruokalajit:

Alkuruoka: Grillattu paprika-fetasalaatti. Paprika symboloi maanviljelyä ja kasvun kautta tulevaa elämää, kun taas feta edustaa Lähi-idän perinteitä.

Pääruoka: Juurespaistos. Juurekset ovat tärkeä osa Lähi-idän keittiötä ja edustavat maan antimia. Tämä paistos on runsas ja täyteläinen.

Jälkiruoka: Omena-pähkinäpiirakka. Omena symboloi hyvää hedelmällisyyttä ja runsautta, kun taas pähkinät edustavat kestävyyttä ja kasvua.

Valmistusohjeet:

Grillattu paprika-fetasalaatti

  • 3 paprikaa
  • 150 g fetaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • tuoretta persiljaa

Valmistusohjeet:

  1. Grillaa paprikat kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
  2. Laita grillatut paprikat kulhoon ja peitä ne leivinpaperilla. Anna niiden jäähtyä.
  3. Kuori paprikat ja leikkaa ne suikaleiksi.
  4. Murenna feta ja lisää se paprikoiden joukkoon.
  5. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja, suola ja mustapippuri kulhossa.
  6. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin.
  7. Koristele persiljalla ja tarjoile.

Juurespaistos

  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 nauris
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 tl timjamia
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohjeet:

  1. Kuori ja pilko juurekset ja sipuli pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  3. Laita juurekset uunivuokaan.
  4. Lisää oliiviöljy, suola, mustapippuri ja timjami juuresten joukkoon. Sekoita hyvin.
  5. Paista juureksia uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
  6. Ripottele juustoraaste paistoksen päälle ja paista vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Omena-pähkinäpiirakka

  • 2 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 75 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 omenaa
  • 1/2 dl hienonnettuja pähkinöitä

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Voitele piirakkavuoka ja jauhota se kevyesti.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa.
  4. Vatkaa voi ja sokeri sähkövatkaimella kevyeksi ja ilmavaksi seokseksi.
  5. Lisää kananmuna voiseokseen ja sekoita hyvin.
  6. Lisää jauhoseos voiseokseen ja sekoita, kunnes taikina on tasainen.
  7. Levitä taikina piirakkavuokaan.
  8. Kuori omenat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
  9. Asettele omenasiivut piirakkapohjan päälle.
  10. Ripottele hienonnetut pähkinät omenoiden päälle.
  11. Paista piirakkaa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja kullanruskea.
  12. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Tämä Parashat Behar -teemainen viikonlopun kosher illallinen on täynnä makuja ja symboleja, jotka edustavat Tooran tärkeitä opetuksia. Se tarjoaa herkullisen ja monipuolisen aterian, joka on täydellinen jaettavaksi ystävien ja perheen kanssa.