Valikko Sulje

VENÄJÄN/UKRAINAN SOTA

Kategoriat : Uutiset

VENÄJÄN/UKRAINAN SOTA
Tarkoitukseni on lyhyesti käydä läpi Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen kansainvälisiä seurauksia. Kuten tunnettua, 24.helmikuuta alkanut sota jatkuu edelleen, aiheuttaen tähän mennessä yli 3 miljoonan pakolaisvirran ja jonka pelätään kiihtyvän sodan jatkuessa ja sotatoimien kohdistuessa yhä selvemmin myös siviili-kansalaisiin suurissa kaupungeissa.
EU ja USA ovat pyrkineet hillitsemään sodan jatkumista asettaessa Venäjää vastaan kovimmat koskaan toista valtiota koskevat sanktiot, joiden tarkoituksena on pakottaa Venäjä lopettamaan sotatoimet ja vetämään joukkonsa pois Ukrainasta.
Venäjä kutsuu sotatoimia ”erityisoperaatioksi”, eikä ole ilmaissut pienintäkään elettä, joka ilmoittaisi Venäjän suostuvan edes keskustelemaan sodan hillitsemisestä.
EU ja USA uhkaavat koventavansa sanktioitaan eristämällä Venäjän kansainvälisesta kaupan-käynnistä kieltämällä venäläisiä laivoja käyttämästä laivareittejä ja ilmateitä. Venäjän talous on kovilla jo ennestään, joten varojen huvetessa seurauksena lienee Venäjän hallituksen romahtaminen.
Kukaan ei pystyne täysin arvailemaan, miten suurvallan romahtaminen tulisi vaikuttamaan kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden säilyttämiseksi. Venäjän johdossa kysytäänkin, olemmeko palaamassa vuoden 1917 sekasortoisiin oloihin.
Uutisraporttien mukaan Venäjä valmistautuu aloittamaan uuden rintaman rantauttamalla sotilaitaan Odessan rannikolle, jossa Ukrainen panssariprikaati odottaa voidakseen toimia hyökkäyksen estämiseksi.
Venäjän tarkoituksena lienee alistaa Ukraina kuuliaiseksi Moskovan sanelupolitiikalle, luvaten lopettaa haaveet liittymiseksi Naton jäseneksi tai mihinkään muuhunkaan kansainväliseen järjestöön, jonka Venäjä katsoo toimivan sen intressien vastaisesti.
Suorana vastauksena kansainvälisille pakotteille Venäjä asetti tiistaina sanktioita USA:n johtaville virkailijoille ja poliitikoille: USA:n presidentti Joe Biden, hänen poikansa Hunter Biden, ulkoministeri Antony Blinken, entinen ulkoministeri ja presidenttiehdokas Hillary Clinton, puolustusministeri Lloyd Austin, kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan, CIA johtaja William Burns, armeijan komentaja Mark Milley, Valkoisen Talon lehdistösihteeri Jen Psaki, presidentin kansallisen turvallisuuden apulaisavustaja Duleep Singh, kansainvälisen agentuurin johtaja Samantha Powers; kaikiaan 12 muuta virkamiestä Bidenin ja hänen poikansa Hunterin lisäksi, ovat mukana listassa.
On epäselvää, miten Venäjän asettamat sanktiot käytännössä toimivat ja miten niitä pystytään valvomaan, mutta ne vaikuttavat kielteisesti jo pelkällä olemassaolollaan.
USA on yhdessä liittolaistensa kanssa asettanut äärimmäisen Venäjälle vihamielisiä toimia hegemoniansa säilyttämiseksi, Venäjän saattamiseksi sille kuuluvalle paikalle, lisäämällä sanktiolistaansa uusia pakotteita Venäjän kaasun ja öljyn lisäksi, mikä voi aiheuttaa vastalauseita ja purkauksia USA:n kuluttajissa kohonneiden hintojen vuoksi.
Venäjä lisäsi vaatimuslistaansa Yhdysvalloilta Alaskan ja Kalifornian Fort Rossin palauttamisen, jotka USA osti aikoinaan Venäjältä.
Yksi huolestuttavimmista seurauksista on Venäjän/Ukrainan sodan vuoksi uhkaava elintarpeiden riittämättömyys, mikä alkaa tuntua USA:n maanviljelijöiden raporteissa, mikä voi puolestaan aiheuttaa sekasortoisen tilanteen maataloustuottajien parissa.
Venäjän uskotaan pyytäneen Kiinan apua talousvaikeuksiensa tukemisesksi, minkä molemmat osapuolet ovat kiistäneet. Kiina on itsekin vaikeuksissa velkojensa vuoksi, mutta jos se katsoo intrenssiensä vaativan mukanaoloa, se tullee suostumaan pyyntöön.
Venäjän tulee suorittaa 211 miljoonaa USD tänään pelkkien velkakorkojensa maksamiseksi.
Saudi Arabia sanoo harkitsevansa hyväksyä Kiinan Yuanin öjytoimitustensa maksuissa.
Saudit ovat paitsi vihaisia Bidenin pyrkimyksistä solmia edullinen sopimus Iranin kanssa JCPOA:n korvaamiseksi, myös kauhuissaan Bidenin holtittomien diplomaattisten ratkaisujen vuoksi, joista Afganistanin tapaus kymmenien miljardien USAD:n huippunykyaikasten aseiden menetyksen johdosta vihamieliselle maalle etsii vertaistaan.
Venäjä syyttää Yhdysvaltoja lukuisten biologisten laboratorioiden perustamiseksi Ukrainaan, joissa voitaisiin kehittää useita antrax- ja muita bioaseita Obaman ajoilta lähtien. Miten paljon näissä syyttöksissä on totta ja miten paljon sotapropagandaa, on kunkin arvattavissa.
Lisättäköön näihin koko maailmaa koskevien vitsausten joukkoon maapallon kuivuminen, joka aiheuttaa juomaveden ja kasteluun käytettävän veden vähyyden, mikä voi aheuttaa nälänhätää ja tauteja; sekä raportit COVID19 viruksen uuden muunnoksen ilmaantumisesta lukuisine uhreineen, kuten myös raportit rokotteiden aiheuttamisine epä-muodostumisineen ja kuolemantapauksineen osoittavat.
Tämä meidän ainoa maapallomme on sairas sekä henkisesti että fyysisesti, kuten myös hengellisesti hylättyäänJumalan iankaikkisen evankeliumin, ja suostuttuaan vastustajansa houkutteleviin lupauksiin Jumalan kaltaisuudesta, jossa tietämään hyvän ja pahan.
(I.MS3: 4 -5)