Valikko Sulje

Tiistai 01.03.2022

Kategoriat : Uutiset

TIISTAI 01.03.2022
01. Venäjän provosoimaton hyökkäys rauhanomaista naapuriaan Ukrainaa vastaan on nostanut maailman tietoisuuteen Ukrainan nuoren ja tarmokkaan kansanjohtajan Volodymyr Zelenskyin, jolla on vahvat juutalaiset perinteet varhaiselta keskiajalta lähtien, ja jonka etunimi Volodymyr omaa vaikutteita tsekin, venäjän ja kroatian kielistä. Se oli suosittu lasten etunimenä.
Volodymyr Suuri (956 -1015) valittiin Kiovan Grand Prince asemaan 980.
Volodymyr Zelenskyi syntyi 25.01.1978. Hänet koulutettiin lakimieheksi, mutta hän toimi näyttelijänä ja koomikkona ennen valintaansa suurella enemmistöllä Ukrainan presidentin virkaan 2019, ilman minkäänlaista kokemusta poliittisesta elämästä.

Hänen isoisänsä pelastui natsien holokaustista, mutta kolme hänen isoisänsä veljistä eivät olleet yhtä onnekkaita: he menehtyivät natsien tuhoamisleireillä.

USA:n presidentti Joe Biden tarjosi Volodymyr Zelenskyille turvapaikkaa Amerikasta, mutta hän torjui tarjouksen todeten: ”Tarvitsen aseita ja ammuksia, en vapaata matkaa Yhdysvaltoihin”. Venäjä saartaa nyt Ukranian pääkaupunkia Kiovaa.

Saksan natsien jälkeen tulivat Stalinin ajan marxilaiset venäläiset.
Ukraina oli silloin osa Neuvostoliittoa, jonka johtaja oli entinen munkki Josef Stalin. Hän määräsi Ukrainan itsenäisyysliikkeen eliminoimisen käyttäen terroria ja nälkää.

Arvioiden mukaan näissä Stalinin vainoissa 1932-1933 sai surmansa 4 miljoonaa ukrainalaista – ilman ulkopuolisia avustuksia, kokonaisia talouksia takavarikoitiin ruuan hankkimiseksi, mikä kiellettiin asukkailta. Vuodesta 2006 lähtien sitä on kutsuttu kansanmurhaksi (holodomor).

Ukraina tunnetaan Euroopan vilja-aittana hedelmällisten vainioittensa vuoksi. Tällä hetkellä Venäjän panssarit möyhentävät noita viljavainioita alistaakseen maan taas kerran vieraan pakkovallan alle. Siksi Putin ei ole suosittu Ukrainassa.
www.wnd.com/2022/02/putin-unpopular-ukraine-terror-famine-1932-1933/,

02. Venäjän sotilaskolonna ulottuu Kiovan ulkopuolella 64 km:n mittaisena. Yhdysvaltalainen yhtiö Maxar Technologies julkisti maanantaina ottamiaan satelliittikuvia/videoita tilanteesta Kiovan ulkopuolella. Yhtiö näytti videoita erillisistä maajoukoista Valkovenäjän eteläosassa, alle 32 km pohjoiseen Ukrainan rajoista.

Maajoukoilla on käytössään hyökkäyshelikoptereita, kuten videoissa nähdään. Se osoittaa myös, että tarkoitus on kaikkea muuta kuin rauhanomainen.

CNN raportoi Valkoisen Talon seuraavan tarkoin sotilaallista kolonnaa.
Viranomaiset kertovat, että he seuraavat paitsi kolonnan suuruutta, myös väkivallan nousua, siviilien haavoittamista ja tarkoituksetonta surmaamista. He sanovat hämmästyneensä Ukrainan kiivaasta vastarinnasta.
Zelenskyi kehotti länsimaita asettamaan lentokieltoalueen Venäjän ohjuksille, hävittäjille ja helikoptereille vastauksena Venäjä tulitukselle Kharkiviin, raportoi Reuters.

Presidentti Zelenskyi sanoi videolähetyksessä, että Venäjä on ampunut 56 ohjusta ja 113 risteilyohjsta viimeisen viiden päivän aikana hyökkäyksen alkamisesta lähtien. Hän syytti Venäjää sotarikoksista sanoen, että asia tulee tuoda esille kv.tribulaanissa.

