Valikko Sulje

Parashat Vaetchanan Menu

Tässä on Parashat Vaetchanan lukujaksoon soveltuva menu viikonlopun illalliselle:

Alkuruoka: Hummusta ja vihanneksia

Ainekset:

  • 400 g kikherneitä
  • 2 rkl tahinia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • porkkanaa, kurkkua ja muita kasviksia dippaamiseen

Ohjeet:

  1. Huuhtele kikherneet vedellä ja valuta ne.
  2. Laita kikherneet, tahini, sitruunamehu, oliiviöljy ja valkosipulinkynnet blenderiin tai monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes saat tasaisen hummuspohjan.
  3. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  4. Tarjoile hummus kasvisten kanssa dippaamiseen.

Pääruoka: Juutalainen paistettu kana

Ainekset:

  • 1 kokonainen kana
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä

Ohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita suola, mustapippuri, paprikajauhe, juustokumina, valkosipulijauhe, sitruunamehu ja oliiviöljy kulhossa.
  3. Levitä mausteseos kanan päälle.
  4. Laita kana uunivuokaan ja paista noin tunnin ajan, kunnes se on kypsä ja kullanruskea.
  5. Anna kanan jäähtyä muutaman minuutin ajan ja tarjoile se sitten kuumana.

Jälkiruoka: Mantelikakku

Ainekset:

  • 150 g mantelijauhetta
  • 150 g sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • tomusokeria

Ohjeet:

  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Voitele kakkuvuoka kevyesti voilla tai öljyllä.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Lisää mantelijauhe, sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu kananmunavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  5. Kaada mantelikakkumassa vuokaan.
  6. Paista mantelikakkua uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes se on kypsä ja kullanruskea.
  7. Anna mantelikakun jäähtyä ennen tarjoilua.
  8. Ripottele mantelikakun päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi koristella kakun esimerkiksi tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.