Valikko Sulje

Parashat Ha’Azinu Menu

Parashat Ha’Azinu on juutalaisen perinteen mukaan lukukappale Tooran Deuteronomiumin kirjasta. Alla on ehdotus viikonlopun illalliselle, joka sopii teemaltaan ja raaka-aineiltaan yhteen Ha’Azinu-lukukappaleen kanssa.

Alkuruoka: Omena- ja granaattiomenasalaatti Pääruoka: Hunajalla glaseerattu paahdettu kana, juureksia ja punaviinikastike Jälkiruoka: Vaahterasiirappipannukakku omenakanelitäytteellä

Ohessa reseptit:

OMENA- JA GRANAATTOMENASALAATTI

Ainekset:

  • 2 omenaa
  • 1 granaattiomena
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta minttua

Valmistus:

  1. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja irrota granaattiomenan siemenet.
  2. Sekoita kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy ja hunaja.
  3. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita omenalohkot ja granaattiomenan siemenet kastikkeen kanssa ja ripottele päälle tuoretta minttua.

HUNAJALLA GLASEERATTU PAAHDETTU KANA, JUUREKSIA JA PUNAVIINIKASTIKE

Ainekset:

  • 4 kanafileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 porkkanaa
  • 4 punajuurta
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta timjamia
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl kanalientä
  • 2 rkl voita

Valmistus:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, dijon-sinappi, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri.
  3. Levitä kanafileet uunivuokaan ja sivele hunajaseoksella.
  4. Lisää vuokaan kuoritut ja lohkotut porkkanat ja punajuuret, ja mausta ne suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
  5. Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja juurekset ovat pehmeitä.
  6. Valmista kastike keittämällä punaviiniä kattilassa, kunnes se on hieman tiivistynyt.
  7. Lisää kanaliemi ja keitä kastiketta, kunnes se on vielä tiivistynyt.
  8. Lisää lopuksi voi ja sekoita kastike hyvin.