Hän kehotti myös kiirehtimään, sillä ”Venäjä käyttää ovelia painostuskeinoja. Ei voida käydä neuvotteluja, jos vastapuoli tulittaa tykistöllään samaan aikaan”.
Länsimaiden asettamiin painostuskeinoihin kuuluu ilmatilan sulkeminen tai rajoittaminen Venäjän ilma-aluksilta.

EU-komissionin presidentti Ursula von der Leyen sanoi EU:n määränneen Venäjän koneitten sulkemisen kaikkien 27 EU-maan ilmatilasta. Lauantaina EU päätti sulkea kaikilta Venäjän instituutiolta oikeuden käyttää swift valuutan siirtojärjestelmää.
EU ilmoitti jäädyttäneensä Vladimir Putinin ja Sergei Lavrovin ulkomailla olevat varat. Myöhemmin USA ilmoitti saman.
www.wnd.com/2022/02/putin-unpopular-ukraine-terror-famine-1932-1933/,

03. Ei ole mitään pakottavaa syytä Israelille liittyä Länsimaiden sotaan Venäjää vastaan.

Ne EU-maat, jotka vaativat Jerusalemia tuomitsemaan Venäjän toimet Ukrainassa, ovat niitä, joiden politiikka on vastoin Israelin hengissäsäilymis-intressejä.

Israel toteuttaa moraalisia vastuitaan kahdella tasolla.
– Yksi on huoltotoimien suunnittelu Ukrainan juutalaisten avustamiseksi, tehden siinä enemmän kuin muut maat sotapakolaisten avustamiseksi Puolassa ja muulla, joihin he pyrkivät sotaa pakoon.
– Toinen on turvata Israelin kansallisia turvallisuusintressejä – taistelemalla Irania ja Hizbullahia vastaan Syyriassa.
Jos raportti Naftali Bennett yhteyden ottamisesta Vladimir Putiniin tarjoten palvelujensa käyttämistä välitystoimessaan Venäjän ja Ukrainan välillä on totta – mitä voidaaan pitää virheenä – Bennet/Lapid johtama koaliittio siirtyy lähemmäs USA:ta ja sen johtamaa koaliittiota, kuten se olikin alusta lähtien.
Israelin nouseminen syyttämään Venäjää diplomaattisesti tulisi vahingoittamaan sen mahdollisuuksia päästä sopimukseen Venäjän toimista Syyriassa, jossa se pystyy vaikuttamaan Isrealin vihollisiin Hizbullah ja Iran. Israelin tulee kuitenkin pysyä erossa Bidenin hallituksen tekemistä mahdollisista virheratkaisuista. www.israelnationalnews.com/news/323085,
Israel lähettää 100 tonnia humanitääristä avustusta Ukrainaan; 17 tonnia siitä lääkintätarpeita. www.israelnationalnews.com/news/323087,
Videossa näytetään ohjuksen isku hallituksen rakennukseen Kharkivissa. www.israelnationalnews.com/news/323089,
04. Arabiliitto lähestyy Ukrainan/Venäjän ongelmaa varovaisesti, ettei se sillä vahingoittaisi suhteitaan Venäjän kanssa.
www.israelnationalnews.com/news/323076,

05. Venäjän joukot kiihdyttävät hyökkäyksiään Ukrainan toiseksi suurinta kaupunkia Kharkivia vastaan, joissa siviilejä kuolee ja vammautuu.

Sen tarkoituksena lienee pehmittää Ukrainan nuoren presidentti Volodymyr Zelenskyn mieltä myönnytyksiin. Ukrainalaiset vannovat taistelevansa loppuun asti.

Myös Venäjän presidentti Vladimir Putin koventaa retoriikkansa kutsuen USA:n johtamaa koaliittiota ”valheiden imperiumiksi”.

Ukrainan presidenti Zelensky puolestaan päätti hakea EU:n jäsenyyttä niin pian kuin se on mahdollista, mihin EU:n johto suhtautuu myönteisesti.
www.timesofisrael.com/zelensky-signs-application-to-join-eu-as-round-of-talks-with-russia-ends/,

Ensimmäisissä osapuolten välisissä keskusteluissa, jotka kestivät viisi tuntia, ”pystyttiin löytämään joitain yhteisiä kohtia”, sanoi Putinin keskeinen neuvonantaja Vladimir Medinsky, luvaten keskustelujen jatkuvan lähipäivinä.

