Valikko Sulje

Torstai 03.03.2022

Kategoriat : Uutiset

TORSTAI 03.03.2022
01. PUTININ SOTA jatkuu Ukrainassa, jopa kiihtyvällä tahdilla, mutta niin jatkuvat myös Putinin hallinnon vastaiset kansanliikkeet ja sanktiot.

Venäläinen yrittäjä Alex Konanykhin tarjosi eilen keskiviikkona miljoona USD sosiaalisessa mediassa julkistetussa postissaan Putinin pidättämisestä.

”Lupaan maksaa 1 000 000 USD virkailija(oi)lle, jo(t)ka peruslaillisen velvoitteensa mukaisesti pidättävät Putinin sotarikollisena Venäjän ja kansanvälisten lakien mukaan” hän kirjoitti Linkedin tilillään.

”Putin ei ole Venäjän presidentti, sillä hän tuli valtaan erityisoperaation johdosta tuhoamalla asuntorakennuksia Venäjällä, ja sen jälkeen rikkomalla perustuslakia eliminoimalla vapaat vaalit murhaamalla vastustajiaan”.

”Eettisenä venäläisenä ja Venäjän kansalaisena katson moraalisena velvollisuutenani olevan avustaa Venäjän natsilaisuuden hävittämistä. Jatkan Ukrainan tukemista sen sankrillisessa ponnistelussaan vastustaa Putinin Ordan hyökkäyksiä” hän lisäsi.
Orda on venäläinen termi tarkoittaen ”hordaa”, saalistaja, varasteleva jengi.

Postaukseen oli liitetty Putinin kuvaimage sanoilla: ”Etsitään, kuolleena tai elävänä, Vladimir Putin massamurhasta syytettynä”.

Konanykhinin suhteet Venäjän hallituksen virkailijoihin ovat monivivahteiset, joita selvitellään 1996 Wasghinton Post julkaiseman artikkelin loppuosassa.

25-vuotiaana hän oli perustanut 100 yhtiön imperiumin; v. 1992 arvoltaan 300 miljoonaa USD, osallistuen Boris Yeltsinin delegaatioon Washingtoniin. Asuessaan USA:ssa vaimonsa kanssa heidät pidätettiin Amerikan viisumin ehtojen rikkomisesta. Tapaus oli ilmeisesti nostettu Venäjän virkailijoiden toimesta syyttäen häntä 8 miljoonan USD kavalluksesta Venäjän Exchange pankista Moskovassa.

Tapausta tutkittiin useita viikkoja FBI:n virkailijoiden todistaessa, että Venäjän mafia oli tehnyt sopimuksen Konanukhinin surmaamisesta. KGB:n agentti todisti, että heillä oli vakavia epäilyksiä oligarchia vastaan nostettujen syytösten oikeellisuudesta.
Oikeuskäsittelyn aikana Exchange Pankki esitti vaatimuksia ja murhauhkauksia, mikä pakotti hänet muuttamaan Unkariin. Uhkausten jatkuessa hän pakeni Tsekkiin ja sieltä takaisin New Yorkiin.

Viranomaiset lopettivat asian penkomisen Konanykhinin valittaessa Venäjän uhkauksista, joissa mainittiin Yeltsinin nimi, ja alkoivat tutkia häntä itseään. Sopimus saatiin lopulta aikaiseksi, mutta maahanmuutto appeals peruutti viisan ja vaati hänen karkottamistaan. Hän yritti paeta vaimoineen Kanadaan, mutta heidät pidätettiin rajalla.
Piirituomari T S Ellis katsoi oikeusistuimen päätöksen laittomaksi todeten, että ”häntä vaadittiin palautettavaksi Venäjälle syytösten johdosta, jotka löyhkäsivät”.
Hänen oikeutensa turvapaikkaan USA:ssa palautettiin 2007.

V. 2011 hän perusti Transparent Yhtiön, joka avustaa yhtiöitä hoitaessaan ulkomaisia työntekijöitään. Hän on mukana Unicorn Hunters, showssa joka oikeuttaa Unicorn perustajia saamaan yhteyden miljooniin investoijiin kaikkialla maailmassa.
www.jpost.com/international/article-699098,

02. Olkoon edellinen artikkeli todisteena siitä, miten monimutkaisiksi yhteydet Venäjän hallituksen virkailijoiden kanssa voivat muotoutua.
Venäjä on aloittanut ulkomailla asuvien oligarchien, upporikkaiden, jahtaamista.
Englannissa asuva Ukrainassa syntynyt oligarchi löydettiin kuolleena kartanonsa autotallista Surreissa, raportoi Daily Mail. Hän kokosi rikkautensa öljy- ja kaasukaupoilla. Boris Johnsonin mukaan hänellä ei ollut yhteyksiä presidentti Putinin kanssa, mutta epäilyksiä kuoleman johdosta esitetään.
www.israelnationalnews.com/news/323210,
www.jpost.com/international/article-699098,

03. Räjähdysten ääniä kuultiin Kiovassa, ja koulurakennus sai osuman Kharkivissa eilen.

Ainakin neljän räjähdyksen ääniä kuultiin yön aikana Kiovassa; kaksi niistä kaupungin keskustassa; kaksi lähellä metroasemaa.
Keskiviikon aikana ainakin kolme koulua saivat osumia Kharkivissa.

