Juutalaisen ruokakulttuurin yksi tärkeimmistä piirteistä on kosher-ruoka. Kosher-säännöt määräävät, mitkä elintarvikkeet ovat sallittuja juutalaisessa ruokavaliossa ja mitkä eivät. Kosher-säännöt perustuvat juutalaiseen lakiin ja perinteisiin, ja niitä noudattavat juutalaiset ympäri maailmaa.
Kosher-säännöt määräävät ensinnäkin, mitkä eläimet ovat sallittuja syödä juutalaisessa ruokavaliossa. Sallittuja eläimiä ovat nauta, lammas, vuohi ja siipikarja, kuten kana ja ankka. Sianliha on kiellettyä. Eläinten teurastus on myös tarkkaan säänneltyä kosher-säännöissä. Teurastuksessa eläimen kurkku leikataan nopeasti auki, jotta se kuolee nopeasti ja kivuttomasti.
Kosher-säännöt määräävät myös, mitkä elintarvikkeet ovat sallittuja käyttää juutalaisessa ruoanlaitossa. Esimerkiksi maitotuotteiden ja lihatuotteiden sekoittaminen on kiellettyä. Juutalaisessa keittiössä onkin yleensä erilliset astiat lihalle ja maitotuotteille. Lisäksi tiettyjä elintarvikkeita, kuten äyriäisiä ja sianlihaa, ei saa käyttää juutalaisessa ruoanlaitossa.
Kosher-säännöt koskevat myös elintarvikkeiden käsittelyä ja valmistusta. Esimerkiksi vain tiettyjä elintarvikkeita kosketuksessa käytettyjä keittiövälineitä saa käyttää juutalaisessa ruoanlaitossa. Lisäksi tiettyjä elintarvikkeita, kuten viljaa, on tarkistettava tarkkaan ennen käyttöä, jotta niissä ei ole vieraita esineitä tai epäpuhtauksia.
Kosher-säännöillä on myös symbolinen merkitys. Sallittujen ja kiellettyjen elintarvikkeiden erottaminen symboloi pyhyyden ja epäpuhtauden erottamista juutalaisessa perinteessä. Kosher-säännöt ovatkin tärkeä osa juutalaista identiteettiä ja juutalaista ruokakulttuuria.
Monet kaupat ja ravintolat myös tarjoavat kosher-ruokaa juutalaisille asiakkailleen, ja kosher-merkki on tunnus sille, että tuote tai ravintola täyttää kosher-säännöt. Kosher-ruoka onkin tärkeä osa juutalaisen ruokakulttuurin monimuotoisuutta.