Parashat Ha’Azinu on juutalaisen perinteen mukaan lukukappale Tooran Deuteronomiumin kirjasta. Alla on ehdotus viikonlopun illalliselle, joka sopii teemaltaan ja raaka-aineiltaan yhteen Ha’Azinu-lukukappaleen kanssa.
Alkuruoka: Omena- ja granaattiomenasalaatti Pääruoka: Hunajalla glaseerattu paahdettu kana, juureksia ja punaviinikastike Jälkiruoka: Vaahterasiirappipannukakku omenakanelitäytteellä
Ohessa reseptit:
OMENA- JA GRANAATTOMENASALAATTI
Ainekset:
- 2 omenaa
- 1 granaattiomena
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- suolaa ja pippuria
- tuoretta minttua
Valmistus:
- Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi ja irrota granaattiomenan siemenet.
- Sekoita kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy ja hunaja.
- Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
- Sekoita omenalohkot ja granaattiomenan siemenet kastikkeen kanssa ja ripottele päälle tuoretta minttua.
HUNAJALLA GLASEERATTU PAAHDETTU KANA, JUUREKSIA JA PUNAVIINIKASTIKE
Ainekset:
- 4 kanafileetä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 2 tl dijon-sinappia
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 porkkanaa
- 4 punajuurta
- suolaa ja pippuria
- tuoretta timjamia
- 2 dl punaviiniä
- 2 dl kanalientä
- 2 rkl voita
Valmistus:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, dijon-sinappi, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja pippuri.
- Levitä kanafileet uunivuokaan ja sivele hunajaseoksella.
- Lisää vuokaan kuoritut ja lohkotut porkkanat ja punajuuret, ja mausta ne suolalla, pippurilla ja tuoreella timjamilla.
- Paahda uunissa noin 20-25 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja juurekset ovat pehmeitä.
- Valmista kastike keittämällä punaviiniä kattilassa, kunnes se on hieman tiivistynyt.
- Lisää kanaliemi ja keitä kastiketta, kunnes se on vielä tiivistynyt.
- Lisää lopuksi voi ja sekoita kastike hyvin.