Ukrainan presidentti Volodynyr Zelensky raportoi FB:n sivullaan venäläisten sotilaiden moraalin heikkenemisestä.
”Yhä enemmän miehittäjien riveistä karkaa takaisin Venäjälle. Me särimme vihollisen suunnitelman viikossa, suunnitelman, jota oli rakennettu vuosia kansaamme ja kaikkia ihmisiä vastaan, joilla on rauhan ajatukset sydämellään”.

”Mutta me pysäytimme ja voitimme heidät. Ei heillä ole rauhaa tässä maassa. He muistavat aina, ettemme koskaan antautuneet. Surmasimme 9 000 venäläistä sotilasta viikon aikana” presidentti Zelensky kirjoitti.

Ulkomaiden asettamat Venäjän vastaiset sanktiot, syrjimiset, etenevät nekin. Maailman Pankki WB poisti 7 venäläistä pankkia swift verkostosta keskiviikkona, ja WB poisti operatiiviset yhteydet Venäjän ja ValkoVenäjän pankkien kanssa.

EU asetti sanktioita 22 ValkoVenäjän sotilasjohtajaa vastaan.

ICC pääsyyttäjä Karim Khan aoitti virallisesti keskivikkona tutkimukset mahdollisista sotarikoksista inhimillisten tai kansanmurhan syistä johtuen Ukrainassa.
Syytöksiä tutkitaan vuodesta 2013 lähtien, mutta etenkin Venäjän hyökkäysten aikana ja jälkeen Ukrainaan. Khan sanoi aloittaneensa tutkimukset saatuaan 39 ICC:n jäsenmaan vaatimukset tutkimusten aloittamiseksi.

USA:n presidentti Joe Biden onnitteli itseään Venäjän saamasta tuomiosta YK:n yleisistunnossa. ”Äänestys osoittaa maailman osoittaman loukkauksen suuruuden Venäjän kauhean hyökkäyksen johdosta itsenäistä valtiota vastaan, jonka vertaista on vaikea löytää globaalissa yhteisössä”.
www.israelnationalnews.com/news/323202,

04. Putinin eliittiyksikön Spetsnaz tarkoituksena Ukrainan sydämmessä on etsiä ja tuhota tai pidättää Ukrainan johtavia virkailijoita, heidän poliittisen asemansa mukaisesti.

Spesznaz on Venäjän erikoisjoukkojen varjotermi, etenkin sen Zaslon yksiköille. Kirjain Z on suurin kirjaimin maalattu joitenkin panssarien kylkiin. Paitsi poliittisia johtajatason yksilöitä vastaan, he suorittavat sabotasihyökkäyksiä strategisia kohteita vastaan. Erikoisjoukkoihin valitaan parhaat yksilöt Venäjän armeijasta.

On todisteita, että Speznaja solutti aseellisiä ryhmiä Ukrainaan kauan ennen Venäjän hyökkäystä keräten tietoja iskukohteista myöhemmin toteutettavia operaatioita varten. Eräässä tapauksessa Z-joukot ajoivat siviiliautoa, mutta jouduttuaan kansan saartamaksi auton kuljettaja ajoi surutta ihmisten yli päästäkseen pakenemaan.
www.jpost.com/international/article-699165,

05. Kiovan hallitus sanoo Venäjän lähettäneen chechen erityisjoukkojen agentteja Kiovaan päämääränään teloittaa presidentti Volodymyr Zelensky.

Ukrainan Kansallisen Turvallisuus ja Puolustusneuvoston johtaja Olyksiy Danilov kertoi tiistaina Ukrainan parlamentin virallisessa TV:keskuksessa Rada-TV, saaneensa tiedustelun keräämiä tietoja teloitusyrityksistä Zelenskyä vastaan.

”Voin kertoa saanemme informatiota tiistaina Venäjän Federaation Federal Turvallisuuspalvelulta (FSB), jolla ei ole halua osallistua veriseen sotaan.

