Valikko Sulje

Israel

Israel on jännittävä maa, sillä se on samaan aikaan sekä nuori 60-vuotias valtio että ikivanha tarinoiden näyttämö. Moderni valtio perustettiin vuonna 1948 mutta se tunnetaan jo Mooseksen aikaisista Raamatun tarinoista. Vanhan ja uuden sekoituksen voi aistia kaikkialla Israelissa. Jerusalem on kolmen maailmanuskonnon mukaan maailman pyhin kaupunki ja uskontojen vuosisatoja vanhat pyhäköt ovat suosittuja vierailukohteita. Aivan vanhankaupungin ulkopuolella avautuu vastakohta: moderni Jerusalem, johon kuuluu pilvenpiirtäjiä, kauppakeskuksia ja vilkkaan liikenteen meteli.

Israel perustettiin juutalaisten kotimaaksi, mutta sen merkittävät uskonnolliset kohteet vetävät puoleensa juutalaisten lisäksi myös kristittyjä ja muslimeja. Israelin matkalla voit tutustua maan keskeisimpien kaupunkien moniin kiinnostaviin kohteisiin tai rentoutua Kuolleenmeren ja Välimeren rannikoilla.

Matka Israeliin on sukellus lomailijan aarreaittaan. Israelista löytyy pehmeitä hiekkarantoja, merihenkisiä harrastuksia, raamatullisia maisemia, luonnonihmeitä, vuoria ja aavikkoa. Israelissa näet kolme täysin erilaista merta, trooppisen Punaisenmeren, maailman alimmalla paikalla sijaitsevan Kuolleenmeren sekä monille tutun Välimeren.

Maapallon syvin kohta on Kuolleenmeren alueen hautavajoama 400 m merenpinnan alapuolella, mihin on vain lyhyt matka Jerusalemista. Alue houkuttelee erilaisista terveyskylvyistä kiinnostuneita.

Etelässä Punaisenmeren rannalla sijaitseva Eilat on tunnettu lomakaupunki, joka on talvikuukausinakin lämmin ja aurinkoinen. 

Tel Aviv on Israelin kiihkeärytmisin suurkaupunki, jonka kulttuuritarjonta on runsas ja pitkä hiekkaranta ulottuu aivan keskustan tuntumaan.

Israelin pyhä keskus on Jerusalem, jossa sijaitseva kahdeksankulmainen, kultakattoinen Kalliomoskeija on islamilainen pyhäkkö ja juutalaisten pyhä paikka. Lähellä on myös toinen juutalaisten pyhä paikka Länsimuuri, joka oli alun perin osa vähän ennen ajanlaskumme alkua rakennettua temppeliä. Yksi Jerusalemin suosituimmista kohteista on Pyhän haudan kirkko, jossa Jeesus perimätiedon mukaan ristiinnaulittiin ja haudattiin. Käy Israelin lomallasi myös Nasaretissa ja Betlehemissä, joissa niissäkin on paljon nähtävää uskonnosta ja historiasta kiinnostuneille.

Lennä Israelin keskellä olevalle Ben Gurionin lentokentälle ja aloita tutustuminen tähän historialliseen maahan. Israelissa on mielenkiintoista historiaa, ihania rantoja, vilkasta huvielämää ja hyvät ostosmahdollisuudet.

Israel matkailumaana

Turismi on yksi Israelin tärkeimmistä elinkeinoista. Maa tarjoaa valtavasti nähtävää ja koettavaa. Matkailija pääsee nauttimaan upeista historiallisista ja uskonnollisesti merkittävistä nähtävyyksistä, mutta yhtä lailla myös rantalomaa kaipaaville piisaa tarjontaa. Israelista löytyy henkeä kohti enemmän museoita kuin mistään muussa maailman maasta. Kaksi maan suosituinta ja maailmanlaajuisestikin tunnetuinta nähtävyyttä ovat Länsimuuri sekä rabbi Shimon bar Yochain hauta.

Retkiä Israelissa

Matkanjärjestäjiä ja Israel-matkatoimistoja