Venäjän 60 km:n pituinen sotilaskolonna on saavuttamassa 3 miljoonan asukkaan Kiovan, Ukrainan pääkaupungin ja sen hallintorakennukset.
Kansalaist valmistuvat vastaanottamaan venäläiset sotilaat iskulausein ja plakaatein, mutta tuskin kukkasin ja halauksin, kuten Putin odotti.

”Venäjän sotilas – seis! Muista perhettäsi, mene kotiisi puhtaalla omallatunnolla”.
Zelensky vetosi sotilaisiin: ”Laske aseesi ja mene pois. Älkää luottako komentajiinne ja propagandaan. Pelasta henkesi ja lähde pois”.

Taistelut jatkuvat 1.5 miljoonan asukkaan Kharkivissa, joissa rakennuksia tuhotaan ja ihmisiä kuolee.
www.timesofisrael.com/russian-forces-intensify-attacks-on-ukraines-no-2-city-and-close-in-on-kyiv/,
Israelilainen mies sai surmansa Ukrainan sotilaitten avattua vahingossa tulen poistuvaa kolonnaa kohti Kiovassa.
Ukrainalaista perua olevat ihmiset Israelissa keräävät varoja veljilleen tulen alla jopa omaisuuttaan myymällä.
Venäjä karkotettiin kv. Jalkapallon World Cupista.
Putinin kiireeseen ratkaista Ukrainan kriisi on voinut vaikuttaa se, että Venäjä toimii nyt YK:n turvallisuusneuvoston puheenjohtajana, mutta pian vaihtuva uusi puheenjohtaja tulee arabimaasta, ja hän voi viedä asian YK:n yleisistuntoon.

YK:n yleiskokouksen päätökset eivät ole sitovia, mutta silti arvovaltaisia.

06. Puolassa Krakovan asemalla vapaaehtoiset työntekijät kiirehtivät vastaanottamaan Ukrainasta paenneita.
Vastaaotajien joukossa on Puolan päärabbi, joka huolehtii ennen kaikkea juutalaisista pakolaisista.

Kaikille pakolaisille tarjotaan rohkaisevien laulujen ohessa lämmintä soppaa ja kättä solidaarisuuden osoittamiseksi.

Ukrainan presidentti Zelensky ottaa tyydytyksellä vastaan Bennettin tarjouksen toimia välittäjänä, ja lupaa olla yhteydessä Putinin kanssa.

Kyberhyökkäykset Ukrainan hallitusta vastaan ovat lisääntyneet 200 %, mikä tarkoittaa kybertaistelujen lisääntyneen asettaen julkiset palvelut vaaralle alttiiksi.

Tämä voi tarkoittaa sekaannuksen ja kaaoksen moninkertaistumista.
Kukaan ei pysty kohta arvioimaan, onko viisasta vastata viattomilta näyttäviin viesteihin, tai edes avata konettaan.
Propagandaa käyvät molemmat osapuolet.
Se on edistystä kaaoksen kautta, kuten dollarin (USD) setelissä todetaan.
www.timesofisrael.com/zelensky-signs-application-to-join-eu-as-r
Ukrainalaiset ovat lsänneet puolustusaseisiinsa halvan keinon: He käsittelevät ammurasiansa sian rasvalla, mikä voi viedä paratiisiosuuden muslimilta.
Ukraina on valtaosaltaan kristitty maa. (87.3 %)
www.wnd.com/2022/02/lard-help-us-ukrainians-grease-bullets-islamic-fighters-pork-fat/,

07. Muutama uutinen Israelista.

– 4 poliisi haavoittui Damaskosporin lähellä, heitä kivitettiin kivillä ja pulloilla.
www.israelnationalnews.com/news/323059,

– Terroristist avasivat tulen poliisi kohti pidätysoperaation aikana Jeninissä. Poliisit vastasivat tuleen eliminoiden yhden heistä. www.israelnationalnews.com/news/323059,
– Bennett sanoo, että Negevin unohtaminen lopettaa hallituksen toiminnan.
www.israelnationalnews.com/news/323051,
– Nainen haavoittui kivityksessä Binyaminissa.
www.israelnationalnews.com/news/323049,
Puolustusministeiö takavarikoi kryptovaluuttaa matkalla Hamasille.
www.israelnationalnews.com/news/323025,

Israel valmistautuu majoittamaan 10 000 uutta muuttajaa Ukrainasta.
www.israelnationalnews.com/news/323032,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 11 -17; Tiberias 13-22; Suolameri 17 -22; Eilat 13 -26 +C-astetta, aurinkoista, lämpenevää.
forecast.israelinfo.co.il/,