”Chechen erityisjoukot kuuluvat Kadyrvites puolisotilaalliseen orgnisaatioon, joka pyrkii avustamaan Venäjän joukkoja Ukrainan invaasiossa. Ukrainan turvallisuus-joukot ovat täysin tietoisia heidän yrityksistään teloittaa presidenti Zelensky” sanoi Danilov. Ukraina tuhosi nuo chechen erityisjoukot.

Danilov kertoi Chechnjoukkojen hajaantuneen kahtia: Yksi joukko keskittyi Costomel kaupunkiin lähellä Kiovaa, jossa Venäjän joukot tuhosivat maailman suurimman matkustaja koneen”Antonov-223 Mriya” Gostomelin lentokentällä. Toista Chechen ryhmää metsästetään sen poistamiseksi. www.jpost.com/international/article-699070,

06. Venäjän joukot ovat miehittäneet Ukrainan tärkeän satamakaupungin Khersonin Mustanmeren rannalla, kertoo kaupungin pormestari Igor Kolykhaev, viikon kestäneiden taistelujen jälkeen.

Monet muutkin kaupungit ovat joutuneet kiivaan tulituksn kohteiksi, joissa on myös siviilihenkilöitä menehtynyt.

Ukraina raportoi, että 2 000 siviiliä on saanut surmansa hyökkäyksen alkamisesta viime torstaina; runsaasti ihmisiä on jounut pakenemaan sotaa, yli miljoona YK:n tilastojen mukaan. Hän kehoitti sotilaita välttämään siviilien ampumista.

Khersonin pormestari kehotti asukkaita noudattamaan Venäjän antamia ohjeita:
– Ulkonaliikkumiskielto 20.00 -06.00,
– Välttää tarpeetonta menoa ulos.
– Vain ruoka- ja lääkintätarvikkeita kuljettavat autot päästetään sisään.
Khersonin kaupungin valtaus Dnieper joen varrella on tärkeä Venäjälle, koska sen kautta armeija voi tunkeutua kauemmas sisämaahan.
www.bbc.com/news/world-europe-60597367,
07. TV-videoissa näytetään presidenti Putinin istuvan yksinään kaukana neuvonantajistaan, mikä lisää huhuja hänen yksinäisyydestään ja luottamuspulastaan jopa läheisimpienkin johtajatason piiristä.

Taistelujen tiedetään rampauttavan Venäjän talouden – sodan kustannukset ehkä miljardi USD päivässä. Mitä sitten kun rahat loppuvat?
Alla olevissa linkeissä kerrotaan, ketkä sotaa johtavat.
www.bbc.com/news/world-europe-60573261,
Kovin valjun näköistä porukkaa, hymy lienee hyytynyt, eikä kukaan uskaltane edes rykäistä ilman Johtajan lupaa.

08. Kotoisempia uutisia, mutta ei välttämätä valoisampia.

– Israelilaista miestä puukotettiin torstaina lähellä Hizma-arabikylää, säilyi hengissä, mutta on sairaalassa.
www.israelnationalnews.com/news/323213,
– Korkein oikeus teki vaarallisen päätöksen, jolla neljälle arabiperhelle anettiin lupa jatkaa asumistaan Sheikh Jarrassa kiistanalaisessa rakennuksessa.
www.israelnationalnews.com/news/323208,
– Israelilainen järjestö järjestää charter-lentoja Ukrainasta Israeliin; menomatkalla vie avustuksia ukrainalaisille taistelijoille.
www.israelnationalnews.com/news/323218,
– Israelilaisen miehen ex-vaimo sai surmansa Ukrainassa. ”Hän oli sydänystäväni”, hän muistelee, mutta ei ole vielä kertonut lapsille heidän äitinsä kuolemasta. www.israelnationalnews.com/news/323220,
– USA toimittaa sadoittain ilmatorjunta-aseita Ukrainaan.
Stinger ohjuksia ovat pääasiassa. Norja ja Suomi vievät myös ohjuksia Ukrainaan.
www.israelnationalnews.com/news/323199,
– Muutamissa paikoissa venäläiset ovt pystyneet etenemään tuskin kilometriä. Pian aloitamme vastahyökkäykset, lupaavat Ukrainan johtavat upseerit. www.israelnationalnews.com/news/323221,
– Venäjän joukot sanovat edenneensä Mariupolin kaupungin valtaamiseksi Azovinmeren rannalla, kuten myös Vinogardnoyen, Sartakan ja Vodyanoyen alueilla. www.timesofisrael.com/liveblog_entry/russian-army-claims-advances-around-mariupol/.

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -11; Tiberias 11 -18; Suolameri 14 -20; Eilat 12 -20 +C-astetta; puolipilvistä, monin paikoin sadetta.
forecast.israelinfo.co.il/,